Tokyo Game Show Nieuwsoverzicht

De Tokyo Game Show is weer afgelopen en een hoop nieuwe info is naar buiten gekomen. Sony was dit jaar erg aanwezig in Tokyo, maar ook Microsoft was te vinden op de show. Nintendo was zoals elk jaar zelf niet aanwezig, maar toch waren er een aantal games op de Nintendo-consoles te bewonderen. In deze special kun je een kleine greep uit het nieuws lezen dat op de TGS bekend is geworden.

De Tokyo Game Show begon met de Microsoft presentatie vorige week. Tijdens deze presentatie werden vooral de huidige games getoond, maar de grootste \'verrassing\' was de aankondiging van Ninja Gaiden 2 en een trailer daarvan. Ninja Gaiden 2 zal een exclusieve titel voor de 360 blijven, want Microsoft is zelf de uitgever van de game. Tijdens de TGS werd de persconferentie van Microsoft online gezet, waaronder gameplay-beelden van Ninja Gaiden 2:

Daarnaast maakte Microsoft bekend dat Lost Odyssey in februari in de Japanse winkels zal verschijnen. Xbox Live Arcade is niet vergeten en een flink aantal games zijn ook aangekondigd: Ikaruga, Rez, Castle Crashers, Exit en anderen. Een aantal trailers van games op de Xbox 360 zijn ook verschenen; waaronder Ace Combat 6, Infinite Discovery en Ikaruga.

Sony was groots aanwezig op de TGS en op donderdagochtend was de Sony conferentie. De verwachtingen waren hooggespannen en de geruchten over rumble in de SIXAXIS deden al weken de ronde. Uiteindelijk werd de nieuwe controller al gespot tijdens een EA conferentie, maar op de Sony conferentie werd hij officieel aangekondigd.

Andere grote aankondigingen waren een trailer van Metal Gear Solid 4 en het uitstellen van de lancering van HOME naar begin 2008. Verder wist Kaz Hirai te melden dat er dit jaar geen prijsdaling zal komen voor de PS3. Andere PS3-games die te zien waren op de TGS waren onder meer Aqua, Afrika, LittleBigPlanet, Ratchet and Clank en White Knight Story.

Naast Sony en Microsoft waren er uiteraard nog een flink aantal andere bedrijven aanwezig om hun games te promoten. Sega heeft hoge verwachtingen van het spel Sonic & Mario, want ze verwachten dat het spel dit jaar nog vier miljoen exemplaren zal verkopen. Square Enix was natuurlijk ook aanwezig en heeft wat nieuwe info losgelaten over games zoals The Last Remnant en FF XIII. Square Enix kondigde verder nog een drietal versies van Kingdom Hearts aan; voor de PSP, Nintendo DS en de GSM.

Ondanks dat Nintendo dus niet aanwezig was, zijn er toch nog een aantal nieuwtjes over de Wii en de DS. Het eerste beeldmateriaal van PES 2008 is namelijk verschenen op de TGS, en er verscheen een trailer van Resident Evil: Umbrella Chronicles op de Wii. Ook de Capcom-game Zack & Wiki wist weer veel lof te oogsten. Voor de DS werd een trailer van Ninja Gaiden getoond en ook een trailer van Sonic.

PES 2008 op de Wii

Wat vond jij van de Tokyo Game Show? Wat was jullie grootste teleurstelling en tofste game/aankondiging van de show? Laat het weten in een reactie!