FOK!ker van de week: Twinky

Klein, lief, schattig, sarcastisch, gevat, scherp, intelligent en koppig. Dat is weblogster Twinky in het kort. Zij is deze week de FOK!ster van de week.

Twinky
"Ik heb hier ook een rijtje voorbinddildo's liggen, van dik tot dun, want rickmans kan bijvoorbeeld minder hebben dan Mannee."

FOK!
 • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
  Mijn vader had op de PC beneden zo'n knopje in de internetbrowser gezet (koppeling heet dat toch?) met FOK!zine, de FrontPage. Daar zal ik dan wel een keer per ongeluk op geklikt hebben. En ik denk dat er toen op de FP een link stond naar de liefdesverhalenwedstrijd van het Theater, Taal & Kunst forum (TTK, toen nog LIT). Daar heb ik aan meegedaan, elke maand minstens ťťn verhaaltje ingestuurd, en dat was erg leuk. Ik was ook vaak maandwinnaar enzo. Buiten LIT, en dan eigenlijk alleen het liefdesverhalentopic, zag ik eigenlijk helemaal niks van FOK!. Tot ik door rickmans samen met Francesca werd gevraagd voor de weblog, om daar verhaaltjes te schrijven. Ik was veertien en naÔef en zei ja, wat ik nooit had moeten doen, want sindsdien kwam ik niet meer van ze af.

 • Je zit dus nog altijd bij de weblog. Wat doe je daar precies?
  Ik schrijf verhaaltjes op de weblog, mijn functie heette ooit 'wwkw-er', en wwkw is dan de afkorting voor 'wat wij kwijt willen', samenraapsel van columns, lifelogs enzovoort. Tegenwoordig heb ik die categorie zo'n beetje voor mij alleen, maar dat deert niet. Het fijne is dat je in die categorie zo'n beetje alles kwijt kunt, van serieus tot complete, overdreven onzin, maar ik heb inmiddels ook drie series gedaan (10 kleine negertjes, de Villa met Xessive en recentelijk Marco). Ja, het is nogal afwisselend wat ik eropzet, maar je zou het kunnen samenvatten met verhaaltjes. En dan in de ruimste zin van het woord, dus verzonnen dingen maar ook uit mijn
  leventje.

 • Hoe kom je aan de levendige fantasie voor je verhaaltjes?
  Pfoe, moeilijke vraag. Tja, ik denk dat het aangeboren is. Ik heb in mijn kast allemaal oude schriftjes liggen met nog veel meer verhaaltjes die ik schreef op de basisschool en aan het begin van de middelbare school. Ik ben op mijn elfde zelfs begonnen aan een boek, dat nooit is afgekomen. Het idee was goed maar de uitwerking veel te ingewikkeld. Het verhaal ging over een jongen uit een bandje die aangereden werd en toen overleed. Zijn vriendin werd gek en uiteindelijk weer normaal als ze dat bandje hoort spelen met een nieuwe zanger. En dan heel ingewikkeld met flash-backs en sowieso hoofdstukken die zich afspeelden in verschillende tijden (voor het ongeluk, na, en nadat ze dat bandje had gehoord). Ik weet het ook niet precies meer maar toen was ik er stevig mee bezig, zat vaak op school in de les in ťťn van de vier schriftjes te schrijven.

  Maar goed, dat was niet de vraag. Vaak als ik niet aan mijn quotum kom in een maand schrijf ik over iets wat ik heb meegemaakt in mijn leven. De ene keer blaas ik iets heel simpels dan gigantisch op, de andere keer vertel ik gewoon net iets te uitgebreid over een frappante gebeurtenis. Voor de negertjes bijvoorbeeld was Jerruh er als drijfveer, we zouden het eerst samen gaan doen maar toen stopte hij met bloggen na de eerste aflevering en deed ik het in mijn eentje. Vaak is het gewoon zo dat ik een ideetje krijg en dat dan zo snel mogelijk uitwerk. De 'losse' blogjes ben ik ook niet vaak langer dan een half uur mee bezig, dat stroomt er gewoon uit. Met series wel, dan moet je toch wel na gaan denken over wat er al is gebeurd, en moet het logisch zijn enzo.

 • Hoe is het in de weblog-crew?
  Ik mag het natuurulijk eigenlijk niet vertellen, want dan wil ineens iedereen bij de weblog. Nou, omdat het zo'n eerlijk interview is, zal ik toch een tipje van de sluier oplichten. Het subforum van de weblog-crew heet de Webloggers Orgie, en dat is het ook gewoon. We hebben elke maand een meet, meestal bij mij thuis, en dan word ik door iedereen hard genomen. Ik heb hier ook een rijtje voorbinddildo's liggen, van dik tot dun, want rickmans kan bijvoorbeeld minder hebben dan Mannee.

  Ja, die meets zijn erg gezellig, en ook vaak de reden dat de nieuwelingen er al gauw mee stoppen, want je moet wel wat gewend zijn. Het groepje webloggers wordt dan ook bewust klein gehouden, zodat iedereen in mijn kamer past en nog een beetje ruimte heeft om met de gigantische piemels heen en weer te zwaaien.

 • In de negertjes serie vermoordde je alle webloggers op de meest uiteenlopende manieren, heb je ook mensen op FOK! waarmee je dat in het echt zou willen doen?
  Nee joh, ik ben niet echt moordlustig, wat denk je wel van me! En op FOK! kom ik gewoon niet in de fora waar men irritant bezig is. Soms heb ik echter wel bepaalde neigingen als ik zie dat er een serieus topic volgebaggerd of anderszins verneukt wordt door een stelletje grappenmakers. Ook om sommige users op de FP kan ik me af en toe vreselijk opwinden, zo weinig inlevingsvermogen en kutopmerkingen als er een gruwelijke moord is gepleegd of iets met kinderen. Maar goed, de meeste FOK!kers hebben in het echt een piemel die minstens drie centimeter kleiner is dan op FOK! En als je achter je toetsenbord zit kan ook niemand zien hoe onzeker je eigenlijk bent, dus waarschijnlijk zou ik, als ik tot zo een actie over zou gaan op het laatste moment spijt krijgen.

 • Maar als je het dan toch zou doen, hoe dan?
  Als ik nou mensen zou gaan vermoorden zou dat niet simpel gaan. Iets met veel gemartel en creativiteit, want als je iemand vermoordt moet je dat ook goed doen. Muggen bijvoorbeeld, die kun je met zo'n muggentoaster heel langzaam bruin branden. Niet dat knopje ingedrukt houden maar aan-uit-aan-uit, dan komen er ook vonkjes en rook vanaf.

 • Waarom ben ik verzopen?
  Ik wist niet zoveel van jou af, dus je moest gewoon als ťťn van de eerste dood. Het had iedereen kunnen zijn maar het lot bepaalde… Je was trouwens niet verdronken toch? Had je niet een dreun voor je harses gekregen en was je daarna overboord gekieperd? Of was je alleen maar bewusteloos door die dreun, dat kan ook. Ik weet het niet precies meer.

 • Je hebt nu een relatie met een FOK!ker (Jappr) en hebt in het verleden ook met ze gedate (Sj0rSz). Jij gebruikt FOK! dus als datingsite?
  Ten eerste wil ik even terugkomen op de 'welke FOK!ker wil je vermoorden'-vraag. Ik weet er nu wel eentje. Een heel onschuldig FP-modje die ook af en toe wat post, ze weet zelf wel dat ik haar bedoel.

  Ten tweede… Met Sj0rSz was niet echt daten, gewoon meer gezellig wat doen. En omdat het bij de eerste 'meet' zo leuk was nog een keertje. De eerste keer afspreken was ook gewoon omdat we niet zo ver van elkaar vandaan wonen en we allebei meededen aan die mister/miss Crew-verkiezing. Okay, hij zag er wel wat meer in dan ik, maar mij ging het vooral om de gezelligheid, niet echt als daten.

  Met Jappr is het nog veel anderser gegaan. Toevallig is het ooit ontstaan via FOK!, maar hij heeft me echt al jaren geleden toegevoegd op msn naar aanleiding van iets op de weblog. Wat dat precies was weet ik echt niet meer, dat is al erg lang geleden. Nou, zo kwamen we aan de praat, en zo af en toe msn'den we. We hadden allebei problemen in ons leven waar we met elkaar over kon praten. En toen hadden we allebei al het idee dat we elkaar abnormaal goed begrepen. Als ik niet iets met een Duitser had gehad (dat duurde twee jaar) hadden we waarschijnlijk veel eerder afgesproken, want toen het uit ging kwam het allemaal in een stroomversnelling. Urenlang msn'en, bellen, smsen, en het was allemaal zo vertrouwd. En toen we elkaar dan eindelijk zagen was het nog veel leuker dan ik ooit verwacht had. Ja, dit is een blijvertje.

 • Je bent een van de weinige, zo niet de enige, vrouw bij de weblog.
  Hoe hou je je staande in dat mannenbolwerk?

  Momenteel is ook Mutter er, dus ik ben niet helemaal de enige. Tja, het is af en toe even lastig, zeker bij de maandelijke meets, als ze allemaal flink tekeer willen gaan. Ik zou willen dat ik dan niet de enige was, want twee past nog wel, maar drie… of zelfs vier of vijf…

  Och, het is wel leuk tussen die kerels. Het testosteron vloeit er inderdaad rijkelijk, en af en toe snap ik ťcht niet wat er zo tof is aan het miljoenste filmpje of plaatje van een naakt meisje. Maar meestal kan ik het prima met ze vinden.

 • Trompet of theater?
  Theater, absoluut. Dit jaar ben ik met allebei gestopt omdat ik vorig jaar op het randje van een depressie zat en het gewoon veel te druk had, en de examens eraan zouden komen. Ik mis het echt verschrikkelijk, maar het theater nog een stuk meer dan m'n toeter, waar ik trouwens nog wel af en toe op blaas. In de theaterwereld ben ik ook veel langer en actiever bezig geweest, en dan niet alleen op het podium maar ook erachter (kostuums en dergelijke), ervoor (regieassistentie) en erboven met de lichten en dergelijke. Vooral het theatersporten (de Lama's maar dan in wedstrijdvorm tussen twee teams) ontbreekt echt aan mijn leven. Daarom heb ik dan ook af en toe flinke ruzie's met mijn ouders omdat ik mijn sarcasme niet meer eens in de week flink kan uiten, en zij er niet zo goed tegen kunnen.

  Volgend jaar ga ik het denk ik allebei weer oppikken. Even een leuke vereniging zoeken voor het toneel en trompet spelen kan ik zelf wel. Genoeg mooie stukken!

 • Je zit in de leerlingenraad van je school. Ben je echt zo betrokken,
  of heeft dat een andere reden?

  Ik ben gewoon betrokken! Dat kan toch! En ik vind het hartstikke leuk om te doen! Met de leerlingenraad vertegenwoordigen we (onder andere) de leerlingen bij de schoolleiding, en dat is soms hard nodig, omdat er niet altijd even goed beseft wordt waar er in de school behoefte naar is. Omdat we de afgelopen jaren erg in serieusiteit gegroeid zijn, worden we ook steeds serieuzer genomen door de schoolleiding, en hebben onze opmerkingen ook echt effect. Jammer dat dit dus mijn laatste jaar is, want ik had het graag nog verder zien groeien.

 • En waarom zit er maar 1 man in die raad?
  Haha, het leuke is dat die nog homo is ook, degene die je bedoelt. Op de avond voordat die foto genomen zou worden had de andere man (nouja, man, dat was ook een beetje een… geval apart) besloten dat hij niet meer in de leerlingenraad wilde. Inmiddels is er weer een nieuwe jongen bij, echt een schatje, een echte aanwinst.

 • Je hebt een weekje in het klooster gezeten. Waarom?
  Voor mijn profielwerkstuk! Dat ging over Augustinus en de Augustijnen enzo. En mijn profielwerkstukmaatje en ik besloten dat het bijna noodzakelijk was toch maar een keertje mee te doen met mensen die leefden volgens Augustinus' regel. Dat werden de kanunnikessen in Brugge.

 • Heb je weleens ooit anonieme valentijnskaarten gehad en weet je van wie ze afkwamen?
  Ja, dit jaar nog twee. Vorig jaar drie, en allebei de jaren weet ik van eentje niet van wie die vandaan kwam. Degene waarvan ik het wel wist was van mijn broertje dit jaar trouwens, en vorig jaar waren ze van jongens uit mijn klas.

 • Stel: morgen wordt je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
  Als ik gevraagd zou worden zou ik niet eens ja zeggen denk ik, het lijkt me helemaal niks voor mij. Maar als het echt moest zou ik scherpere moderatieregels maken denk ik. Het is jammer dat heel FOK! steeds meer verandert in ťťn groot Onzin-forum.

 • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
  Ik denk veel groter dan ik denk. Als ik op mijn kamer zit staat mijn laptop eigenlijk altijd aan. En mijn F5-toets is al best wel afgesleten. Ik merk ook dat ik me eraan erger als er niks roods in mijn My Active Topics is. En als ik moet leren FOK! ik ook veel te veel. Ook het verhaaltjes maken op de weblog zou ik niet willen missen. En en en.. alle contacten, op IRC, best groot dus.

 • Wat heeft FOK! je opgeleverd?
  Een heel lief vriendje, een uitlaatklep voor de verhaaltjes en een heel ander beeld van de gemiddelde man. En een irritante verslaving waardoor ik zeker een half punt lager haal voor elk schoolonderzoek.

  Buiten FOK!
 • Leeftijd, opleiding, beroep?
  Ik zit in VWO-6 en ben zeventien jaartjes jong. Mijn profiel is C&M (Duits, filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis en verven) met extra wiskunde. Aan het eind van de derde had ik een ontzettend bŤta-vakkenpakket gekozen, maar toen in de vierde dacht ik dat ik dit leuker zou vinden. Het is in ieder geval meer een uitdaging voor me, het leren in plaats van snappen. Want van binnen blijf ik een bŤtakind. Volgend jaar wil ik trouwens Pedagogiek gaan studeren in Utrecht. (weet iemand nog een leuke, goedkope kamer?)

 • De vraag van Insomaniac: Wat maakt jou anders dan andere mensen? Ofwel, waarom ben jij uniek?
  Er is maar ťťn iemand zoals ik, die dingen doet die ik doe, op de manier zoals ik ze doe. Ik ben gewoon bloedmooi ťn superintelligent, en dat is ook erg zeldzaam. Het zou wat zijn als er meer Twinky's rond zouden lopen op deze planeet! Volgens mij zouden we dan gigantische ruzies krijgen. oorlogen!

 • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
  Waarom ben jŪj FOK!ker van de week geworden? (vroeg ik me namelijk zelf ook af, zo'n bekende FOK!ker ben ik toch niet…)

 • Wie moet er zeker nog een keer voor een userinterview gevraagd
  worden en waarom?

  Lastig. In ieder geval Nietzman, DJMO, Glacier en MutZ en Mannee.

 • Met wie zou jij nog wel eens in Boe's lijstje willen staan?
  Ik sta er niet eens in! Oh! Nouja, met Jappr natuurlijk, al zijn mijn ouders zů erg tegen voorhuwelijkse seks en ben ik zů ongelofelijk braaf dat dat nog wel even kan duren. En verder… hij leest dit waarschijnlijk ook, dus al te diep kan ik hier niet op ingaan.

 • Op welke vraag zou je nooit antwoord geven?
  Er zijn gewoon zaken die onderdeel zijn van mijn leven maar die niet op FOK!/internet hoeven. Punt.

 • Waarom is Piet Schellekens geen congiŽrge van 2006 geworden, ondanks dat hij zoveel afgevallen was?
  Omdat er niet zo heel veel leerlingen op mijn school zitten die konden stemmen. Hij heeft een hele tijd bovenaan gestaan maar er waren grotere scholen met veel meer leerlingen die ons heel snel voorbij gingen.