FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 maart 2007

Sneijder weet niets van interesse Barcelona

Wesley Sneijder schijnt nog steeds niets te weten van de vermeende interesse die Barcelona heeft voor de middenvelder van Ajax. Het gerucht zou gaan dat de Catalanen Sneijder zo snel mogelijk willen contracteren.

"Nee, ik heb nog met niemand gesproken van Barcelona. Mijn zaakwaarnemer ook niet. Ik speel volgend jaar gewoon in de ArenA", verklaart Sneijder aan RTV Noord-Holland.

Ook AC Milan en Fiorentina zouden interesse hebben in Sneijder. Maar vooralsnog wordt alles ontkend door Sneijder zelf, en zijn zaakwaarnemer.

Drogba Afrikaans voetballer van het jaar

Didier Drogba, aanvaller van het Engelse Chelsea, is afgelopen donderdag uitgeroepen tot Afrikaans voetballer van het jaar.

De spits van Chelsea hield Samuel Eto'o van Barcelona en ploeggenoot Michael Essien achter zich. Zij werden respectievelijk 2e en 3e.

Voor Drogba was het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij deze titel bij kan schrijven op zijn palmares. De aanvoerder van Ivoorkust voorkwam hier mede mee dat Eto'o de titel voor de 4e keer op rij zou winnen.

Rosicky niet op tijd fit voor PSV

Arsenal speler Tomas Rosicky lijkt niet op tijd fit te zijn voor het treffen met PSV in de Champions League. De spelmaker van The Gunners kampt met een vervelende liesblessure.

Dat de ziekenboeg van Arsenal overvol is, is bekend. Toch werd verwacht dat Rosicky zou kunnen spelen tegen PSV. "Dit is een grote domper. Zeker omdat we ook Thierry (Henry red.) moeten missen. We proberen Thierry zo snel mogelijk fit te krijgen, maar ik denk dat het duel met PSV te vroeg komt. Helaas", aldus een teleurgestelde Arséne Wenger aan SkySports.

Het heenduel in het Philips-stadion eindigde in 1-0 voor PSV. Arsenal zal dus minstens twee keer moeten scoren om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Dat MOET zeer doen...!

Damn… ik krijg kippenvel als ik naar dit filmpje kijk. Je bent als stoere jongen lekker aan het skateboarden en je doet een poging om een leuk trucje te doen. Het gaat niet helemaal goed, en dat is eigenlijk een understatement.

Hij valt lelijk, zijn arm ziet er wonderlijk uit, en toch blijft hij er redelijk cool onder.

Respect!

Dit is trouwens voor de liefhebbers van gebroken botten!

Met dank aan Danny voor de submit.

Zevenjarig meisje weegt 180 kilo

Een zevenjarig meisje uit het Amerikaanse stadje Knoxville is in het ziekenhuis opgenomen, vanwege haar overgewicht. Het kind weegt maar liefst 180 kilo en volgt nu een streng dieet. Door haar overgewicht kan de kleine Jessica niet meer lopen. Eerder deze week kwam een 8-jarige Britse jongen al in het nieuws met een gewicht van 89 kilo. Het Amerikaanse meisje maakt het nog bonter. Bekijk hier de schokkende beelden van de zevenjarige Jessica:


Schrijfster El Bezaz wederom bedreigd

LiteratuurDe Marokkaans-Nederlandse schrijfster Naima El Bezaz wordt opnieuw bedreigd vanuit de Marokkaanse gemeenschap. Ze ziet daarom af van deelname aan een tv-programma. De dreigementen volgen na de veroordeling van een 25-jarige Hagenaar. Die kreeg vorige week 100 uur werkstraf opgelegd omdat hij in 2006 beledigende teksten over de schrijfster op het forum van internetsite Marokko.nl had gezet.

''Ik roep alle diehards op, wie die bitch tegen komt, bespuug haar, stenig haar, laten we haar wegjagen uit NL, omdat ze hier ons Marokkanen belachelijk maakt'', zo schreef de man vorig jaar op het internetforum. Volgens de rechter was er onvoldoende bewijs voor bedreiging, maar was er wel sprake van belediging en opruiing.

Nadat het nieuws over de veroordeling bekend was geworden, volgden vorige week nieuwe dreigementen via internetfora. De 32-jarige schrijfster zou op 11 maart tijdens het NPS-televisieprogramma 'De Avond van het Boek' samen met collega-auteurs Thomas Rosenboom en Kees 't Hart deelnemen aan een boekenquiz, maar daarvan ziet zij nu af. Volgens woordvoerder Jet Huigsloot van uitgeverij Contact heeft El Bezaz besloten een 'mediastilte' in te lassen. Het is niet bekend of de schrijfster opnieuw aangifte zal doen van de internetbedreigingen.


Naima El Bezaz is onder meer schrijfster van de vorig jaar september verschenen roman 'De Verstotene' over een moslima die zich aan een conservatief milieu ontworstelt. Zelf omschrijft Bezaz haar boek als een 'controversiële roman over Seks, Taboes, Islam en Jodenhaat'. El Bezaz werd in 1974 geboren in Marokko en emigreerde met haar ouders naar Nederland toen ze vier jaar oud was. Ze staat bekend als een vrijgevochten vrouw met een uitgesproken mening over conservatieve moslims.

Arsenal-trio drie wedstrijden geschorst

De tuchtcommissie van de FA heeft verdediger Eboué van Arsenal voor drie wedstrijden geschorst. Emmanuel Eboué was betrokken bij een opstootje tijdens de finale van de Carling Cup tegen Chelsea.

Volgens de FA zou de rechtsback Chelsea-speler Wayne Brigde hebben geraakt in het gezicht. Het incident was arbiter Howard ontgaan, maar na het zien van TV-beelden bleek duidelijk dat Eboué Bridge wel degelijk raakte.

Daarnaast zijn ook Adebayor en Touré voor drie wedstrijden geschorst. Naast het trio kan ook manager Arsène Wenger een straf verwachten. De Franse trainer was ontevreden over het optreden van de assistent-scheidsrechter nadat Adebayor Lampard had geslagen. Volgens Wenger was dat niet het geval.

Koala in gevangenschap wordt lesbo

Australische onderzoekers zijn er eindelijk achter gekomen waarom het zo moeilijk is koala's te fokken in gevangenschap. Het blijkt namelijk dat de vrouwtjes spontaan op hun eigen geslacht gaan vallen als ze uit de vrije natuur worden weggerukt.

Onderzoekers van de universiteit van Queensland onderzochten 130 koalavrouwtjes in dierentuinen, waarna ze tot de conclusie kwamen dat bij drie van de vier stoeipartijtjes geen mannetjes waren betrokken. Zelfs lesbische orgies zijn geen uitzondering; zo werd er een filmpje geschoten met vijf bevallige koaladametjes.

Over de oorzaak van homoseksualiteit bij koalavrouwtjes tasten de onderzoekers nog in het duister. Wel duidelijk is dat de mannetjes volledig hetero zijn.

Klopjacht op taxichauffeur na 'ontvoering'

Icoon VervoerDe Eindhovense politie hield gisteren een klopjacht op een Belgische taxichauffeur die een man had 'ontvoerd'. Een getuige had in Helmond gezien hoe de man iemand in de kofferbak van de auto duwde en waarschuwde daarop de autoriteiten.

De politie dacht aan een ontvoering en zette direct een klopjacht in op de taxichauffeur. Een half uur later werd de wagen onderschept. De kofferbak bleek inmiddels leeg. De taxichauffeur gaf toe dat er iemand had ingelegen. Hij had een vriend vervoerd die een gratis ritje wilde. Omdat de chauffeur bang was dat zijn baas erachter zou komen dat hij iemand gratis vervoerde verstopte de vriend zich op eigen initiatief in de kofferbak. De taxichauffeur kwam er bij zijn baas vanaf met een berisping.

Masturbatie Marathon uitgezonden op Tien

Icoon Televisie Tien gaat op 13 maart om 21.30 uur de Masturbatie Marathon uitzenden. Dat is een evenement waarbij zoveel mogelijk mannen samen masturberen om geld op te halen voor een goed doel.

Voormalig televisieproducent Joop van den Ende had vorige week in een interview verklaard dat Tien platter moest worden om de kijker aan zich te kunnen binden. Dan zou Tien zich namelijk focussen op een bepaalde doelgroep, terwijl de zender nu te veel doelgroepen aan zich probeert te binden. Zo zendt Tien nu sport, Nederlands drama en reality soaps uit. Met de Masturbatie Marathon lijkt Tien dit advies op te volgen.

De Masturbatie Marathon is een documentaire over het evenement Masturbate-a-thon. Het laat zien wat erbij komt kijken om een dergelijk 'taboedoorbrekend' evenement te organiseren en wat er tijdens het evenement plaatsvindt.

Maker schoolfilmpje Hitlergroet wordt vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen gaat een ex-scholier van het Schaersvoorde College in Aalten vervolgen voor het filmen van het brengen van de Hitlergroet door een klas medescholieren.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De jongen maakte het filmpje vorig jaar met zijn mobiele telefoon, deze week verschenen de beelden op internet op onder meer GeenStijl.

Behalve dat het OM stelt dat het maken en verspreiden van dergelijke beelden strafbaar is, weegt ook mee dat het verspreiden van het filmpje veel maatschappelijke onrust veroorzaakte.

De politie heeft ook een aantal klasgenoten gehoord, zij worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de politie handelden de scholieren niet uit racistische motieven, maar was er sprake van een misplaatste en zeer kwetsende grap.



Filmpje

Testdag 01-03-2007

Al voor de derde opeenvolgende dag heeft Felipe Massa de dag als snelste afgesloten in Bahrein. De Braziliaan wist zelfs het oude ronderecord uit 2004 van zijn voormalig teamgenoot Michael Schumacher te verbeteren. In Barcelona vervolgden Williams en Spyker F1 hun testprogramma.

Testtijden Barcelona 01-03-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. WurzWilliams01:21.74859
2K. NakajimaWilliams01:22.50979
3A. SutilSpyker F101:22.75568
4C. AlbersSpyker F101:23.18681

Testtijden Bahrein 01-03-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:29.98945
2H. KovalainenRenault01:30.38461
3G. FisichellaRenault01:30.49864
4K. RäikkönenFerrari01:30.53477
5F. AlonsoMcLaren01:30.564113
6R. BarrichelloHonda01:31.067118
7P. de la RosaMcLaren01:31.35490
8S. SpeedScuderia Toro Rosso01:31.500124
9D. CoulthardRed Bull01:31.58966
10N. HeidfeldBMW01:31.72083
11M. WebberRed Bull01:31.74292
12R. KubicaBMW01:31.75198
13R. SchumacherToyota01:31.79181
14J. ButtonHonda01:31.83797
15F. MontagnyToyota01:32.264119
16T. SatoSuper Aguri01:33.35753

Leraar onthoofd in Pakistan

Icoon BuitenlandsMoslimextremisten hebben in het grensgebied van Pakistan een Afghaanse leraar van een koranschool ontvoerd en onthoofd. Hij zou voor de Verenigde Staten hebben gespioneerd.

Het lijk van de man lag in een zak langs de weg in een gebied dat geldt als bolwerk van talibanstrijders. Op het voorhoofd van de leraar was het woord 'huichelaar' aangebracht. Op zijn lichaam werd een briefje gevonden waarop zijn naam stond en de toevoeging: 'spion van Amerika'. De leraar was zelf moslim.

Ancic twee maanden uit de roulatie

Mario Ancic is minimaal twee maanden uit de roulatie. De Kroatische nummer elf van de wereld heeft last van een lichte vorm van de ziekte van Pfeiffer.

Twee weken geleden kwam Ancic voor het laatst in actie, dat was tijdens het toernooi in Marseille, waar hij in zijn partij in de eerste ronde tegen de Italiaan Andreas Seppi moest opgeven. De Kroaat meldde zich daarna wegens griep af voor het ABN/Amro-toernooi.

ETA-lid mag thuis celstraf uitzitten

Icoon Buitenlands Het ETA-lid José Ignacio de Juana Chaos mag de laatste twee jaar van zijn celstraf thuis uitzitten. Dat heeft de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Alfredo Pérez Rubalcaba besloten, omdat De Juana anders mogelijk een martelaar wordt van nationalistische extremisten uit Baskenland.

De Juana is enkele maanden geleden begonnen met een hongerstaking. Hij zou daar alleen mee stoppen als hij thuis zijn straf mocht uitzitten. De Spaanse regering is bang dat hij binnenkort overlijdt aan ondervoeding en dan een symboolfiguur wordt voor de Baskische onderdrukking. Daarom heeft de regering zijn eisen ingewilligd. De centrumrechtse oppositie in Spanje is woedend en stelt dat de sociaaldemocratische regering zich heeft laten chanteren door de terrorist.

Inmiddels is De Juana naar een ziekenhuis in Madrid gebracht. Daar heeft hij op kunstmatige wijze voedsel toegediend gekregen. Vandaag wordt hij terug naar Baskenland gebracht, waar hij zijn straf thuis mag uitzitten. De Juana behoorde tot de gevaarlijkste ETA-terroristen. Zo kreeg hij in 1987 3000 jaar cel wegens betrokkenheid bij aanslagen, maar mocht hij volgens het Spaans recht na een jaar alweer vrijkomen. Uiteindelijk moest hij alsnog in de cel blijven, omdat hij terroristische bedreigingen had geuit in brieven aan een krant.



Baskenland

Kringloopwinkel verkoopt duur beeld voor prikkie

Een kringloopwinkel in Den Helder heeft per abuis een duur beeld voor een schijntje verkocht. Het beeld, de Golfspeler van kunstenaar Jits Bakker, werd vorige week bij de winkel afgeleverd in een doos.

De winkel prijsde het beeld voor 17,50 euro en plaatste het in de winkel. Diezelfde dag werd het verkocht. Het beeld is van brons en 55 centimeter hoog.

Een vaste klant van de winkel, die het kunstwerk wel mooi vond maar het iets te duur vond, ontdekte via de website Gestolenkunst.nl dat het beeld in oktober 2002 gestolen was en enkele duizenden euro's waard was. Toen ze dit woensdag bij de winkel vertelde, bleek het beeld al verkocht.

Nu probeert de kringloopwinkel met posters de nieuwe eigenaar te traceren. ''We hebben geen idee wie het beeld heeft gekocht'', aldus directeur Gert Jan Dekker van Stichting Kringloopbedrijf Rataplan. Dekker weet ook niet wie het beeld bij zijn winkel heeft achtergelaten. ''De meeste mensen leveren voor de deur spullen in een doos af. Zo ook nu. Dan is het erg moeilijk om te achterhalen van wie de spullen komen.''



Verkocht voor 17,50 euri

Fluorescerend nummerbord voor pedofiel

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaanse staat Ohio heeft bepaald dat de auto's van veroordeelde pedofielen zullen worden voorzien van groen reflecterende nummerplaten. De staat wil er op deze manier voor zorgen dat pedofielen gemakkelijker te herkennen zijn.

Fluorescerende nummerplaten werden in de Verenigde Staten al langer gebruikt voor veroordeelde dronken bestuurders. Deze moeten met een opvallende gele kentekenplaat rijden.

Met dank aan voor de submit.

Dreamfall wordt vervolgd in hoofdstukken

Het Noorse bedrijf FunCom heeft bekend gemaakt dat ze het adventurespel Dreamfall (een vervolg op The Longest Journey) gaan opvolgen in de vorm van hoofdstukken. De 'Dreamfall Chapters' zullen met onbekende regelmaat verschijnen en tegen betaling te downloaden zijn. Wellicht komt er later ook een mogelijkheid om een aantal hoofdstukken samen op een CD of DVD te kopen. Om dit te realiseren hebben ze een subsidie gekregen van de het Noorse Film Fonds. FunCom denkt hiermee het The Longest Journey concept uit te kunnen bouwen en te versterken, terwijl de kans op illegale kopietjes afneemt. Daarnaast bekijkt men mogelijkheden om een The Longest Journey MMO te ontwikkelen.

Trond Arne Aas, CEO van Funcom, legt uit:"We will be researching an online-only continuation of the epic 'Longest Journey' saga, and we very much look forward to develop new chapters to the Dreamfall gaming community. To see the Norwegian government take such an active role in nurturing the local game development industry is impressive. In return for their trust we aim to deliver a modern adventure game with unique qualities."

De Noorse overheid is al enige tijd bezig om de gamesindustrie in Noorwegen te stimuleren door middel van subsidies. FunCom kreeg al eerder een financiële bijdrage voor Dreamfall: The Longest Journey. FunCom ontwikkelde ook Anarchy Online en werkt momenteel aan Age of Conan.

Opa verjaagt overvallers met karatetrappen

Icoon ShockingEen Brit die kortgeleden zijn eeuwfeest mocht vieren heeft afgelopen week een groepje dieven weggejaagd met wat karatetrappen. "Ze dachten dat ik een makkelijk doelwit was," sprak de 100-jarige tegen de politie. "Maar ik vecht al sinds ik een kind ben."

Toen loodgieter Buster Martin vorige week uit een Zuid-Londense kroeg liep werd hij door een groep overvallers tegen een muur geduwd. Ze dwongen Buster om al zijn geld af te geven. "Even later lag ik op de grond en toen werd ik gek. Ik stond op en schopte ze allemaal, eentje schopte ik tussen zijn benen en toen sloegen ze op de vlucht."

Martin, die zich niet graag aanstelt, hetgeen te merken is aan het feit dat hij zich al tachtig jaar niet ziek heeft gemeld, kwam de volgende dag gewoon naar het werk. Wel had de oudste werkende inwoner van Groot-Brittannië een gekneusde rib.



You want some?


Met dank aan TMar voor de submit.

Youtube geblokkeerd op Australische scholen

Icoon BuitenlandsEen staat in Australië heeft Youtube verboden op openbare scholen. De overheid heeft hiertoe besloten nadat studenten de aanranding van een 17-jarig meisje online hebben gezet op de videosite.

De toegang tot Youtube is met deze beslissing op 1.600 openbare scholen in de Australische staat Victoria geweerd. De aanranding werd eind vorig jaar op de videosite gezet. De zaak wordt nog onderzocht door de politie, zo meldt Associated Press.

De Australische minister van Onderwijs Jacinta Allan stelt dat de internetproviders van scholen websites met inhoud die niet geschikt is voor scholieren onbereikbaar moet maken. Youtube is nu toegevoegd aan de lijst van geblokkeerde sites.

"De overheid heeft pesten op scholen nooit toegestaan en dit zero tolerance-beleid wordt ook doorgetrokken naar de online-wereld", aldus Allan. Volgens deze minister hebben leerlingen recht op een zo veilig en aangenaam mogelijke leerervaring in de virtuele wereld. De minister had geen commentaar op het feit dat Youtube ook voor educatieve doeleinden kan worden gebruikt.

[F3] Euroseries kalender bekend

De kalender voor de Formule 3 Euroseries is vandaag bekendgemaakt. In deze klasse zullen onder andere Renger van der Zande en Nico Hülkenberg aan de start verschijnen. De meeste races zullen in het voorprogramma van de DTM verreden worden.


Kalender Formule 3 Euroseries

VanTotCircuitLand
20 april22 aprilHockenheimDuitsland
8 juni10 juniBrands HatchEngeland
20 juni24 juniNorisringDuitsland
29 juni1 juliMagny-CoursFrankrijk
13 juli15 juliMugelloItalie
27 juli29 juliZandvoortNederland
31 augustus2 septemberNurburgringDuitsland
21 september23 septemberBarcelonaSpanje
28 september30 septemberNogaroFrankrijk
26 oktober28 oktoberHockenheimDuitsland*

* De race van 26-28 oktober in Duitsland is onder voorbehoud.

Farfán kan naar Chelsea

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft volgens Eurosport bevestigd dat Jefferson Farfán wel eens naar Chelsea kan vertrekken.

De Peruviaan van PSV staat nog tot 2010 onder contract bij de club uit Eindhoven. Maar dat zou een overstap naar Chelsea niet in de weg staan.

"Het zou niet zo onlogisch zijn dat Jefferson naar Chelsea vertrekt," zegt trainer Ronald Koeman. Het gerucht van de overgang van Farfan naar Chelsea bevestigt nogmaals de nauwe band die PSV en Chelsea met elkaar hebben.

Slot vindt bekerloting dubieus

Arne Slot twijfelt aan de loting voor de halve finale van de KNVB Beker. De middenvelder van NAC Breda noemde de loting op Omroep Brabant 'dubieus'.

Hij vindt het opvallend dat de topclubs Ajax en AZ beiden een thuiswedstrijd tegen een kleinere tegenstander hebben geloot.

"Ik zette bij de eerste loting al grote vraagtekens toen alle topclubs uit de Eredivisie tegen die uit de Eerste Divisie lootten", zegt Slot. "En nu spelen alle grote ploegen weer thuis. We kunnen het niet bewijzen, maar laten we zeggen dat dit zeker dubieus is."

Eerder dit seizoen deden MVV-trainer Jurrie Koolhof en zijn Go Ahead Eagles-collega Mike Snoei in de pers hun beklag over de in hun ogen oneerlijke loting in de KNVB Beker. De aanklager betaald voetbal van de KNVB tikte het duo daarop op de vingers.

Femke en Herman

Voorzichtig keek Femke opzij, ging hij naar beneden? Ja, hij liep weg, trok de deur achter zich dicht, haar moeder was thuisgekomen. Ze ging een beetje verder op het bed zitten, trok haar pyamaatje recht en keek maar een beetje naar buiten. Als mamma er was zou hij niet zo snel terugkomen. Hij moest immers ook lief zijn voor mamma omdat Femke een beetje te vaak brutaal en ongehoorzaam was. Dat mamma elke dag moe uit haar ogen keek kwam ook door haar, gelukkig zou hij ervoor zorgen dat alles goed kwam, het moest gewoon even overwaaien, alle grote mensen doen nou eenmaal zulke dingen, was heel normaal.

Femke begreep wel dat ze niet meer met vriendinnetjes lawaai moest maken in huis, het was beter voor mamma als ze niet meer bij haar thuiskwamen. Omdat mamma snel ongerust werd moest Femke ook meteen na school thuiskomen, zodat hij mamma kon bellen dat ze veilig op haar kamertje zat. Dan kwam hij langs met een kopje thee en wilde weten of ze zich vies gemaakt had tijdens het spelen. Al zorgde ze er nog zo goed voor dat ze brandschoon thuiskwam, hij nam haar meestal mee naar de badkamer. Mamma was tenminste blij dat Femke er zo fris en verzorgd bij liep, dus liet ze het maar zo. Ze had één keer geprobeerd te zeggen dat ze niet zovaak onder de douche hoefde te gaan maar hij had haar aangekeken met zijn strenge blik en Femke begreep dat ze mamma niet moest lastigvallen met 'kindergezeur'. Dat mamma tijd nodig had wist ze nou wel, maar ze werd er zo eenzaam van.. Ookal kwam hij langs om lekker met haar te knuffelen, toen mamma dat nog deed was het fijner. Niet dat ze niet blij was met zijn aandacht, hij maakte speciaal tijd voor haar vrij en nam een bakje sjips en een glaasje prik mee naar boven en ging haar voorlezen.

Ze begreep er allang niets meer van, maar durfde er niet over te beginnen. Ze wist dat ze maar beter alles goed moest vinden omdat hij anders toch net zo lang op haar in zou praten om haar te overtuigen dat het allemaal goed zou komen en dat ze niet met andere mensen moest praten over dingen die thuis gebeurden, dat zou mamma zo erg vinden. Mamma was moe en had rust nodig, als mamma lastig gevallen zou worden door mensen die zich zomaar zouden gaan bemoeien met hun leven dan zou dat heel slecht voor haar gezondheid zijn. Maar Femke was zelf ook erg moe, ze sliep slecht, ze had geen plezier meer op school, ging niet meer met haar vriendinnetjes om, was gewoon niet blij meer. Ze geloofde eigenlijk ook niet meer dat dat kwam omdat ze zo slim en verstandig was voor haar leeftijd, dat ze zo goed begreep wat mamma meemaakte dat ze er zelf ook een beetje verdrietig van werd. Het kon wel duizend keer zijn dat dat van Femke een mooi, wijs en lief meisje maakte dat goed voor haar zieke moeder zorgde, ze wilde zelf ook weer es verzorgd worden. Maar hij zorgde toch voor haar? Dat deed hij toch heel goed? Hij hield haar kamertje netjes en Femke rook de hele tijd naar dure shampoo. Hij stak vaak zijn neus in haar nek omdat ze zo lekker rook. Femke nam zich voor om de shampoo morgen stiekum door de wc te spoelen, rook die ook es lekker en mocht hij daar z'n hoofd in steken.

Ze kon nog net een giechel onderdrukken toen de deur openging, mamma kwam binnen. Femke keek verbaasd en een beetje geschrokken, ze had toch niets verkeerd gedaan? Of had mamma haar nodig omdat hij te moe was om voor haar te zorgen? Nee, als hij te moe was dan kwam hij bij Femke langs en ging naast haar in bed liggen. Dat vond ze erg raar, ze had maar een klein bedje en hij was best wel zwaar, maar hij lag er meestal rustig bij, dat vond ze ook wel weer fijn. Zolang hij z'n mond hield en zich niet de hele tijd met haar bemoeide mocht hij wel even in haar bedje liggen als hij daar rustig van werd. Of misschien wilde mamma naast haar in bed liggen? Femke wilde haar knuffel al opzij leggen om ruimte te maken maar mamma legde een hand op haar schouder: "Femke, luister even naar me". Ze keek verbaasd naar haar moeder, ze klonk weer als mamma, alsof ze weer beter was. Femke wilde glimlachen maar zag dat haar moeder heel raar keek, een beetje streng, een beetje verdrietig, een beetje moe en een beetje opgelucht. Wat nou weer?

"Herman gaat weg Femke. Er staan nu mensen beneden die hem helpen met inpakken. En ik moet je een paar dingen vragen". Femke wist niet wat ze hoorde. Nee, dat had Herman allemaal niet gedaan bij haar. Nee, maar moeten we daar nú over praten? Dat Herman weggaat is al eng genoeg, en dan van die idiote vragen.. Hij stopte haar wat vaak onder de douche en waste haar dan misschien wat grondig, maar die dingen waar mamma het over had.. Ja, hij ging naast haar op bed liggen, maar alleen om gewoon een beetje te liggen. Tegen haar aan ja, maar dat kon toch niet anders op zo'n klein bedje? Nee, hij speelde geen 'doktertje' ofzo, jemig, waar gáát dit over?

"Hij heeft dat vroeger wel gedaan bij een ander kindje. Hij moest daarom naar de politie, daar ben ik net achter gekomen. Heeft hij écht niets gedaan Femke?" Nee, echt niet. Herman zat wel erg vaak bij haar, en aan haar, maar jemig zeg, als hij met haar op bed zou hebben gedoktertjespeeld, getver, dat zou ze toch écht niet goed gevonden hebben. "Hij is een verdomd handige prater meid, het zou me niks verbazen als hij je zover had gekregen". Mamma moest een beetje huilen leek het, Femke werd bang. Ineens legde mamma haar hand tegen de achterkant van Femke's hoofd en trok haar zachtjes tegen zich aan. "Mamma heeft het erg moeilijk gehad toen pappa wegging, en dacht dat Herman haar daarbij kon helpen. Maar Herman kwam niet om mijn vriend te zijn, maar om jóuw vriend te zijn.." Maar dat was toch niet erg? Femke had toch geleerd dat ze heel verstandig en wijs voor haar leeftijd was en daarom best een goeie vriendin kon zijn voor Herman?

Dat vond hij zo fijn, waarom was dat nou verkeerd? "Je hebt toch je eigen vriendinnetjes, waarom komen die niet meer?" Nou ja zeg, dat mocht niet van jou, dat was te druk en je was moe en niemand mocht weten dat.. Femke hield gauw haar mond want mamma keek weer heel raar, boos en verdrietig tegelijkertijd. Wel érg boos trouwens, Femke vond het slimmer om maar even stil te blijven, ookal was ze dan misschien heel wijs en verstandig voor haar leeftijd en kon ze vast ook voor mamma een hele goeie vriendin zijn. “Nee Femke, dat van je vriendinnetjes heeft Herman verzonnen. Om bij jou in de buurt te kunnen zijn.” Femke wist nou helemaal niet meer wat ze moest denken. Ze voelde zich gevleid maar werd tegelijkertijd heel bang. Herman wilde verkering met haar, bedoelde mamma dat echt? Zonder dat ze dat zelf wilde, dat maakte niets uit. Herman wou gewoon z’n zin krijgen. Zoals hij in alles z’n zin kreeg. Maar dat kon toch niet? Dan zou hij dat toch wel gezegd hebben? “Wat Herman wil is verkeerd." zei mamma. "En ook verboden trouwens. Daarom heeft hij er niet met je over gepraat, want als hij eerlijk was geweest had hij z’n zin niet gekregen. En daar gaat het bij hem om.”

“Femke, ik moet nu naar beneden, ze zullen wel klaar zijn met het uitzoeken van de cd’s en kleren. Ik kom straks nog even bij je, maar ik wil niet dat Herman nog boven komt.” Femke wilde dat ook niet, ze wilde dat mamma naar beneden ging, Herman uitzwaaide, weer naar boven kwam om nog wat te praten en dan zelf ook ging slapen zodat het morgen zou worden en alles weer rustig zou zijn. Als mamma dan nog steeds in de war was zou Femke haar gewoon in bad stoppen en haar haar lekker wassen. Femke zou laten zien dat ze wél heel goed voor haar moeder kon zorgen. En als ze afgedroogd was mocht ze samen met Femke in haar bedje liggen, om rustig te worden.

Elke karakteristieke overeenkomst met de GL senator Herman Meijer berust op louter opzet

Manuel Bento op 59-jarige leeftijd overleden

Manuel Bento is op 59-jarige leeftijd overleden. De oud-doelman van de Portugese nationale ploeg en Benfica overleed aan de gevolgen van een slopende ziekte.

Bento speelde 63 interlands en kwam 611 duels voor Benfica uit. De besnorde doelman was in 1984 de doelman van Portugal op het EK van Frankrijk. Dat Portugese team verraste met fris en vrolijk spel en had naast Bento spelers als Carlos Manuel, Jaime Pacheco, Chalana, Fernando Gomes en Jordâo in het team staan. Frankrijk, de latere winnaar had in de halve finale de grootst mogelijke moeite met dit team [3-2].

Bento speelde naast Benfica voor FC Barreirense. hier begon hij zijn carriere in 1969. Daarna kwam hij uit voor Benfica. Van 1972/73 tot 1991/92 verdedigde hij het doel van deze legendarische club. Bento liet zich met Benfica zesmaal tot landskampioen kronen en won met die club vijfmaal de nationale beker.

'Nigger' verboden in New York

Icoon BuitenlandsHet Engelse woord 'nigger' mag niet meer worden gebruikt in de Amerikaanse stad New York. De gemeenteraad was het unaniem eens over een resolutie die dat verbiedt. Het besluit heeft vooral een symbolische waarde, daar er geen straffen staan op het gebruik van het N-woord.

De term nigger is vrij populair in de VS. De denotatie van dit woord is 'een persoon met een zwarte huidskleur'. Het probleem zit hem echter niet in de letterlijke betekenis, maar in de connotatie. Bij sommige mensen roept het woord associaties op met de slavernij. Wanneer een blanke een zwarte 'nigger' noemt, wordt dit als schelden gezien. Andersom gebruiken zwarten het N-woord ook veelvuldig om mensen met een zelfde huidskleur aan te duiden. Dit is minder discutabel omdat het dan als een geuzennaam wordt gezien.

De discussie over het N-woord laaide vorig jaar op nadat acteur Michael Richards uit de serie 'Seinfeld' zich als standup komiek meerdere keren aan de term had gewaagd. Verschillende Amerikaanse steden kwamen daarop met een soortgelijke resolutie als die woensdag in New York werd aangenomen.

Voorstanders van de resolutie droegen woensdag buttons met een witte 'N' met een streep erdoor om het signaal kracht bij te zetten. Ook Kurtis Blow Walker, een zwarte hiphop-pionier, had zich eerder uitgesproken voor de resolutie en zei dat zwarte Amerikanen het woord zouden moeten schrappen.

Tegenstanders van de resolutie spraken van een aantasting van de vrijheid van meningsuiting. De negroïde Oscar-winnaar Jamie Foxx gaf eerder al aan het woord niet uit zijn vocabulaire te zullen schrappen, omdat er volgens hem niets mis mee is als zwarten het onderling gebruiken.

Alexa Cabrera - zelf Afro-Amerikaans - zei te hopen dat de resolutie mensen ten minste aan het denken zet over het gebruik van het woord: "Het is een vernederende term, wie het ook gebruikt", zei ze. "Als de KKK het zegt is het verkeerd, maar als (zwarte muzikant) 50 Cent het zegt is het wel oké? Dat gaat er bij mij niet in."

Rochus ten onder tegen Haas

De Belg Oliver Rochus heeft bij het ATP-toernooi in Dubai niet wederom voor een stunt kunnen zorgen. De Belg werd in de kwartfinales in twee sets uitgeschakeld door de Duitser Tommy Haas: 6-0 en 6-2. De wedstrijd duurde amper 49 minuten.

Rochus, die gisteren nog de als vierde geplaatste Rus Nikolay Davydenko versloeg, was tegen Haas niet opgewassen. De als vijfde geplaatste Duitser is momenteel in erg goede doen. Vorige week won hij nog het toernooi van Memphis.

Mannen achter raam tijdens open dag Wallen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Ook vrouwen kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan de hoeren. Een aantal mannelijke prostituees staat tijdens de open dag van de Amsterdamse Wallen op 31 maart achter het raam.

Dat liet initiatiefneemster Mariska Majoor, van het Prostitutie Informatie Centrum en de Wallenwinkel, donderdag weten.

De open dag van de bekende hoerenbuurt vindt voor de tweede keer plaats. Net als vorig jaar kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van bordelen en sekstheaters.

Naar de hoeren...

Gezellig met z’n allen naar de hoeren! Was een bezoekje aan de Wallen van oudsher echt iets voor ons mannen, Mariska Majoor (van het Prostitutie Informatie Centrum) wil daar graag verandering in brengen:
quote:
Ook vrouwen kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan de hoeren. Een aantal mannelijke prostituees staat tijdens de open dag van de Amsterdamse Wallen op 31 maart achter het raam. bron ANP
Dus heb je de 31ste niets te doen, maak er gezellig met z’n tweetjes een dagje Wallen van.
De Wallen, het leukste uitstapje voor hem en haar…

Nieuwe logo's voor publieke radiozenders

Icoon BinnenlandsRadio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 gaan vanaf 15 maart een ander logo voeren. Voor een groot deel leken de huidige logo's al op de nieuwe, maar door de ruitvorm toe te voegen aan ieder logo worden alle media van Publieke Omroep met elkaar verbonden. Ook de televisielogo's zijn in ruitvorm. De verandering valt samen met de naamsverandering van Publieke Omroep in NPO (Nederlandse Publieke Omroep).

"De grote concurrentie en snel veranderende mediawereld stellen hoge eisen aan de herkenbaarheid van de merken van de publieke omroep", stelt Publieke Omroep. "Daartoe wordt al enige tijd gewerkt aan de restyling van de radio-, tv- en internetlogo's. Door de merken visueel met elkaar te verbinden wil NPO bereiken dat kijkers en luisteraars het publieke mediadomein nog beter herkennen. De ruitvorm is het gemeenschappelijke element."

De logo's van Radio 3FM en de Concertzender zijn in dit stadium nog niet aangepast. Beide zenders hebben een geheel eigen identiteit en hebben niet lang geleden al een restyling gehad.

VVD: wet tegen dubbele nationaliteit

 VVD-fractievoorzitter Mark Rutte heeft donderdag in het debat over de regeringsverklaring gepleit voor ''concrete wetgeving'' om in de toekomst dubbele nationaliteit te voorkomen.

Hij gaf daarbij wel aan, niet zover te willen gaan als PVV-fractievoorzitter Geert Wilders, die een stokje wilde steken voor de benoeming van Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak tot staatssecretaris, die respectievelijk ook een Marokkaans en een Turks paspoort hebben.

Rutte zei niet te twijfelen aan de loyaliteit van deze mensen, maar wel een uitspraak van de Kamer te willen over de toekomst. Rutte vond wel dat het Albayrak gesierd zou hebben, als ze haar Turkse nationaliteit zou hebben opgegeven.

Maar volgens Wilders gaat het er niet om of de staatssecretarissen wel of niet goed geïntegreerd zijn. Hij wil geen ''dubbele rechten en dubbele plichten'' en de schijn van belangenverstrengeling voorkomen.

Uitslagen kwartfinales Copa Del Rey

De kwartfinales van de Copa Del Rey werden gisteravond afgewerkt. Barcelona moest in Zaragoza een 1-0 achterstand wegwerken, terwijl in Sevilla het derbygeweld opnieuw losbarstte.

Real Betis wist er in de uitwedstrijd bij Sevilla een 0-0 gelijkspel uit te slepen, en trachtte het nu thuis af te maken. De revelatie van La Liga nam echter al snel het initiatief en liet Betis weinig kansen. Twaalf minuten in de tweede helft viel er dan eindelijk het belangrijke en zwaarder tellende uitdoelpunt van Frederic Kanouté. De fans van de thuisclub werden zo boos op hun stadsrivalen dat er allerlei voorwerpen op het veld werden gegooid. Sevilla-coach Juande Ramos werd door een fles op zijn hoofd geraakt en was elf minuten bewusteloos. Het duel werd daarop gestaakt; onduidelijk is of en wanneer de wedstrijd wordt hervat.

De 0-1 nederlaag die FC Barcelona leed in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza moest gisteren weggepoetst worden. Xavi deed dat al snel, en stuurde de doelman de verkeerde hoek in. Niet veel later maakte Barça zelfs al de 0-2, toen Andrés Iniesta een rebound binnenschoot. Zaragoza, dat bekend staat als cupfighter, kon niet voorbij de verdediging komen. Na een dik uur smeerde Lionel Messi met wat acteerwerk zijn landgenoot Andrés D'Alessandro een rode kaart aan. De arbiter dacht dat de Argentijn een kopstoot gaf, maar daar was geen sprake van. Manchester United-huurling Gerard Piqué maakte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar Barcelona bereikte de halve finales door het tweede uitdoelpunt.

Uitslagen Copa del Rey:

Real Betis - Sevilla 0-1 (0-0) (gestaakt)
Osasuna - Getafe* 1-0 (0-3)
Real Valladolid - Deportivo la Coruña* 1-1 (1-4)
Real Zaragoza - Barcelona* 1-2 (1-0)

Charisteas dichtbij persoonlijk record

Mocht Angelos Charisteas aanstaande zondag tegen Roda JC een doelpunt maken dan behaalt hij daarmee een record. De spits van Feyenoord kan dan zijn tiende goal van het seizoen maken. Dat lukte de spits nooit eerder.

De Griekse aanvaller maakte in zijn hele loopbaan als spits nooit meer dan negen doelpunten per seizoen. Zowel bij Aris Saloniki als Werder Bremen scoorde hij weinig en ook bij Ajax werden de dubbele cijfers nimmer behaald. Tot op heden speelde Charisteas 212 competitieduels waarin hij 59 keer wist te scoren. Afgelopen weekend scoorde de spits voor het laatst toen hij tweemaal scoorde tegen ADO Den Haag.

God of War III géén haastklus

Terwijl we in Nederland nog even geduld moeten hebben op God of War II,dat samen met Final Fantasy XII moet gaan dienen als laatste PS2 klapper, zijn er al woorden gerept over God of War III. De regisseur van God of War II, Corey Barlog, heeft namelijk nu al gezegd dat het derde avontuur van Kratos geen haastklus zal gaan worden.

"All the people who bought the first game were PS2 owners, so we wanted to stay with that especially because... I want to make the PS3 version of this game, absolutely, but I don't want to make it quickly. I don't want to quickly rush it out the door and be like, 'Oh my gosh, we need to get this out!' because we probably would have pushed ourselves to make it around the launch window and I think we would have sacrificed something by trying to take what we had and shoving it in there as quickly as possible."


God of War II: Divine Retribution

Wielerbonden eisen snel actie

Nu het conflict tussen de UCI aan de ene kant en de ASO aan de andere kant begint te escaleren, mengen ook de nationale wielerbonden van zes grote landen zich in de strijd. De landen eisen in een brief aan de UCI dat er snel actie wordt ondernomen zodat het conflict voor de start van de Giro uit de wereld is.

Het conflict tussen de internationale wielerunie en de drie grote rondes komt voort uit de bepaling van de UCI dat er geen ProTour-ploegen aan de start van Parijs – Nice mogen staan. Vandaag maakte de ASO, de organisator van de koers en de Tour de France, bekend dat ploegen die niet starten in Parijs – Nice ook niet welkom zijn in de Tour. De RCS en Unipublic, de organisatoren van respectievelijk de Giro d’Italia en de Vuelta, zijn het volledig eens met de ASO.

In de brief van de zes wielerfederaties van België, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Spanje wordt aangedrongen op een snelle oplossing. "De tijd dringt. We moeten ophouden met het nemen van ongezonde maatregelen en het versturen van tendentieuze persberichten. Er moet gewerkt worden aan een oplossing of een compromis, en dat liefst voor de start van de Giro op 12 mei", zo schrijven de voorzitters van de zes wielerbonden. Er wordt door de zes voorgesteld om een werkgroep in het leven te blazen. "Die werkgroep moet op korte termijn een voorstel formuleren dat voor iedereen aanvaardbaar is."

In de brief zijn de zes landen het niet eens met de werkwijze van de UCI. "Volgens haar statuten moet de UCI de vriendschapsbanden tussen haar verschillende leden ontwikkelen en aanmoedigen. Hoe kan je als organisatie dan gekant zijn tegen de deelname van ploegen, renners en commissarissen aan één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen?", zo vraagt men zich af.

FOK! zoekt nieuwe reviewers!

Icoon Sitenews - Join the crewDe Frontpage redactie van FOK! is weer op zoek naar nieuwe reviewers. Het gaat om mensen met interesse in bioscoopfilms, muziek en boeken.

Genre
Films
Hou je van films, rood pluche en kun je ook nog een beetje schrijven? Wie weet ben jij onze nieuwe filmreviewer. Je mag dan naar speciale persvoorstellingen, waar de nieuwste bioscoopfilms voor een select groepje pers gedraaid worden, weken voor de première. Inclusief kopje koffie, om vervolgens er een leuk stukje voor op de frontpage van te maken.

De ideale filmreviewer is studente en woonachtig in Amsterdam. Niet dat we dat nu noodzakelijk zo'n gezellige stad vinden, maar de persvoorstelling zijn vrijwel altijd in de hoofdstad. In de Pathé Arena, bij de distributeur of soms zelfs in het Filmmuseum in het Vondelpark. Studente, omdat de voorstellingen overdag zijn en we niet voor niets een fotoboek hebben. Nou vooruit, dat laatste is alleen een pluspunt, liefst twee.

Boeken
Onze ideale boekreviewster is tegen de dertig en zit thuis met een kind. Ook dat klinkt weer erg veeleisend. Het geeft in elk geval aan dat je tijd genoeg moet hebben om zeker twee boeken per maand uit te lezen en er een stukje over te schrijven. Dat lezen kost gewoon tijd. Wel worden boeken voor je aangevraagd, je betaalt alleen de portokosten. Natuurlijk mag je ook nog steeds over eigen aankopen schrijven.

Muziek
De muziekreviewers die we nu hebben, zijn allemaal net moppersmurf: Ik haat housemuziek! Op zich valt dat ook wel weer mee, maar we zijn dus op zoek naar iemand wiens voorkeur echt uitgaat naar de boink boink muziek. Liefst ook iemand die vaak naar feesten gaat en dus behoorlijk thuis is in de dance-scène van vandaag.

Algemeen
Je ziet, op FOK! mag het allemaal wat los, zolang de boodschap maar duidelijk is. Denk jij dat het crew zijn op FOK! je wat te bieden heeft? Doe je bijvoorbeeld Film en Theaterwetenschappen? Studeer je Nederlands? Of denk je dat je het gewoon erg leuk gaat vinden? Dat is wat we je kunnen bieden. Een leuke ervaring, leuke collega's en de kans om iets leuks te doen met je hobby als filmfanaat, boekenwurm of DJ-wannabee.

Stuur dan een email naar ons. Laat je CV maar zitten, maar vertel wel de dingen die je van belang acht voor de functie als reviewer en vergeet vooral je motivatie niet. Wat verwacht jij nou uit FOK! te halen? Wat maakt jou nou zo'n aanwinst voor FOK!? Je mag best overdrijven, daar prikken we toch zo doorheen. Daarvoor zijn we reviewers immers.

De uiterste inzenddatum is zaterdag 3 maart, uiterlijk om 23:59h. Daarna bekijken we de inzendingen en laten we iedereen weten of ze afgewezen zijn, of dat we graag een proefreview van ze willen lezen. Die mail kun je uiterlijk op donderdag 8 maart in je mailbox verwachten.

Knieoperatie voor RKC'er Hans Mulder

Hans Mulder ondergaat vandaag een operatie aan zijn rechterknie. Al enkele weken kampt de middenvelder van RKC Waalwijk met pijnklachten na trainingen en wedstrijden. Uit onderzoek bleek dat de pijn veroorzaakt wordt door een beschadiging aan de buitenmeniscus van zijn knie.

Bij de operatie van vandaag zal de schade aan de meniscus van de 19-jarige Mulder worden hersteld. Pas daarna kan worden vastgesteld hoe lang de middenvelder is uitgeschakeld.

Mulder speelde dit seizoen vijf competitiewedstrijden in het eerste van de Waalwijkers, waarin hij tweemaal tegen een rode kaart aanliep.

Knietje op de kin

Basketbal is een sport voor stoere en vooral lange mensen, maar helaas hun stoerheid en lengte behoeden hun niet voor het maken van menselijke foutjes.

En daar komt dit meisje achter, ze mag tijdens de wedstrijdpauze even in het veld staan om de stoere lange basketbalheld aan te moedigen als hij een mooie dunk wil maken, de dunk lukt aardig alleen in de aanloop gaat er iets niet helemaal goed.

Rel om 'Killerspiele' krijgt vervolg

Eerder deze week berichtten we over Duitse gamers die kwaad waren over de tv-uitzending 'Killerspiele'. Deze rel heeft nu een staartje gekregen, omdat de journalisten van het Duitse Telepolis dieper op de zaak zijn ingegaan. Uit het geschreven artikel blijkt dat het programma van informatie is voorzien en gestuurd door het Duitse bedrijf Pan Amp. Dit bedrijf is gespecialiseerd in internet-veiligheid en heeft ook bij twee andere uitzendingen over terrorisme en online bom-handleidingen geadviseerd. Het 'toeval' wil alleen dat dit bedrijf ook internet-filters verkoopt en naast de standaard internet-filters speciale filters voor bom-handleidingen, terrorisme en first person shooters aanbiedt.

"Auffällig ist auch die Gestaltung des Filterangebots: Während andere Hersteller alle Kategorien in einer Software anbieten, offeriert Pan Amp als separate Angebote einen "Terror-Filter", einen "Bomben-Filter" und den "Ego-Shooter-Filter". Man kann sagen: für jedes von Pan Amp forcierte Medienthema ein passender Filter!"

Het heeft dus alle schijn dat het Duitse Panorama dat deze uitzendingen heeft gedaan, gebruikt is om mensen bang te maken en zo de verkoop van Pan Amps producten te stimuleren. Hierbij werden zaken expres overdreven en kwam Pan Amp met 'feiten' en cijfers uit eigen onderzoek. Een van de zogenaamde experts die aan het woord kwam in Killerspiele was zelfs meneer Weingarten, chef van Pan Amp.

NS is storingen bij ProRail zat

Icoon VervoerDe NS is de problemen bij spoorbeheerder ProRail zat. Door een gecrashte harde schijf lag het treinverkeer rond Amsterdam vanochtend enkele uren stil. NS-woordvoerder John Krijgsman: "Wat ons betreft is het zo langzamerhand onverkoopbaar geworden aan onze reizigers, dat iedere keer weer storingen bij ProRail zulke effecten hebben voor onze klanten."

Krijgsman vervolgt: "Je kunt de treinreizigers in Nederland niet meer uitleggen dat in de afgelopen tijd, vorige week ook nog in Utrecht, de computers van de railverkeersleiding storingen vertonen waardoor zoveel reizigers er last van hebben. We zijn hevig teleurgesteld en voelen ons machteloos."

De NS wil een ernstig gesprek met de spoorbeheerder. Volgens Krijgsman moet er nu snel wat gebeuren. "ProRail heeft aangegeven dat ze dit soort storingen hebben teruggedrongen. Maar onze indruk is dat het aantal reizigers dat last heeft van dit soort enorme storingen alleen maar groter wordt."

Advocaat doet aangifte tegen AD en GeenStijl

Icoon MisdaadAdvocaat Job Knoester gaat aangifte doen van smaad en haatzaaierij tegen het Algemeen Dagblad (AD) en GeenStijl als zij een filmpje niet van hun internetsite halen. Dat heeft Knoester donderdag desgevraagd gezegd. Op de video is te zien hoe de 25-jarige Hagenaar Pascal Triep  in elkaar zakt na een steekpartij.

De politie hield in de zaak twee verdachten aan. Knoester is de raadsman van één van hen, een 45-jarige Hagenaar. De advocaat wil ook naar de Raad voor de Journalistiek stappen. Hij vindt dat het AD en GeenStijl inbreuk hebben gepleegd op de privacy van zijn cliënt. Met een positief advies van de raad hoopt hij meer kans te maken op een schadevergoeding.

De Hagenaar overleed nadat hij was neergestoken en van het dak van een schuurtje afviel. Op het filmpje (hier op Dumpert.nl) dat is gemaakt door onbekenden, is te zien hoe het slachtoffer na de steekpartij en val opstaat, enkele meters loopt en uiteindelijk nog een keer in elkaar zakt. De verdachten zijn wel op de video te zien, de steekpartij niet. Het incident vond eind januari plaats.

Knoester zegt dat zijn cliënt aan de virtuele schandpaal is genageld. ''Er zijn meerdere bedreigingen binnengekomen. Hij is al publiekelijk veroordeeld nog voordat het proces tegen hem moet beginnen.'' Volgens hem bestaan er geen journalistieke redenen om het filmpje nog langer op de website te houden.

Eerder sommeerde de advocaat van de andere, 16-jarige Haagse, verdachte het AD om het filmpje van de site te halen. Maar volgens een woordvoerster worden door deze raadsvrouw geen verdere stappen ondernomen.

Stroomstoten om abortus op te wekken

Icoon ShockingIn België zijn in Assenede een vader en moeder met hun zoon aangehouden op verdenking van poging tot vruchtafdrijving, vrijheidsberoving en mishandeling bij een 29-jarige Marokkaanse vrouw. Het slachtoffer is de vriendin van de zoon van de familie en was schijnbaar tegen de zin van de familie in zwanger geworden.

De vader en moeder verzetten zich tegen de zwangerschap van de vriendin en sloten de drie maanden zwangere vrouw op in hun woning. Volgens de verklaring van de vrouw werd ze geslagen en geschopt. Ze kreeg ook stroomstoten toegediend met een prikstok voor koeien.

De drie verdachten hebben bekentenissen afgelegd. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer. Het slachtoffer en haar ongeboren kind maken het naar omstandigheden goed.


Met dank aan YubYub en FOKwa voor de submit.

PSV volgt Romano Denneboom nog steeds

PSV heeft nog altijd zijn zinnen gezet op Romano Denneboom. Afgelopen winterstop lukte het de Eindhovenaren niet om de spits aan PSV te binden.

Romano Denneboom staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van PSV. De club uit Eindhoven ziet in de de spits van NEC een beter alternatief dan de blessuregevoelige Kluivert op dit moment.

"Nadat de onderhandelingen in januari spaak liepen volgen ze hem nog steeds. Er is de laatste tijd veel contact geweest tussen PSV en mij over Romano", verklaart zaakwaarnemer Karel Jansen aan het AD.

Doornbos reservecoureur in Melbourne

Robert Doornbos zal tijdens de seizoensstart in Australië reservecoureur zijn voor het team van Red Bull Racing. Afgelopen tijd was er onduidelijkheid over de rol van Doornbos door het aanstellen van Michael Ammermuller als reservecoureur.

Doornbos en Ammermuller hebben beide de status van reservecoureur, maar zullen elkaar afwisselen gedurende de GP's. Wanneer Doornbos een raceweekend heeft in de Champcars zal Ammermuller, die zelf in de GP2 klasse actief is, aanwezig zijn op het betreffende circuit.

Nederlander (17) kocht raam Harvey Oswald

OpmerkelijkEven was het wereldnieuws afgelopen maand, een Nederlander die voor 3 miljoen dollar het raam kocht van waaruit Lee Harvey Oswald in 1963 de Amerikaanse president John F. Kennedy doodschoot.

Het raam werd verkocht via veilingsite Ebay voor exact drie miljoen en 1501 dollar. In totaal werd er 188 keer geboden op het raam. Het openingsbod lag op 100.000 dollar.

Naar nu blijkt was de 'koper' een 17-jarige scholier uit Hengelo. De schrik was groot in het Hengelose gezin toen bleek dat zoonlief de hoogste bieder was. Gelukkig voor de Hengelose jongen kon hij onder de koop uitkomen. ''Maar je verbaast je erover dat het heeft kunnen gebeuren'', zegt zijn vader vandaag in dagblad De Stentor.

De scholier zou in een 'vlaag van verstandsverbijstering' hebben gehandeld. ''Ik doe ook eens mee aan een veiling'' heeft hij later tegen z'n ouders gezegd. De 'gouden bieding' deed de scholier uiteindelijk 22 seconden voor het einde van de veiling. De scholier bood 100 dollar meer dan het op dat moment hoogste bod. Zijn vader snapt er niks van: ''Hij heeft het volledige bedrag moeten intoetsen: ruim drie miljoen dollar. En dat bedrag heeft hij ook nog eens moeten bevestigen.''

Daarna kwam er een e-mail binnen van eBay met de hartelijke felicitaties voor de aankoop van het raam en gegevens voor de financiële afhandeling. ''Hij werd groen en geel'', zegt de moeder over haar zoon. ''Zijn broer kreeg de slappe lach.'' De vader ondernam meteen actie om van de koop af te komen.

Met dank aan Enos voor de submit.

AC Milan wil Cannavaro overnemen

AC Milan gaat een poging wagen om na dit seizoen Fabio Cannavaro los te weken bij Real Madrid. De Wereldvoetballer van het Jaar zou hoog op het verlanglijstje van coach Carlo Ancelotti staan. Evenals Real spits Robinho.

Volgens de Spaanse krant AS hebben Milan en Madrid al een eerste gesprek achter de rug. Het gerucht gaat dat Milan zelfs bereid is om Kaka te ruilen tegen Cannavaro. Mits de Madrilenen er ook Robinho of Diarra bij doen.

Cannavaro stapte afgelopen zomer over van Juventus naar Real Madrid. De verdediger maakt echter een alles behalve perfect seizoen mee. Zijn spel is verre van foutloos, en de Italiaan moet zelfs genoegen nemen met de reservenbank van tijd tot tijd.

[Special] Het succesvolste team ooit

Vraag een willekeurige Formule 1 fan naar het meest succesvolle team allertijden, en het zal niet verbazen dat het antwoord in de meeste gevallen Ferrari zal luiden. Maar is dat wel zo. Is Ferrari echt het meest succesvolle Formule 1 team allertijden?

Om te bepalen wat het meest succesvolle Formule 1 team allertijden is kun je alleen afgaan op de statistieken. En juist in de Formule 1 zijn het de statistieken die tellen. Als we die statistieken bekijken kunnen we maar tot één conclusie komen: Ferrari heeft als team meer races gewonnen, meer coureurtitels gewonnen en meer constructeurtitels behaald als welk ander team dan ook. Absoluut gezien is Ferrari dus het meest succesvolle team ooit. Maar Ferrari heeft ook verreweg de meeste races verreden in de geschiedenis van de Formule 1, waardoor ze vanzelfsprekend meer kansen hebben gehad om al deze prijzen te winnen. Relatief gezien is het dus een ander verhaal.

Allereerst gaan we over naar de statistieken van Ferrari. Sinds de intrede in de sport heeft Ferrari een indrukwekkend aantal overwinningen behaald. Maar liefst 193 races, 14 constructeurtitels en 14 coureurtitels werden behaald. Ferrari deed zijn intrede in de Formule 1 in 1950, het debuutjaar van de sport. In totaal gaf Ferrari in 741 races acte-de-presence. Gemiddeld genomen heeft Ferrari vier seizoenen nodig om een wereldtitel (zowel coureur- als constructeurtitel) te winnen. Om een race te winnen heeft de Scuderia gemiddeld genomen slechts 3,8 races nodig.

Het team van Ferrari na weer een overwinning

Als we gaan kijken naar de statistieken van de concurrentie is het moeilijk te bepalen naar wie we moeten gaan kijken. Er zijn teams welke logisch zijn te bekijken, zoals Lotus. Lotus had een serieuze concurrent kunnen zijn als ze na de dood van Colin Chapman niet afgezakt waren tot een achterhoedeteam. Lotus wist in de geschiedenis zes coureurtitels en zeven constructeurtitels te winnen. Gebaseerd op de veertig seizoenen die Lotus in de sport aanwezig was komt dat neer op één coureurtitel per 6,8 seizoenen en één constructeurtitel per 5,8 seizoenen. Niet eens redelijk in de buurt van Ferrari dus.

De Lotus 56 uit 1971


Als we verder gaan kijken komen we bijvoorbeeld bij McLaren. McLaren is al veertig jaar actief in de Formule 1. Hun staat van dienst is indrukwekkend: elf coureurtitels, acht constructeurtitels en 148 raceoverwinningen in 614 gereden races. McLaren heeft gemiddeld slechts 3,6 seizoenen nodig om een wereldkampioen bij de coureurs af te leveren, waarin ze beter presteren dan Ferrari. Echter leggen ze het af als je gaat kijken naar de constructeurtitels. Daar heeft McLaren gemiddeld 5 seizoenen nodig om wereldkampioen te worden. Al met al niet slecht, maar ze staan hiermee wel achter Ferrari. Als we op raceniveau gaan kijken heeft McLaren gemiddeld 4,1 race nodig om er één winnend af te sluiten. Ook hier leggen ze het af tegen de Scuderia Ferrari.

Een McLaren F1, met op de achtergrond teamoverleg


Dat brengt ons bij het volgende team: Renault. In de afgelopen twee seizoenen erg succesvol, maar hoe staat het met de staat van dienst over hun gehele Formule 1 avontuur. Renault kwam in 1977 in de Formule 1 als pionier van de turbomotoren. Sindsdien heeft Renault ‘slechts’ 15 seizoenen meegedaan verdeeld over twee tijdvakken. In totaal namen zij deel aan 213 races. Grootste successen zijn de twee coureurtitels en constructeurtitels van de afgelopen twee seizoenen. In totaal wist het Franse team 33 races winnend af te sluiten. Gemiddeld genomen heeft Renault 7,5 seizoenen nodig om zowel een coureur- als een constructeurkampioenschap te winnen. Ze komen hiermee niet eens in de buurt van de eerder genoemde teams.

Het team van Renault aan het werk tijdens een pitstop


Gaan we verder naar het team van Williams. Ook Williams is nog niet zo lang in de sport aanwezig als bijvoorbeeld Ferrari en McLaren. Het team van Sir Frank is ‘pas’ 28 seizoenen actief in de Formule 1. In totaal namen ze deel aan 532 races, waarvan ze er 113 winnend wisten af te sluiten. Het team heeft een zeer indrukwekkende staat van dienst: zeven coureurtitels en negen constructeurtitels wisten de Britten te winnen. Dit komt neer op een gemiddelde van één coureurtitel per vier seizoenen, waarmee ze Ferrari evenaren. Voor elke constructeurtitel heeft het team echter slechts 3,1 seizoenen nodig. Hiermee verslaan ze de Scuderia Ferrari. En dan te bedenken dat Williams een neergaande spiraal kent sinds het vertrek van Adrian Newey in 1997. Ondanks een slecht seizoen in 2006 is er wel degelijk reden tot lachen bij het Britse team.

Jacques Villeneuve in de Williams FW-19


Al met al kunnen we concluderen dat Williams het meest succesvolle team allertijden is, relatief gezien. Absoluut gezien is dat Ferrari. Ook nu blijkt dat je statistieken op twee verschillende manieren kunt interpreteren, waarbij niet aan te wijzen is welke manier de juiste is. Wel is het leuk dit soort gegevens te vergelijken en kijken wat er in de hedendaagse Formule 1 van overblijft.

Da Costa bevestigd interesse Chelsea

De speculaties over een mogelijke transfer van Manuel da Costa naar Chelsea lijken concrete vormen aan te nemen. Da Costa bevestigde aan het Portugese Antenna 1 dat er wel degelijk interesse is.

Afgelopen woensdag kwam het bericht naar voren dat het verblijf van PSV-speler Manuel da Costa waarschijnlijk beperkt blijft tot één seizoen. Chelsea wil de verdediger dolgraag aan de Londense selectie toevoegen.

Da Costa verklaart: "Chelsea heeft inmiddels officieel contact gezocht met PSV. Natuurlijk zou ik het fanastisch vinden om bij Chelsea te mogen voetballen, maar ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Voorlopig richt ik me helemaal op PSV".

Britse auto's gestrand door slechte benzine

Duizenden Britse automobilisten zijn in de afgelopen dagen met hun voertuig gestrand, omdat ze mogelijk vervuilde brandstof hebben getankt. Handelaren en verkopers hebben onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de benzine.

Tot dusver hebben ze geen bewijzen gevonden dat brandstof is vervuild. De krant The Guardian meldde donderdag dat de problemen met de benzine zich in het hele land voordoen. Mogelijk is er iets mis met de brandstof die bij supermarkten wordt verkocht.

Automobilisten zeiden tegen de BBC dat ze vermoeden dat aan de benzine te veel ethanol is toegevoegd. Een woordvoerster van de onafhankelijke oliemaatschappij Greenenergy stelde dat de door firma geleverde brandstof niet meer dan 5 procent bio-ethanol bevat. Dat percentage valt binnen de wettelijke normen.

Wijzigingen in de FP-crew (februari)

Icoon Sitenews - FrontpageZoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Vandaag is de nieuwe maand weer gestart, dus bij deze de veranderingen van februari.

Er waren behoorlijk wat wisselingen. Zo verlieten nieuwsposters stanthegunman, DeJello, eu-Robert en Jigzoz de ploeg. X-fi stopte als FP-moderator. Ook reviewers TripleM (bijna 4,5 jaar crew geweest!) en FEE_st hielden het voor gezien. Allen nogmaals bedankt voor de hulp!

Gelukkig deze maand ook veel instroom. Als nieuwe nieuwsposters haalden we binnen: jonnyboy, Djeez, colourAgga, Blaaskaas, monchou en superworm. Daarnaast keerden Rabrynil (als nieuwsposter), Nolius (als special-crew en parttime nieuwsposter) en oldenzaaltjuh (als FP-moderator en parttime nieuwsposter) terug in de crew. Allen nogmaals welkom!

Vayrynen wil weg bij PSV

Voor Mika Vayrynen is de maat vol. De 25-jarige speler van PSV heeft er genoeg van om iedere week op de bank te starten. Als er geen verandering in de huidige situatie komt vertrekt Vayrynen komende zomer.

"Zo kan het niet langer. Ik wil elke week spelen en schijnbaar zit die mogelijkheid er bij PSV niet in. Dan moet ik mijn conclusies trekken. Ik ga in de zomer kijken voor een nieuwe club. Ik heb wel nog een contract tot 2009, maar dat is geen onoverkomelijk probleem lijkt me. PSV heeft er ook niets aan om een speler die nooit speelt salaris te betalen", verklaart de Fin aan FC Update.

Vayrynen werd twee jaar geleden binnen gehaald als de opvolger van Mark van Bommel. Die verwachtingen heeft de Fin nooit waar kunnen maken. Mede doordat hij om de haverklap geblesseerd moest afhaken.

Alves sneller dan verwacht terug

Afonso Alves herstelt sneller dan verwacht van de knieblessure die hij twee weken geleden opliep. De topscorer van SC Heerenveen heeft vandaag alweer zijn opwachting op het trainingsveld gemaakt.

Aanvankelijk gingen de Friezen nog van het ergste scenario uit nadat Alves in de competitiewedstrijd tegen Vitesse een scheurtje opliep in de binnenband van zijn linkerknie. Maar dat blijkt dus mee te vallen. Alves werkt eerst nog een individueel trainingsschema af voordat hij zich weer bij de groep kan aansluiten.

Sony presenteert nieuwe dev-tools op GDC

Drie first-party ontwikkelaars binnen Sony (WWS Europe Advanced Technology Group, WWS America ICE team (een groep dat bij Naughty Dog geplaatst is en zich specialiseert in PS3 graphicssystems en tools) en WWS America Tools and Technology group) hebben samen een nieuwe set tools samengesteld voor developers om PS3-games mee te ontwikkelen.

Dit pakket is getiteld Playstation 3 Edge en zal per direct voor ontwikkelaars beschikbaar zijn om ze zo te helpen het maximale uit de PS3 te persen. Tijdens de GDC zal Sony dit pakket presenteren en demonstreren.

Spyker krijgt nieuwe kleur oranje

Spyker F1 gaat de kleur van hun nieuwe wagen aanpassen. De oude oranje kleur kwam niet goed over op televisie en op foto's waardoor de reclame uitingen op de bolide slecht leesbaar werden.

"De kleur bleek heel anders op foto's en weer anders op tv over te komen. We hebben dus moeten experimenteren om de juiste samenstelling te vinden. Dat is gelukt," vertelt Michiel Mol. Om de oude kleur te krijgen moest men drie verflagen van ieder acht kilo aanbrengen. Met de nieuwe kleur is er echter maar 1 laag nodig, wat het team nu meer speling geeft met het gewicht. De sponsoren zullen op de nieuwe lak ook beter zichtbaar zijn.

Raboploeg mist mogelijk Tour

De Rabobankploeg dreigt dit jaar de Ronde van Frankrijk te gaan missen. Als de ploeg volgende week niet aan de start verschijnt van Parijs - Nice, dan is Rabobank niet welkom bij de Tour. Tevens geldt dit ook voor alle andere wielerploegen. Dat heeft Tourdirecteur Patrice Clerc gezegd.

De internationale wielerunie (UCI) maakte eerder bekend dat ploegen die deel uit maken van de ProTour, niet mogen starten in Parijs. Dit verbod kwam voort uit de beslissing van de ASO, de organisator van de koers, om Unibet.com te weren.

Online game Second Life onder vuur

Icoon InternetEen groep spelers genaamd Second Life Liberation Army hebben een virtuele kernbom laten ontploffen in de online game Second Life. De groep spelers voelden zich niet meer thuis in de game zoals deze nu is.

Het doel van deze 'Army' is om ontwikkelaar Linden Labs ertoe te dwingen om bewoners invloed te geven op de ontwikkeling van deze virtuele wereld.

Volgens veel andere spelers die er vanaf het begin bij waren, is de huidige staat van de virtuele wereld niet meer te vergelijken met het begin, toen de game net uit was. Veel van hen geven de schuld aan grote bedrijven, die vaak voor promotiedoeleinden in Second Life vestigen. Daarom bracht het SLLA in totaal twee bommen tot ontploffing in de buurt bij winkels van grote merken, namelijk Reebok en American Apparel.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

Meer dan 1000 PS2 games te spelen op PS3

Iedereen die in paniek raakte toen Sony aankondigde dat de backwards compatibility van de PS3 softwarematig zou gebeuren hoeft niet te vrezen. Phil Harrison heeft aangekondigd dat er meer dan 1000 PS2 games te spelen zullen zijn op de PS3: The situation is changing every day, but on March 23, we expect the list to include over 1,000 PS2 titles. Daarnaast gaat de lijst uitgebreid worden door updates.

Een volledige lijst met BC games kun je vanaf de launch van de PS3 vinden op deze site.

Softwareverkopen Japan

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Ditmaal een PSP game die bovenaan staat en een flink aantal keer verkocht is:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Monster Hunter 2PSPCapcom705.281705.281
Naku Koro ni MatsuriPS2Alchemist80.00280.002
Fire EmblemWiiNintendo75.35975.359
Sim City DsDSEA50.82650.826
Professor LaytonDSLevel 549.979186.716
Wii SportsWiiNintendo47.0531.090.736
Naruto Ninja Taisen EXPS2Takara Tommy45.79245.792
DQ Monsters JokerDSSquare-Enix40.5071.174.576
Wii PlayWiiNintendo35.811944.586
Picross DSDSNintendo26.693183.357

Geneeskundestudenten slecht in EHBO

Icoon MedischVeel geneeskundestudenten beheersen te weinig EHBO-vaardigheden om in noodgevallen hulp te kunnen verlenen. Uit onderzoek van UMC St. Radboud in Nijmegen blijkt dat maar liefst twee derde van toekomstige artsen denkt geen eerste hulp te kunnen bieden.

Bijna de helft van de geneeskundestudenten is niet tevreden over het onderwijs op het gebied van EHBO. De studenten beweren dat ze te weinig weten over mond-op-mondbeademing en hartmassage. Slechts de helft van de universiteiten gebruikt simulatiepatiënten tijdens de colleges.

De onderzoekers vinden het EHBO-onderwijs aan geneeskunde-opleidingen onvoldoende. Ze pleiten voor een cursus spoedeisende hulp in het eerste jaar van de studie. Studenten zouden vervolgens minimaal één keer per jaar herhalingscursussen moeten volgen. Ook adviseren de onderzoekers geneeskundestudenten een dag mee te laten lopen op de eerstehulppost.

Ten Cate: "Stam niet lang aan de kant"

Volgens Ajax-trainer Henk ten Cate zal Jaap Stam weer snel kunnen aansluiten bij de selectie van de Amsterdammers. Gisteren viel de aanvoerder met een hamstringblessure uit tijdens de met 0-2 gewonnen kwartfinale in het bekertoernooi tegen Willem II.


"Voor de wedstrijd had Jaap al een beetje last. Hij heeft het toch geprobeerd. We hebben hem uit voorzorg naar de kant gehaald. Ik heb goede hoop dat Jaap er snel weer bij is", aldus Ten Cate die tevreden was met de overwinning op de Tilburgenaren. "We zijn niet echt in de problemen geweest. Je zag wel dat dit voor ons de derde wedstrijd in zeven dagen was. Het veld was ook zwaar. Ik ben blij dat we in halve finale zitten."

Goud Finse langlaufdames op WK

Op het WK in het Japanse Sapporo hebben de Finse langlaufdames de wereldtitel veroverd op de 4x5 kilometer estafette. Zij bleven de Duitse vrouwen twaalf seconden voor. Noorwegen veroverde het brons.

Dankzij Virpi Kuitinen sloegen de Finse vrouwen al in de eerste ronde een flink gat. Het leverde slotloopster Pirjo Manninen een comfortable marge van een halve minuut op en ze hoefde dan ook niet meer voluit te gaan. De Duitse Evi Sachenbacher slaagde er in de laatste ronde met een uiterste krachtsinspanning in om de Noorse Astrid Jacobsen te achterhalen en zo de titelhouders het zilver te ontfutselen. Olympisch kampioen Rusland eindigde teleurstellend als zevende.

Moeder vijfvoudige kindermoord zwaar depressief

BuitenlandsDe Belgische moeder die gisteren in Nijvel haar vijf kinderen vermoordde, was al tijden zwaar depressief. Dat melden de Belgische media vandaag. De 43-jarige Geneviève Lhermitte stak gisteren Yasmine (14), Nora (11), Myriam (9), Mina (7) en Mahdi (3) dood. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Ze ligt nu buiten levensgevaar in een ziekenhuis.

De vader van het gezin, Bouchaib Mokaden, werd gisteravond op de hoogte gebracht van het drama. Hij stond op het punt in Zaventem het vliegtuig te nemen naar zijn thuisland Algerije. Hij was de tweede echtgenoot van de vrouw en de vader van het jongste kind. Hij verbleef de laatste tijd overigens meer in Algerije dan dat hij bij zijn gezin aanwezig was. In Nijvel gonsde het gisteren van de geruchten dat hij er misschien zelf iets mee te maken had en alles in scène had gezet. Maar het parket blijft er voorlopig bij dat de vrouw de enige verdachte is.

De moeder had haar voornemen haar kinderen te vermoorden bovendien in een brief meegedeeld aan een vriendin, die ook in Nijvel woont, aldus Belgische media. De brief arriveerde gisteren, maar toen was het al te laat. De echtgenoot van de vrouw was voorzover bekend ook niet thuis toen de moorden plaatshadden.

Een vriendin van de vrouw zegt dat het al langer slecht ging tussen het koppel. ''Onlangs is hij nog eens thuis geweest. Hij wilde zijn zoontje Mahdi meenemen naar Algerije. Maar haar kinderen waren haar heilig. Zoiets zou Geneviève nooit hebben laten gebeuren. Misschien heeft ze gedacht nog liever allemaal sterven dan één van de kinderen te moeten afgeven.''

Verbouwing Melkweg bijna af

The Max, de grootste zaal van het Amsterdamse cultuurmekka Melkweg, zal vanaf komend weekend nóg meer publiek kunnen herbergen. De twee maanden durende verbouwing van de zaal wordt vandaag en morgen afgerond.

Sinds januari van dit jaar is er in de Melkweg gewerkt aan het vergroten van The Max, het naar voren halen van de balkons in de zaal, en het bouwen van een tweede bar. Door deze uitbreiding kan The Max nu niet 1000, maar 1500 bezoekers per concert vermaken.

Op woensdag 7 maart start de openingsweek van de concertzaal. In de dagen die daarop volgen zullen onder andere Stone Sour en De Dijk Melkweg aandoen. Overigens zijn de klussers nog lang niet klaar in de Melkweg: in maart 2008 wordt er een geheel nieuwe theaterzaal geopend, die door zowel de Amsterdamse Stadsschouwburg als de Melkweg gebruikt zal worden.

De Melkweg gedurende de verbouwing
De Melkweg tijdens de verbouwing

Nationale Complimentendag

Zijn je collega's vandaag opvallend aardig voor je, word je overladen met complimentjes terwijl je de grootste stuntelaar van het bedrijf bent? Bedank je collega's dan even want ze nemen je niet in de maling maar ze zijn oprecht aardig.

Waarom? Heel simpel het is vandaag de eerste dag van de maand maart en dat is de Nationale Complimentjes Dag, dus wees zelf vandaag ook extra aardig en deel ook eens een complimentje uit.

Wil je ook een complimentje uitdelen maar is er niemand in de buurt, maak dan iemand op het forum blij met een complimentje.

Piepjonge zakkenrollers nog steeds vast

Icoon MisdaadDe zes piepjonge zakkenrollers die vermoedelijk uit Roemenië komen, en die in januari in Amsterdam werden aangehouden, zitten nog steeds achter slot en grendel. De kinderen, tussen de 9 en 11 jaar oud, verblijven in een gesloten jeugdinrichting.

Door hun leeftijd kunnen de kinderen niet strafrechterlijk worden vervolgd. Justitie wil echter weten wie de kinderen hier aan het zakkenrollen heeft gezet. De jochies blijven overigens zelf nog steeds tegenwerken bij het onderzoek en vertellen onsamenhangende verhalen. Behoudens één lijkt de rest niet erg onder de indruk van de situatie waarin ze verkeren. ''De andere vijf zijn boos dat ze vastzitten en gedragen zich als grote jongens die het stoer vinden dat ze achter slot en grendel zitten. Ze gedragen zich ronduit vervelend. Ze lopen de hele dag te dreinen en te mekkeren'', aldus een woordvoerder.

Er hebben zich inmiddels zes mannen gemeld die verklaren familie te zijn van de jonge dieven. Eén van hen zegt dat hij een vader is, de anderen variëren naar eigen zeggen van oom tot neef. De Roemeense autoriteiten onderzoeken nu of zij daadwerkelijk familiebanden hebben met de kinderen.

Warhammer 40K MMO in ontwikkeling

THQ heeft in een interview met Gamespot bekend gemaakt dat zij Vigil Games momenteel aan een MMO gebaseerd op de Warhammer 40.000 IP laten werken. Welk genre dit zal worden en op welke platforms deze MMO zal worden is niet bekend, maar aangezien de publisher niet Relic Entertainment heeft ingehuurd voor deze game lijkt een MMORTS onwaarschijnlijk. Bovendien is Vigil Games opgezet door ex-medewerkers van NCSoft, bekend van onder meer City of Heroes en City of Villains.

Aangezien de heren later in het interview zelfs spreken over de concurrentie met EA's Warhammer Online en World of Warcraft, lijkt het een MMORPG te worden. Echter ziet men distincte verschillen met het huidige aanbod van MMORPGs.

We believe very strongly that the Warhammer 40,000 intellectual property delivers opportunities for unique and innovative gameplay in the MMO space, and the fact that WOW has grown the marketplace can only be a good thing for all of us.

DVD: Volver

Volver is de laatste succesvolle film in de indrukwekkende reeks uit Pedro Almodóvars portfolio en verhaalt over het leven van drie generaties vrouwen in de Spaanse streek La Mancha. Vrouwen die strijd moeten leveren en moeten zien te overleven. De dood is samen met de letterlijke vertaling van de titel, terugkeer, het hoofdthema van dit drama waarin onder andere Penélope Cruz en Carmen Maura schitteren. De film is nu ook in Nederland op dvd verkrijgbaar.

Premier hekelt VVD en SP om 'spelletjes Senaat'

PolitiekMinister-president Jan Peter Balkenende vindt dat de VVD en SP de Eerste Kamer niet op voorhand moeten gebruiken voor politieke spelletjes. De liberalen en de socialisten van Marijnissen kondigden deze week aan dat als de oppositie de meerderheid haalt in de Senaat, ze wetsvoorstellen van de huidige regering zullen dwarsbomen.

De premier verwijt de partijen dat ze nu al aangekondigd hebben tegen wetsvoorstellen te stemmen, zonder dat ze daar al de details van kunnen weten. Hij doelde op uitlatingen van VVD-fractievoorzitter Uri Rosenthal in de Eerste Kamer en diens SP-collega Tiny Kox. ''Nee zeggen helpt dit land niet verder'', aldus Balkenende.

SP en VVD willen in de Eerste Kamer onder meer proberen de AOW-heffing voor gepensioneerden, bekend als de 'Bos-belasting' te torpederen.

Senaat
De 75 leden van de Eerste Kamer (Senaat) worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. De vorm is die van getrapte verkiezingen: de burgers kiezen Provinciale Staten en de leden van Provinciale Staten kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. De Statenverkiezingen zijn aanstaande woensdag (7 maart 2007). Peilingen wijzen aan dat de regeringspartijen mogelijk hun meerderheid in de Senaat kunnen verliezen.

In het verleden hebben verschillende partijen in de Nederlandse parlementaire geschiedenis overigens gepleit voor het afschaffen van de Eerste Kamer. Voor de Tweede Wereldoorlog was de Bond van Christen-Socialisten hier voorstander van, tegenwoordig de SP en de PVV.

Weinig hoofddoekjes bij koninklijk concert

President Ahmet Sezer van Turkije bleef woensdagavond in Ankara weg van het concert van het Nederlands Blazers Ensemble. Dat optreden werd aan de Turken aangeboden door de koningin.

De seculiere president mag niet publiekelijk geconfronteerd worden met vrouwen met hoofddoekjes, in Turkije een uiterst gevoelige kwestie. Maar er waren meer klompen dan hoofddoekjes in de concertzaal.

Slechts enkele dames hadden zich met een hoofddoekje getooid. Degenen die wegbleven misten een afwisselend muzikaal geraffineerd en vrolijk concert van het onconventionele Blazers Ensemble, met als komisch hoogtepunt een Hollandse klompendans door vier vrouwelijke orkestleden.

Met het concert kwam een einde aan het Ankara-deel van het staatsbezoek van koningin Beatrix aan Turkije. Donderdag en vrijdag brengt ze met prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Istanbul door.

Daar zien de koninklijke gasten president Sezer weer. Koningin Beatrix nodigde hem, zijn vrouw en aantal Turkse betrokkenen bij het staatsbezoek onverwacht uit voor een diner in een hotel aan de Bosporus. Ze wil daarmee haar dankbaarheid uitdrukken voor de gastvrijheid die ze in Turkije ervaart.

Kleermaker Gümüs vraagt koningin hulp

De Turkse kleermaker Zekeriya Gümüs, die tien jaar geleden naar Turkije moest terugkeren, heeft de hulp van koningin Beatrix gevraagd om weer naar Nederland terug te kunnen komen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.

Gümüs deed dit woensdag in de Turkse plaats Kayseri waar de koningin tijdens haar staatsbezoek een bezoek bracht aan gezinnen die vrijwillig zijn teruggekeerd naar hun vaderland.

De kleermaker, die in 1997 uit Nederland weg moest omdat hij niet kon aantonen dat hij hier legaal was, was door het actualiteitenprogramma Netwerk getipt over het bezoek van de koningin. Samen met de rubriek reisde hij naar Kayseri. Daar overhandigde hij een brief aan de directeur van het Kabinet der Koningin. Even later schudde hij bij het gastenverblijf de hand van de koningin en sprak heel kort met haar. Brieven aan de koningin worden meestal beantwoord door het betreffende ministerie.

Gümüs zei donderdag in het AD: ''Turkije is mijn land en mijn familie woont hier, maar in Nederland is het beter. Vooral mijn vrouw en mijn zonen hebben heimwee.''

In 2004 werden Gümüs en zijn vrouw Esme overigens opnieuw Nederland  uitgezet   omdat ze illegaal in Nederland verbleven. De vreemdelingenpolitie had beiden gearresteerd omdat Gümüs illegaal aan het werk was in een naai-atelier in Oosterhout.



Zekeriya Gümüs en zijn vrouw Esme

Boek: Mieke Debruyne - Maandans

De volledige titel luidt: Maandans. Over heupwiegen en andere huishoudelijke taken. Het is een mooie, gebonden editie met een stoffen ruggetje. Bij openslaan vind je als eerste een handig overzichtje van waaiertaal. Blijkbaar kun je hele gesprekken voeren door slechts je waaier op een bepaalde manier te bewegen of houden. Weten we dat ook weer. De Brusselse Mieke Debruyne heeft een boek gevuld met zintuiglijke columns. Stukjes die je niet met je brein moet lezen, maar met je hart. En een lichaamsdeel verder naar het zuiden...

Duitse kindermoordverdachte opgepakt

De Duitse politie heeft de 43-jarige van kindermoord verdachte Uwe Kolbig aangehouden. Hij werd opgepakt na een mislukte zelfmoordpoging in de buurt van Leipzig. Hij had zich voor een tram gegooid.

Sinds de vondst van het ontzielde lichaam van de 9-jarige Mitja Hofman in de schuur van Kolbig, was er een grote klopjacht op de man geopend. In heel Duitsland werden beelden verspreid van een beveiligingscamera waarop te zien was hoe de man lachend met het slachtoffer in de metro zat vlak voordat hij het kind ontvoerde.

Tot grote woede van veel Duitsers bleek Kolbig, die eerder is veroordeeld voor seksueelmisbruik van kinderen, een baan op een kinderboerderij te hebben gekregen nadat hij was vrijgekomen. Tien jaar geleden werd de man al veroordeeld voor kindermisbruik en hij zou recentelijk zeker vijf kinderen hebben aangerand.



Kolbig glimlachend naast slachtoffer

Met dank aan AngelNyn en blonde_on_blonde voor de submit.

Van Gaal: "AZ maakt grote stappen"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, had na afloop van de 1-2 overwinning op FC Utrecht in de beker, lovende woorden over voor zijn ploeg.

"We maken grote stappen voorwaarts.Het is onze zoveelste topwedstrijd in kort tijdbestek. Ik vind het knap dat we vandaag zeer goed hebben gespeeld. Utrecht is in eigen stadion al een half jaar ongeslagen," aldus Van Gaal.

Van Gaal had wel een puntje van kritiek, zijn ploeg verzuimde om de wedstrijd bijtijds te beslissen. "Keer op keer misten we goede kansen. Toen Utrecht tegenscoorde werd het toch nog even angstig, al had ik nooit het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen."

FIFA niet blij met inhaligheid Newcastle

De FIFA is absoluut niet blij met de inhaligheid van Newcastle United. De Engelse club uit de Premier League wil 9,3 miljoen euro schadevergoeding voor sterspeler Michael Owen, die vorig jaar tijdens het WK voetbal in Duitsland zwaar geblesseerd raakte.

De claim van Newcastle is zes keer zoveel als de wereldvoetbalbond bereid is te betalen uit het speciale compensatiefonds dat de FIFA heeft ingesteld voor spelers die op het WK geblesseerd raakte. "Het fonds is hoofdzakelijk bestemd voor spelers van clubs uit de armere landen zoals Angola en Ivoorkust. Het lijkt me dus verkeerd dat een club uit de rijkste competitie ter wereld een beroep doet op het fonds", aldus FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

In de eerste minuut van de WK-wedstrijd tussen Engeland en Zweden op 20 juni scheurde Owen zijn kruisbanden, sindsdien heeft hij niet meer op het voetbalveld gestaan. Ter compensatie ontvangt Newcastle van de Engelse voetbalbond 75.000 euro per week voor de salariskosten van Owen. Daarnaast wil Newcastle echter ook geld zien uit het FIFA-fonds om de kosten te dekken van de vervanger van Owen, Obafemi Martins. "Newcastle zegt dat ze Owen moesten vervangen door ean andere speler, maar dat is niet eerlijk. Volgens de transferregels is de Engelse bond verantwoordelijk voor de speler. Bonden moeten ervoor zorgen dat spelers die meedoen aan het WK voldoende verzekerd zijn. We bieden Newcastle desondanks 1,4 miljoen euro en dat is ons laatste bod," aldus Blatter.

Harde, pijnlijke les voor PSV

Zonder enkele basiskrachten ging PSV gisteravond met 3-0 hard onderuit bij NAC Breda. Edwin de Graaf, Anouar Diba en Glen Salmon schoten NAC naar de halve finales. "We waren een gewillig slachtoffer, dit mag niet gebeuren", aldus trainer Ronald Koeman.

Koeman begon het duel met Phillip Cocu, Timmy Simons en Arnouna Koné op de bank en met die keuze leek het noodlot te zijn getart. "Maar voordat er nu gedacht wordt dat ik het bekertoernooi ondergeschikt vind aan de competitie en de Champions League: Ik heb een ontzettende hekel aan verliezen. Met het verdedigingsblok dat hier stond, spelen we regelmatig. Die moeten de nul kunnen houden, maar dat lukt niet als je individueel en als team vanaf het begin achteruit loopt. Ja, ik ben boos."

Koeman was vooral ontevreden over verdediger Manuel Da Costa. "Bij de derde goal van NAC had hij nog een kop koffie kunnen nemen om te zien dat De Graaf diep ging. Het gaat erom dat je mentaal kunt brengen wat van een topvoetballer gevraagd wordt. Lukt dat niet, dan ben je hier een gewillig slachtoffer."


John McCain wil opvolger Bush worden

Icoon US verkiezingen 2De Republikeinse senator John McCain stelt zich kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat maakte hij zelf bekend in het televisie-programma van David Letterman. De 71-jarige McCain moet het opnemen tegen Rudolph Giuliani, de vroegere burgemeester van New York.

Giuliani is veel liberaler en moderner dan McCain, die kan rekenenen op de steun van de conservatieve Republikeinen. McCain is in het Congres een van de grootste voorstanders van de Irak-politiek van president Bush. Hij is in Vietnam-krijgsgevangene geweest en beschouwt zichzelf als een deskundige in de buitenlandse politiek en het defensiebeleid.

John McCain for vice-president?
Senator John McCain

Name that bitchy blogger revealed

Er waren toch een paar users die álle bitchy bloggers afgelopen maand goed hadden geraden. Dat dat af en toe gegok was, is wel duidelijk.

Bitch 11 werd door de speurneuzen betiteld als Mannee, en ik vraag me af of ze nou echt goed naar de foto hebben gekeken.

De stoere boomknuffelende weblogger was namelijk niemand minder dan dit grietje!

Een meisje! Ja, want webloggers zijn echt wel te stoer om bomen te knuffelen. En zéker Mannee. Zag nou echt niemand dat het geen kerel was?

Okay, hij had zelfs de hele weblogcrew voor de gek gehouden.

Proef met gratis OV in Eindhoven

Icoon VervoerIn Eindhoven begint vandaag een proef met gratis openbaar vervoer voor kinderen tot twaalf jaar en mensen boven de 65. De proef zal ruim anderhalf jaar duren. Door de proef te houden wil de gemeente de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit verbeteren.

Senioren moeten mobieler worden en kinderen moeten vertrouwd raken met het openbaar vervoer, vindt de gemeente. De doelgroepen hebben een pasje ontvangen waarmee ze gratis de bus in kunnen. De pas is geldig na de ochtendspits, vanaf negen uur en verder in het weekend en op feestdagen de hele dag.

Alleen inwoners uit Eindhoven zelf kunnen gebruik maken van de regeling.

Voor de proef heeft Eindhoven een miljoen euro uitgetrokken. Elders in Europa, zoals in Vlaanderen, is gratis busvervoer voor de doelgroepen een groot succes.

Arsenal onderuit in FA Cup

Arsenal is gisteravond uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup. The Gunners verloren uit tegen de Blackburn Rovers. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door oud-Ajacied Benni McCarthy.

Keeper Brad Friedel wist zijn team in de wedstrijd te houden door een aantal belangrijke reddingen. McCarthy kwam pas na een uur spelen als invaller in de ploeg en wist in de 87e minuut voor de enige treffer te zorgen. Hij speelde Senderos uit en wist vervolgens keeper Almunia te passeren.

Montceau Bourgogne stunt tegen Lens

In de kwartfinales van de strijd om de Franse beker heeft FC Montceau Bourgogne voor een grote verrassing gezorgd. De vierdeklasser versloeg op eigen grondgebied RC Lens, de huidige nummer twee in de Ligue 1, met 1-0.

Keeper Sébastien Chabbert haalde Julien Serpry in de 79e minuut in het strafschopgebied onderuit, en zag arbiter Bruno Coué naar de stip wijzen. Christophe Alidor schoot vervolgens koel binnen en bepaalde daarmee de eindstand.

Italiaanse vindt granaat tussen aardappelen

Icoon OpmerkelijkEen 74-jarige inwoonster van Italië kreeg dinsdag de schrik van haar leven toen zij een handgranaat tussen de aardappelen aantrof. De granaat stamt vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog. De vrouw had op de markt aardappelen gekocht en toen zij ze had gewassen en begon te schillen, deed zij de vondst.

De vrouw waarschuwde haar buren, die de politie belden. De handgranaat werd woensdag in een park tot ontploffing gebracht. De granaat is waarschijnlijk uit Frankrijk afkomstig; ook de aardappelen kwamen daar vandaan.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Prince of Persia en Jet Speed (actie/schietspel)
Hoe goed ben jij? Ik kwam maar tot 2942 punten met Jet Speed!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

In te picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"NS volledig de weg kwijt na invoering nieuwe dienstregeling."

En de top 5:

5: Tokamak : "Samenwerking NS en Connexxion schept verwarring "
4: Frankvbr5 : "trajectcontrole op A1 zorgt bij de ns voor grote vertragingen "
3: Sh0g: "Publiek: "Groen! Groen! Groen!""
2: Ryoga: "Proef met eerste vrouwelijke machinist escaleert vlak na groen licht "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: ARSon

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de vierde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

Taxi is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 4.
Markofnikoff is dus de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 4.
ARSon is dus de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 4.

Uitslag ergens vanavond.

winnaar week 3

winnaar week 2

winnaar week 1

quote:
Op 28-02-2007 @ 15:37 schreef gr8w8 het volgende:
Aan bed gekluisterde zieke heeft unieke euthanasie-wens.
Hier ben ik te dom voor, maar als iemand me kan uitleggen waarom dit eigenlijk de leukste is, dan zorg ik voor een extra prijs.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.