FOK!ker van de week: Dirkh

Drammer, eigenwijs, lief, kort, humorvol en modje van het Onzin voor je Leven-forum (ONZ). Dirkh is deze week de FOK!ker van de week.

Dirkh
DirkH bij zijn Fiat Multipla

FOK!
 • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
  Via Paddestoeltje, met haar ben ik getrouwd. Zij zat achter haar pc en ik voor de tv. Het irritante gegier van het lachen en "Dirk, kom nou eens kijken wat ze nu weer schrijven, hahaha". Uiteindelijk ben ik maar eens opgestaan en las over haar schouder mee, toen ben ik dus blijven hangen. Ik heb een korte tijd meegelezen en vond mezelf grappig genoeg om een topic te openen. Echt in het verkeerde subforum en een topic dat werkelijk nergens op sloeg, maar ik dacht dat ik grappig was. Goh, wat kan je het dan fout hebben.

 • Je kwam weer terug als ONZ-mod onlangs. Waarom?
  Ik kreeg alweer een beetje een kriebelend gevoel. Ik vond het modden op ONZ de eerste keer al heel erg leuk. Je werkt je soms een ongeluk om alle troep weg te krijgen, maar je hebt soms ook echt momenten dat je echt geniet van de topics. En als je daar een kleine rol in kan spelen door bijvoorbeeld de standaard fipo's, smileyposts en andere troep te verwijderen, dan is dat gewoon leuk.

  Ik kreeg wat meer tijd, mijn dagelijkse werk werd iets minder heftig en er werd gevraagd of het me weer iets leek. Er was nog niks besloten, er waren nog een paar namen naar voren gekomen voor ONZ, maar ik vond het weer leuk om te gaan doen en uiteindelijk ben ik het geworden. Vanzelfsprekend.

 • Hoe is het met je strijd tegen de bagger?
  Gaat goed, het valt mij eigenlijk nog mee. Ik werd al hier en daar gewaarschuwd dat het in ONZ anders ging dan twee jaar geleden. Dat is ook zo, het is nu veel makkelijker. Ten eerste zijn er nu vijf mods en de users zijn makkelijker. Sommigen pruttelen nog wat na een slotje of verwijderde post, maar dan is een normaal antwoord voldoende en ben je niet een heel uur kwijt aan gezuig.

 • Users zijn erg fel tegen je. Trek je het nog wel?
  Ik merk helemaal niet dat ze fel tegen me zijn. Het gebruikelijke gescheld en getier zie ik gewoon als een beetje afreageren en dat hoort er gewoon bij. Ik lees het en vergeet het ook direct weer. Ik zou geen naam kunnen noemen van iemand die zo duidelijk heeft gemeld dat hij of zij een hekel aan me heeft. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het enorme bord voor m'n kop. Ik trek het dus met gemak.

 • Hoeveel bier drink je nu ťcht?
  3 kratjes in de week, al jaren lang. Tegenwoordig moet ik ze zelf halen, Paddestoeltje heeft de handdoek in de ring gegooid. Eťn keer in de week haalde ze de gewone boodschappen, maar het karretje stond vol met drie kratten bier. Daar was ze zat van. Nu moet ik dus zelf halen.

  Maar ik merk dat ik overigens wat minder bier drink, dus ik denk dat mijn drinkgedrag zich een beetje aan gaat passen aan mijn leeftijd. Het klinkt veel, het is ook een beetje Tokkie-veel, maar mijn hele familie is nathals. Niet alleen bier, maar alles wat vloeibaar is. Vroeger stond er gewoon geen glas leeg op tafel, dat hoorde niet.

 • Je zit ook nog bij de weblog-crew. Daar schrijf je heftige stukjes. Maar een echte journalist ben je niet volgens Yvonne, dus hoe doe je je research?
  Ik word over het algemeen getipt door andere crewleden. Die hebben iets ontdekt, maar hebben de tijd er niet voor om alles precies uit te zoeken of zijn niet het type die het op een wat hardere manier onder woorden brengt. Met die tips ga ik aan de gang en zoek een contactpersoon, of iemand die met het onderwerp te maken heeft gehad. Daarom is het schrijven van zo'n blog niet in ťťn dag klaar.

  Je vraagt eerst of ze mee willen werken, dan wacht je op antwoord, dan mail je nog een keer en stel je je vragen. Vervolgens krijg je daar weer antwoord op en zo ga je aan de slag. Ik moet zeggen dat dat een leuke manier van bloggen is. Ik ga er ook helemaal in op en zit me ook soms heel boos te maken over iets en dan spuit de adrenaline door me heen en dŠn moet het ook meteen geregeld worden. Dat maakt me misschien wat minder zorgvuldig, maar die ruimte moeten de lezers me maar gunnen.

 • Ben je weleens bedreigd vanwege je stukjes daar?
  Ik ben een keer serieus bedreigd, dat was om de 'camping recensie' waar ik de plaatselijke Imca Marina onderuit haalde. Ik schrok toen wel en heb toen impulsief het stuk laten verwijderen. Daar baal ik nog wel eens van, dat ik me toen heb laten inpakken. De volgende keer zou ik het denk ik anders doen, in ieder geval niet na een telefoontje de boel weg laten halen.

  Ook door de stukjes over Yvonne van Hertum ben ik een paar keer gewaarschuwd dat ik wel eens problemen kon krijgen. Maar dat waren geen dreigementen.

 • Je bent eens flink aangevallen door Boebiedoe en kornuiten. Hoe zat dat?
  Dat was mijn eigen schuld, al is het niet helemaal netjes gelopen. Ik was het destijds achter de schermen zat hoe er uitvoering werd gegeven aan het beleid. Ik heb me toen een aantal malen kwaad zitten maken en vervolgens heb ik mijn 'ontslag' ingediend als moderator. Ik heb toen een bepaald persoon als voorbeeld aangehaald en dat heb ik niet op een zachte manier gedaan.

  Kort nadat ik die post had geplaatst, werd ik aangevallen op MSN en werd er in het ONZ-feedback topic even uitgehaald door dat clubje achterbakse kwijleballen. Daar kon ik me toen niet tegen verdedigen, wat je achter de schermen schrijft, hoort daar te blijven. Als ik me daartegen moest gaan verdedigen, moest ik ook met info komen vanachter de schermen.

 • Gaat het nou nog een keer echt gebeuren met Yvonne, of blijft het bij dat potje droog in de studio van FOK!radio?
  Het was niet droogneuken, het ging gewoon zo snel dat jullie het niet konden zien. Dat is mijn specialiteit, snel klaarkomen en wegwezen. Maar wie weet komen we nog wel een keer langs, maar niet meer om te neuken. Dat is ťťn keer lekker en dan moet je op zoek naar een ander schatje.

 • Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
  Dat is een rotvraag, want vandaag is het die en morgen is het een ander. Wel stoor ik me enorm aan die kliekjes die elkaar op de ONZ meets tegenkomen en hierdoor denken dat ze ONZ zijn en dus alles maar kunnen maken of gewoon de hele tijd met elkaar op MSN lullen over welk topic ze nu weer gaan vekloten. Ik noem een Paultjuhhh. Het zal vast een prima gast zijn en zijn filmpjes van de meets zijn echt vermakelijk, maar echt... wat kan die gozer irritant doen.

  Oh, en die nep-oldbies, die moeten niet alleen een ban, maar die moeten ook gewoon dood.

 • Je moet kiezen: Nikky, Danny, Yvonne, Jump, NJ, Duderinnetje, Lucille of Shmoopy?
  Yvonne. De reden is simpel, ze lult niet zo lang om een beslissing te nemen en zal het niet nalaten om dan mensen voor de kop te stoten. Ik hou daar wel van, of de beslissing nou de juiste is of niet, er is tenminste wel actie. En als blijkt dat ze het bij het verkeerde eind heeft, wijst ze gewoon iemand aan die de schuld krijgt, zo is ze dan ook wel weer. (Maar ik wil er eigenlijk meer kiezen)

 • Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
  Ik weet niet of ze er zijn, maar daar lijkt het wel op, maar ik zou de denktanks, de overlegstructuur, volledig op de schop gooien. Dingen moeten sneller besloten en sneller gerealiseerd worden. Er is altijd wel een geldige reden waarom iets niet snel gaat, maar dat moet dan wťl snel verholpen worden.

 • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
  Ik lees vaak in de interviews dat er geen gat zou ontstaan, maar ik denk dat ik FOK! weldegelijk zou missen. De grote verscheidenheid aan mensen die hier komt is niet zo snel weer terug te vinden. Dus een redelijk groot gat.

 • Wat heeft FOK! je opgeleverd?
  Veel plezier en ook frustratie. Dat ik wel eens in bed lig en vlak voor het slapen gaan denk: vies vuil kut ettertje dat je d'r bent, je hebt me de hele avond op lopen jagen en ik heb het toegelaten.

  Buiten FOK!
 • Wat doe je in het dagelijkse leven?
  Ik ben dus 38 jaar oud (volgende maand 39) Ik werk als escalatie-coŲrdinator bij een bedrijf waar ik de naam niet van wil noemen en de sector ook niet.

 • Je hebt dus een relatie...
  Ja, ik ben getrouwd. Ik heb geen huisdieren (nee, ook geen aquarium meer) en ook geen kinderen.

 • Hoe bevalt het leven op de camping?
  We zijn net weer terug en ben er helemaal spuugzat van. Een paar punten waren leuk: internet op de camping, lekker met je laptop op schoot in de zon zitten. Biertje er bij... wat wil je nog meer. Maar als je in het voorseizoen gaat, dan heb je echt alleen maar bejaarden op de camping. En dat zijn er vťťl!

  Je moet dus douchen in zo'n hok, waar het gelukkig wel schoon was. Maar die oude mannetjes maken alleen maar geluid. Rochelen, kreunen, steunen, winden laten, zuchten... en dat allemaal tijdens het douchen. Dus ik ging altijd op de meest rare tijden douchen, als er maar niemand was. Dan zal ik mijn ervaring van de toiletten maar besparen, want ook daar kreunen en steunen ze en vervolgens hoor je "prrrrffft...plons...aaaah."

 • De vraag van Cerror: Heb jij soms wel eens het gevoel dat je een user met zijn ballen (tieten of teelballen) wil ophangen aan een boom om vervolgens zijn/haar karkas te verkrachten met een powerdril-dildo-combinatie? Zo ja, wie? En eventuele toevoegingen aan het martelproces zijn ook welkom.
  Ja dat heb ik wel eens, niet vaak, maar soms dan ben ik zo opgewonden door een of ander plaatje op de weblog, dat dit soort gevoelens wel eens boven komen drijven. Ik denk dat ElisaB wel een van mijn eerste slachtoffers zou kunnen worden, die wil ik wel eens martelen. Maar SHE mag ook, prima knallers!

  Of bedoelde je de vraag niet zo?

 • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
  Voor welk topic op het forum dat jij geopend hebt, schaam jij je nu? En als je op de FOK!weblog komt, waar kijk je dan het eerst naar?

 • Met wie zou jij nog wel eens in Boe's lijstje willen staan?
  Duderinnetje, Nouk, Flugeltje, Egotrippin, Shmoopy, Insomaniac, SHE, Cerror en vooral NiNi.

 • Op welke vraag zou je nooit antwoord geven?
  Ik zou op alle vragen proberen een antwoord te geven. Wat dat betreft ben ik wel eens te naÔef.