Vijf Filmtips voor de maand Februari

The Descendants

Releasedatum: 2 februari 2012
Genre:
Komedie/Drama
Regisseur:
Alexander Payne
Acteurs:
George Clooney, Shailene Woodley en Amara Miller

Plot
Matt King (George Clooney) is een vader van twee dochters die zijn leven compleet ziet veranderen wanneer zijn vrouw na een bootongeluk in een terminale coma belandt. Wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft gehad, besluit hij om samen met zijn dochters op reis te gaan naar Oahu en Kauai. Met zijn dochters gaat hij tijdens deze reis op zoek naar de geliefde van zijn vrouw.

Verwachtingspatroon
The Descendants is sinds 2004 de eerste film van de Amerikaanse regisseur Alexander Payne. Toen maakte hij veel indruk met de gedenkwaardige komedie Sideways. Ook is hij bekend van de film About Schmidt, waarin Jack Nicholson bewees dat hij nog wel degelijk het acteervak beheerst. Nu is er dus The Descendants met in de hoofdrol George Clooney (Syriana, Up in the Air), de acteur die samen met zijn maatje Brad Pitt al jaren gezien kan worden als de meest bekende acteur van Hollywood.

Hoewel Clooney veelvuldig op het witte scherm te bewonderen is, is hij zelden op een misstap te betrappen. Op basis van de vele nominaties en prijzen die The Descendants inmiddels ontvangen heeft, kan geconcludeerd worden dat deze samenwerking met Alexander Payne zeker geslaagd is. De film die genomineerd is voor een vijftal Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt, wordt door Payne zelf omschreven als een familiedrama met komische momenten. Op basis van de trailer is deze film eigenlijk alleen af te raden als men een hekel heeft aan Clooney, aangezien hij vrijwel in elk shot te bewonderen is.