FOK!sport interviewt straatvoetballers

Begin deze maand kwam de dvd FAST RULE OF THE STREET – PANNA PANNA uit, een straatvoetbal-DVD met spelers van het hoogste niveau: Ruud Bos, Nelson de Kok, Greg Burnet, Andy Grey, Mohamed Boutaka, Soufiane Bencok, Vincent Gomies en Ralhib. Op de dvd krijg je niet zomaar het gewone spelletje te zien maar juist de meest bijzondere, creatieve en technische facetten van het spel. De DVD laat zien hoe je zelf een topspeler kan worden en de tegenstanders kan verbazen op het voetbalveld en op straat.

Nelson de Kock

Nelson de Kock en Ruud Bos zijn twee van de straatvoetballers die je op de dvd in actie ziet. Nelson en Ruud hebben een eigen karakter in de EA-sports computergame FIFA-Street, in de Ubisoft computergame Pure Football en zijn hoofdrolspelers in de DVD’s Soccer-Kings en Rule of the Street. Daarnaast doorliep Nelson de jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk. Bos was winnaar van de Masters of the Game Escape Amsterdam. FOK!sport stelde het tweetal onderstaande vragen.

Wat zijn de beste patta's om mee te straatvoetballen?

Nelson: Op het moment krijg ik me schoenen van Agla en ik moet zeggen dat die erg lekker spelen. Belangrijkste voor mij is dat ze soepel zijn....

Ruud: dit is voor mij PENALTY, het grootste voetbalmerk van Brazilië waardoor ik gesponsord wordt. Je kunt deze pattas zelfs dubbelvouwen.
 
Wat is de gruwelijkste panna die je ooit heb gemaakt?

Nelson: Ik had de bal klem en met een sprong gaf ik iemand van achter panna. Deze panna is door iemand van de DVD gehaald en op You-tube geplaatst , inmiddels heeft dit filmpje al meer als 800.000 views.

Ruud: die staat op de dvd, ik zal er verder maar niet teveel over zeggen..

Het betreffende filmpje


 
Geven jullie ook weleens clinics aan schoolkinderen en hoe vind je dat?

Nelson/Ruud: Wij geven regelmatig demos en clinics op scholen. Het is altijd leuk om kids te motiveren voor het straatvoetbal. Leuk om te zien is dat als we dan naar een tijdje weer eens terug komen, we dezelfde kids ineens een aantal van onze trucs ook zien doen.
 
Vond je dat Sascha Visser zijn plek in het Masters of the Game team eerlijk verdiend had of kreeg hij deze cadeau voor de televisie?

Nelson/Ruud: Wat ik ervan gezien heb is dat hij erg zijn best deed en inzet is toch de basis van alles. Net als op het veld kan een harde werker op straat ook heel nuttig zijn. Door een harde werker die de ballen afpakt kunnen de creatieve
 spelers vaak hun ding doen.
 
Welke bekende voetballer is voor jullie de meest 'straatvoetbalachtige' veldspeler en waarom?


Nelson:In het verleden spelers als Maradona en Zidane uiteraard. Nu zie je weleens dat spelers als Ronaldinho en C. Ronaldo straatvoetbal bewegingen gebruiken op het veld.

Ruud: Diego Armando Maradona op dit moment Ronaldinho en ik wil vooral van Messi geen seconde missen.

Ruud Bos


En nog een reactie van Nelson op de Sascha Visser vraag:

Wat betreft Sascha Visser wij hebben niks gedaan voor de afleveringen, dit waren jongens van Masters of the Game. Misschien een vraag over de EA-Sports game Fifa-Street of Ubisoft game Pure Football waar wij met een eigen karakter inzitten zou misschien beter erbij passen.

Wil jij Ruud en Nelson in actie zien? Dat kan! FOK! mag namelijk vijfmaal de dvd FAST RULE OF THE STREET – PANNA PANNA weggeven. Lees hier hoe je daarvoor in aanmerking komt.