Vijf Filmtips voor de maand Februari

Hesher

Releasedatum: 23 februari 2012
Genre:
Drama
Regisseur:
Spencer Susser
Acteurs:
Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman en Devin Brochu

Plot
Nadat TJ (Devin Brochu) en zijn vader (Rainn Wilson) hun moeder en vrouw hebben verloren in een auto-ongeluk, gaan zij wonen bij hun oma. Door dit tragische verlies zijn zij niet in staat om de komst van Hesher (Joseph Gordon-Levitt) in hun huis te voorkomen. Deze ongemanierde eenling met lang, vet haar en tatoeages houdt ervan om dingen op te blazen. Hoewel hij TJ in de nodige problemen brengt en zijn komst dan ook niet welkom is, wordt hij vreemd genoeg toch geaccepteerd.

Verwachtingspatroon
Joseph Gordon-Levitt maakt in een hoog tempo veel indruk in Hollywood. Beginnend als acteur in de televisiekomedie 3rd Rock from the Sun, is hij inmiddels een volwaardig acteur in zeer geslaagde films als Inception, (500) Days of Summer, Brick en recentelijk in de controversiële komedie 50/50 over een jongeman die opeens aan kanker lijdt. En dan zijn er ook nog "kleine" projecten als The Dark Knight Rises, Looper, Lincoln en Django Unchained, die nog in productie zijn.

De film Hesher draaide al halverwege 2011 in de Amerikaanse bioscopen en is nu dan ook te zien in Nederlandse bioscopen. Met slechts een klein budget bevat de cast van deze film naast Gordon-Levitt ook de erkende komedieacteur Rainn Wilson (The Office US) en Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan), die ook één van de producenten van de film is. Het is te hopen dat het karakter Hesher niet te opzichtig rebels is, want dat kan ten koste gaan van de geloofwaardigheid van de film. Hesher is al meermaals bestempeld als een cultfilm, wat een logische verklaring is voor de veelvuldig gemengde reacties.