E3 pre-special

Deze E3 wordt een belangrijke show voor de nieuwe generatie consoles, de beurs is echter voor de PC minstens zo belangrijk. Microsoft zal namelijk op de E3 sterk werken aan de promotie van haar nieuwe besturingssysteem Windows Vista dat begin volgend jaar voor ons beschikbaar zou moeten zijn. Samen met Vista lanceert Microsoft ook de nieuwe versie van DirectX, DirectX 10. Deze nieuwe versie brengt onder andere enkele nieuwe technieken die in dit geval veelal gericht zijn op efficiëntie.

Op de beurs heeft Microsoft dan ook 40% van haar eigen booth ingericht voor Windows Vista en DirectX 10 games. Een van die DirectX10 games is de beeldschone first person shooter Crysis, een titel die in de maak is bij het Duitse Crytek, dat eerder al verantwoordelijk was voor Far Cry (2004). In deze shooter die het vooral moet hebben van een sterke AI en een grote vrije wereld mag jij een buitenaardse invasie afwenden. Een trailer en meerdere high-res screenshots kun je hier vinden.


Crysis
<\/center>

Crysis is niet de enige first person shooter die veel gamersharten sneller doet kloppen, ID zal namelijk op de E3 sterk inzetten op haar multiplayer-FPS Enemy Territory: Quake Wars, dat de concurrentie aan mag gaan met onder andere de Battlefield serie. Enemy Territory: Quake Wars neemt je mee naar de verre toekomst waar je mag gaan strijden tegen de buitenaardse Strogg. Enemy Territory: Quake Wars zal echter niet de enige multiplayer sci-fi shooter zijn in de nabije toekomst, EA kondigde namelijk onlangs een nieuw deel in de Battlefield serie aan genaamd Battlefield 2142.


Links Enemy Territory: Quake Wars, rechts Battlefield 2142<\/center>

Natuurlijk kent de PC veel meer games dan alleen first person shooters, ook het godgame genre is nog lang niet dood. Will Wright, de man achter SimCity en The Sims komt dan ook met een nieuwe godgame, genaamd Spore. Spore laat je een ras volledig evolueren van de bacteriële fase naar een beschaving van ruimtereizigers. Een filmpje van de GDC (Game Developers Conference) waar Will Wright Spore’s gameplay helemaal uit de doeken doet kun je hier bezichtigen.


Spore<\/center>


Naast Spore komt EA ook met een nieuw deel in de Command & Conquer serie, Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Zoals de titel al suggereert gaat dit deel verder met de Tiberium verhaallijn die de strijd tussen de Global Defense Initiative (GDI) en de Brotherhood of NOD behandelt. Het eerste officiële beeldmateriaal kunnen we deze E3 verwachten, een paar scans kun je echter al hier vinden.

Andere interessante titels zijn onder andere: The Guild 2, Gothic 3, Darkstar One, Prey, CivCity: Rome, Bioshock, World of Warcraft: The Burning Crusade, The Witcher, Unreal Tournament 2007, Civilization IV: Warlords en nog heel veel meer.