Forza 2 toernooi

Welkom bij het FOK!games Forza Motorsport 2 toernooi. Forza Motorsport 2 is een racegame die een tijdje terug is uitgekomen maar nog steeds erg veel gespeeld wordt door veel gamers. Daarom organiseren we vanuit FOK!games een Forza 2 toernooi, waarmee je kunt laten zien aan andere FOK!ers hoe snel (of hoe langzaam) jij wel niet bent. Er zijn geen prijzen verbonden aan dit toernooi, maar de top drie in de finale-race krijgt toegang tot alle FOK!games skins. De winnaar krijgt natuurlijk ook alle respect van de FOK!games community.

Het toernooi bestaat uit een drietal delen en hoe deze in elkaar steken kun je hieronder lezen. Veel plezier met het toernooi en natuurlijk succes!

Kwalificatie

We beginnen het toernooi met een drietal time-trials (deze kun je vinden in de Arcade-sectie van de game). De auto kun je niet zelf kiezen in de time-trials dus iedereen heeft evenveel kans om een snelle tijd neer te zetten. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan, maar de ervaring leert dat zonder hulpmiddelen uiteindelijk sneller is. De tijden worden bij elkaar opgeteld en de veertien snelste coureurs gaan door naar de finale-races. De volgende time-trials worden gereden:

Suzuku Circuit East - #46 Fairlady Z
Tsukuba Circuit - HKS Evolution
Road Atlanta Short - #51 Panoz GTLM

Om te zorgen dat wij de snelste tijden kunnen zien zal je je moeten aanmelden via PM bij Kepler. Ik zal je vervolgens toevoegen en dan kunnen we zien wat jouw tijden zijn in de time-trials. Stuur dus een PM met daarin je Xbox Live Gamertag naar Kepler. Het kan even duren voordat je toegevoegd zal worden, maar dat maakt voor de time-trials niks uit.

Iedereen krijgt een week de tijd om tijden neer te zetten (tot maandag 2 juli 23:59 ) en dan zal er worden gekeken welke users er het snelste zijn.

Halve finale

De veertien snelste mensen gaan dus door en zullen willekeurig in een van de twee halve finale-races ingedeeld worden. Ik host de races, maar zet mijn auto gewoon aan de kant. Hierdoor hou ik overzicht over de race en kan ik achteraf de replay opslaan om eventuele discussies te voorkomen. De starting-grid zal op Time-Trials gebaseerd worden (niet alleen de drie trials in dit toernooi). Natuurlijk wordt van iedereen verwacht dat ze netjes racen en gebeuk wordt niet toegestaan.

Circuit: Silverstone International Circuit
Klasse: B (auto is dus vrij, zolang het maar een B-klasse is)
Aantal rondjes: 6

De halve finale zal plaats vinden op woensdag 4 juli om 20:00 uur. (mochten er mensen niet kunnen op dat tijdstip, dan zal de users met de tijd daaronder een plek in de race krijgen. )

Finale

De top drie van elke race gaat door naar de finale en dan heb je nog één plek over. Die gaat naar de persoon die niet in de top drie is geëindigd, maar wel van de afvallers de snelste tijd heeft gereden in de halve finale race.

Circuit: Suzuka Circuit
Klasse: A (auto is dus vrij, zolang het maar een A-klasse is)
Aantal rondjes: 9

De finale-race zal gehouden worden op donderdag 5 juli om 20:00 uur.

Alledrie de races zullen verreden worden met de standaard-settings (dus bv damage uit, Collisions default, enz) en de end race timer zal dus ook gewoon op 30 seconden blijven staan.