FOK!ker van de week: shmoopy

Rechtvaardig, ongeduldig, dominant, grappig, redelijk chaotisch en op het forum kleffer dan ze in het echt is: shmoopy.

shmoopy
Kenmerken van shmoopy

FOK!
  • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
    Inmiddels het standaard antwoord: via BigBrother 1. Ik las via de BB1-pagina altijd de columns van Doordevil op FOK! en ben toen eens rond gaan kijken en blijven hangen. De nick shmoopy kwam in me op, en vervolgens duurde het een jaar voor ik me durfde te registreren. En al die tijd maar hopen dat er niemand mee aan de haal zou gaan.

  • Hoe ben je in de crew beland en wat heb je allemaal gedaan?
    Ik ben ooit benaderd voor R&P (Relaties & Psychologie). Iedereen was daar heel labielo en gevoellie, dus zo modde ik ook. Je mocht echt niks zeggen of je kreeg straf.
    Na een jaar had ik het wel gezien met dat gekras en ging ik Lifestyle modden, samen met Bluezz. En omdat ik eigenlijk meer fora interessant vond en veel online was ben ik als Global Moderator gaan FOK!ken. Daarna kwam maar zo de kans voorbij om CUL (Culinesse à gogo) te gaan doen, een forum waar ik al een tijdje om gezeurd had.

    Maar machtswellusteling die ik ben wilde ik meer, dus toen ben ik FA (Forum Admin) geworden, met laatst een kort uitstapje als medemod in DGK (De Gouden Kooi).

  • Stel, Danny kapt er morgen mee. Zou je dan zijn plaats over willen nemen?
    Nee, ik zou echt knetterkutjedol worden van al die users en crew die allemaal iets anders willen, je kunt het nooit goed doen voor iedereen, al wil je nog zo graag. Waarschijnlijk had ik allang gezegd: Fuck it, stekker eruit en met een handjevol leuke users (lees: die het met mee eens zijn) verder gaan.

    Maar serieus, ik zou totaal niet geschikt zijn als Admin, mijn hart ligt toch echt bij het forum, die 4384 andere dingen die er bij alle onderdelen komt kijken; da's niks voor mij.

  • Maar als je dan toch de nieuwe Danny zou worden, wat zou je dan onmiddellijk veranderen?
    Nou, onmiddellijk... Ik vind het nog steeds een goed idee als ieder crewlid na een jaar te hebben gecrewd, een paar weken gewoon op zwart ging, als pauze. Dat je dan weer weet hoe het is om gewoon user te zijn, zonder al die knopjes, lijkt me heel verfrissend. Want je kan wel zeggen dat je alleen maar een user bent met wat extra rechten, maar da's natuurlijk gewoon gelul. Je hebt als mod simpelweg altijd het laatste woord als je dat wil, en meer van dat soort dingen.
    De huidige mods en FA's doen hun stinkende best en steken veel van hun vrije tijd in het forum, echte knopjesgeilers zitten er niet tussen gelukkig, maar ik kan me de frustratie van users soms wel voorstellen.

  • In wat voor opzicht verschil je van de andere FA's?
    Ik word hoe langer hoe moederkloekerigerder.
    Maar serieus, ik ben geen 'voorgrond-FA'. Ik post soms voor de schermen misschien wat minder dan vroeger, dat gaat bij vlagen, maar ik heb mijn draai meer gevonden achter de schermen. Daar ben ik graag bezig met bijvoorbeeld sollicitaties, gesprekken voeren met de mods en beleidsdingen. Ik denk dat ik daar het sterkst in ben.
    Ik ben ook zo godvergeten genuanceerd, daar word je kotsmisselijk van!
    Dat wordt gelukkig een stuk minder met de jaren, dat gekroeliewoelie is er inmiddels wel af. Verder heb ik enorm last van meningen, en dat is achter de schermen ook vaak nodig.

  • Op het forum ben je roze. Hoe komt dat zo?
    Toen ik Global Moderator werd deed ik dat onder voorwaarde dat ik niet dat vieze groen hoefde te hebben. Highlander heeft toen voor roze gezorgd. Op een geven moment was er gezeur om kleurtjes, ik was toen volgens mij alweer gewoon mod, iedereen moest gelijk, of in ieder geval gelijker, dus daar ging mijn kleurtje (geschreeuwd heb ik, met borden gegooid, het was geen mooi gezicht).
    Slarioux heeft toen middels een kek tooltje geregeld dat ik mezelf wel in het roze bleef zien. En later is dat gelukkig weer voor iedereen zichtbaar geworden.
    Overigens ben ik in het dagelijks leven allesbehalve roze. Ik hou van zwart en andere donkere kleuren, dus die afwijking is echt door FOK! ontstaan.

  • Kun je een paar van de leukste momenten voor jou op FOK! beschrijven?
    Reltopics brengen meestal grote vreugde in huize shmoop, liefst op een moment dat ik er echt even voor kan gaan zitten. De grootste lol heb ik toch wel gehad met het kledingrek-topic van Hahahaa. En zo zijn er genoeg dingen die me af en toe bezighouden.
    FOK! is niet alleen leuk, FOK! kan soms ook keihard zijn, schoolplein-hard. Ik zit regelmatig op m'n handen, wil ik meeklieren, maar dat mag dan weer niet van mezelf of van de policy, weet ik veel.

    Als ik eens 1 dag zou mogen posten waar ik wilde en hoe ik wilde, dan had ik bijvoorbeeld Klaagbaak compleet ondergebaggerd, in R&P scheermesjes uitgedeeld, in DGK Natasia een egoistische kuthoer genoemd in elke post, in OUD (Ouders) iedereen met een pak mariakaakjes om de oren geslagen, in US (Userfoto's) gewoon keihard (en naar waarheid) geroepen: "Wat ben jij teringlelijk, koop een spiegel, joh gek!" Maar ja, dat doe je dan weer niet, hé?

  • Wat heeft FOK! jou opgeleverd?
    Behalve een achterstallig onderhouden huis? Ik heb gezien hoe relatief jonge users soms heel verstandige dingen kunnen zeggen, en hoe ouwe lullen juist weer de plank pijnlijk mis kunnen slaan. En dat maakt FOK! zo leuk.

    FOK! is toch een beetje een soort stamkroeg. Je loopt binnen, ouwehoert wat, maakt je een beetje druk om eigenlijk futiele dingen, verschilt hier en daar van mening, en aan het einde van de dag trek je de deur weer achter je dicht en is alles vergeten.

  • Je hebt ooit een relatie gehad met Tong80. Zou je nog ooit met een FOK!ker willen daten?
    Je moet nooit nooit zeggen. Nadeel van zoiets is wel dat je daarna iemand nog op het forum tegenkomt terwijl je daar juist voor je ontspanning komt, je ziet soms de gekste topics verschijnen in R&P, smullen is dat.

    Tong80 was gewoon een bijzondere en mooie uitzondering.

  • Heb je nu een relatie?
    Ja. Hij weet vaag iets van FOK!, kent m'n nickname en icoontje. En daar blijft het bij, gelukkig.

  • Op wat voor type man val je?
    Dat is heul verschillend, maar wel graag groot en donker. In het dagelijks leven moet ik zelf al stoer genoeg doen, als ik thuiskom wil ik graag iemand die ook van aanpakken weet, en als je mij kunt aanpakken ben je eigenlijk al stoer genoeg.

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    Leeftijd, schmeeftijd.
    Ik heb allerlei opleidingen gedaan, van kunstzinnig tot pedagogisch tot management en geef twee keer per jaar zelf een specifieke pedagogische cursus voor de vrouwen met wie ik werk.

  • Heeft je leven op FOK! veel invloed op je 'echte' leven?
    Natuurlijk heeft dat invloed, al was het alleen maar omdat je er best veel tijd doorbrengt. En natuurlijk zit ik soms in het echte leven wel een beetje in m'n maag met dingen die op het forum gebeuren en dingen die ik nog moet doen, maar gelukkig wel op een gezonde manier. Zodra ik ergens wakker van ga liggen ga ik me beraden over wat ik op zo'n forum aan het doen ben, maar dat het 'maar internet' is vind ik zo'n onzin. Ik geloof namelijk dat je best mensen heel erg kunt raken met je posts, voorbeelden te over van users die zich weggepest voelden of zich niet meer durfden te vertonen.
    Mij voor stoephoer uitmaken... daar wordt mijn pis echt niet lauw van, maar er zijn genoeg mensen die dat niet trekken.

  • De vraag van Yvonne: Stel je krijgt de kans om één aspect van je leven over te doen, wat zou je overdoen?
    Eigenlijk niets, alle beslissingen die ik in mijn leven heb genomen maakten dat ik ben waar ik nu ben, en het is hier hartstikke leuk.

  • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Jammer dat ik niet weet wie het is, anders zou ik een wat gerichtere vraag kunnen stellen, maar goed:
    Vraag je je wel eens af: is het geworden wat ik wilde?

    En waarom vraag je niet wat míjn laatstgekochte cd is?
    Ik ben hartstikke blij met de nieuwe Kaiser Chiefs.