Vijf Filmtips voor de maand Oktober

Het filmaanbod in oktober is zeer divers te noemen. Zo is het festivalseizoen in de Verenigde Staten weer geopend en dit is met het uitkomen van de nieuwe film van George Clooney ook te merken in de Nederlandse bioscopen.

Naast de politieke film van Clooney wordt er in deze special aandacht besteed aan een thriller waarin de hoofdrol is weggelegd voor een wereldwijde epidemie, een grove komedie met een hoofdrol voor een ongewoon duo, de zwanenzang van een wereldwijd aanbeden filmhuisregisseur en de langverwachte verfilming van een iconische stripheld.

Maar naast de geselecteerde films komt er in oktober een aantal films uit die het waard zijn om besproken te worden. Zo wordt het boksdrama Warrior zeer goed ontvangen in de Amerikaanse bioscopen en ook van de komische dramafilm Beginners mag veel verwacht worden. Tevens is de animatiefilm The Lion King uit 1994 in een 3D-versie te zien in de bioscopen. Daarnaast zijn er een aantal Nederlandse films die uitkomen (All Stars 2: Old Stars, De Heineken Ontvoering), en niet geheel verrassend brengt Hollywood ons ook een rijtje vervolgfilms (Spy Kids 4, Paranormal Activity 3) en remakes (Footloose, The Three Musketeers) die niet bepaald tot de verbeelding spreken.