FOK!ker van de week: Slarioux

Hij is bij vlagen chagrijnig, maar meestal wel leuk en gezellig. "Hangt van mijn bui af". Hij staat bekend als iemand die lekker kortaf is op FOK! maar ook niet te beroerd is om te helpen met computerproblemen. Slarioux is deze week de FOK!ker van de week.

FOK!

 • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
  Via Tweakers ooit, maar dat weet ik eigenlijk alleen nog omdat iemand dat ooit zei. Volgens mij was het ooit Litso die me doorverwees. Daar kwam ik vervolgens vooral op de FP, en later was ik vaste gast in het Onzin-forum (ONZ). Ik heb ooit nog een newbie topic geopend omdat FOK! 22222 leden had.

 • Je bent weleens chagrijnig nu en dan, hoe komt dat?
  Ik ben nogal goed in me ergeren aan mensen. En dan neem ik niet de tijd om eens ff diep adem te halen en wat anders gaan doen. Maar zeg nou zelf, er lopen een boel randjosti's rond op FOK!. En dan ga ik me druk maken en herrie schoppen en dan begin je vanzelf chagrijnig rond te knorren op het forum. Dat schiet niet erg op, maar ik blijf het doen.

 • Je bent lang crew geweest als mod van het Digital Corner-forum. Waarom ben je gestopt?
  Uiteindelijk had ik er gewoon geen zin meer in, en had ik het gewoon te druk rond die tijd. Mensen zeiden al van "ja we zagen het al aankomen" maar ik was de laatste weken gewoon wat botter dan anders. Dat had voornamelijk met school te maken, want het is hier niet bijster goed geregeld allemaal. Maar ach, het leverde heel veel mensen weer wat borrelpraat op. "Ja je had het echt gehad hè?" Dat klopte wel, maar niet om de zo voor de hand liggende redenen.

 • Leverde dat crewlidschap nou veel vrouwelijke users in je MSN op?
  Nee, gelukkig niet. Op zich heb ik niks tegen vrouwen maar je moet behoorlijk instabiel zijn om alleen op een tagje te geilen . En dan heb ik geen bezwaar tegen een leuk koppie maar er lopen een goed stel draaimolens rond op FOK! waar ik hem liever niet in hang.

 • Beschouw je jezelf als echte nerd?
  Nee, eigenlijk niet. Ik studeer Informatica en daar zie je echt goed hoe erg mensen kunnen zijn, wat nerd-zijn betreft. Ik heb er eentje in de klas gehad die met spullen ging gooien omdat iemand op zijn lievelingsstoel zat. Meestal vallen ze wel mee maar de meesten hebben een drie-delige handleiding die je toch echt eerst moet lezen. Op zich val ik wel mee, zou ik zelf zeggen, maar dat is een kwestie van perspectief. Op FOK! ben ik wel een nerd, want de meeste nerds die hier rondlopen zijn systeembeheerders en doorgaans zijn dat niet de slimsten.

 • Je bent weleens betrapt op visite met een laptop voor je neus...
  Is dat een vraag of een constatering? In het laatste geval, dat zou goed kunnen. Ik sleep mijn laptop niet mee naar alle tantes maar op FOK!-meets (en dan voornamelijk development-meets bij mensen thuis) wil ik hem rustig tevoorschijn toveren. En mocht ik dan internet bij de hand hebben ga ik rustig even op FOK! rondhangen als het onderwerp toch saai is.

 • Kom je nog steeds veel op Tweakers?
  Ik lees het nieuws regelmatig en ik kijk af en toe in het Huiskamer-forum, maar het is niet helemaal mijn ding. Ze nemen zichzelf veel te serieus, is mijn ervaring. En nerds zijn ontzettende mierenneukers, dus een discussie voeren op Tweakers is sowieso niet erg leuk.

 • Wat bewonder je meer, FOK! of Tweakers?
  Tweakers, duidelijk. Al met al heeft Femme er een goede community én een bak geld aan overgehouden. FOK! is ergens aan het begin blijven steken. De opzet die FOK! nu heeft is leuk op een forum met 2000 leden maar het geheel barst aan alle kanten uit zijn voegen. Dat er nog niks concreets gebeurt is verbaast me dan ook enorm, want als Danny een rare bui heeft drukt hij er de meest debiele beslissingen in een paar uur door. Dat hij zo aarzelt met het opruimen van FOK! snap ik niet.

 • Wie mogen er wat jou betreft onmiddellijk een ban krijgen?
  Nou, als puntje bij paaltje komt bijna niemand. Kijk, je hebt users die er niks aan kunnen doen, zoals BaajGuaardian en Meki en Calvobbes enzo. En iedereen in het Politiek-subforum (POL). En je hebt mensen die het expres doen, á la BHFH en veldmuis. En de echte irritantjes, die worden vanzelf wel geband. Ik vind eigenlijk alleen dat sommige notoire feedbackhoeren wel weg mogen, maar die komen toch wel terug. Daar verander je niks aan.

 • Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
  Ik zou het Feedback-forum (FB) sluiten. Hopla, weg ermee. Zet gewoon een email-adres neer. Weet je niet hoe je plaatjes moet posten? Mail maar, stuur ik je een linkje naar de FAQ. Heb je een goed idee? Mail maar, schrijf ik het op. Heb je een klacht? Prima, ik kijk er naar.

  En ben je een feedbackhoer? Dan ga je de prullenbak in. Want wat Feedback is nu voornamelijk een bron van ontmoediging voor Danny en andere admins. En dat klinkt misschien nogal dramatisch, maar de afgelopen jaren is er écht niks uit Feedback gekomen dat niet gewoon over de mail kon, en de rellen die er constant zijn dienen niemand. Ja, de relschoppers. Maar voor de crew is het ontzettend vermoeiend om dat allemaal te lezen, bij te houden en te reageren, terwijl de opbrengst nul is. Dan zit je daar een nacht mee te lezen en te reageren, en dan? Je hebt twee of drie notoire gebruikers nieuw relvoer gegeven voor de volgende keer, en de rest ligt al te slapen en gaat echt niet teruglezen. Daar zit je dan. En de week erop begint het weer.

  Ok, dit is een beetje een stokpaardje, maar hoe vaak zie je niet dat reltopics van SCH, Akkersloot, Ali Salami, niet gewoon worden geopend om het rellen zelf? Ze nemen niet eens meer de moeite om iets aan de kaak te stellen, ze trekken een oude koe uit een sloot en gaan daar creatief mee aan de slag. Ik kan me voorstellen dat de crew wel wat beters te doen heeft. En figuren als SunChaser of pberends vinden toch wel wat, dus waarom zou je ze zo'n platform geven?

 • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
  Ach, FOK! is altijd een leuke bron van vermaak. Zoveel post ik de laatste tijd niet, maar het is gewoon leuk. Topics is het Seksualiteit-forum (SEX) over piemels en onzekere pubertjes, de usual krastopics en af en toe lekker newbie-bashen. En zo uniek is FOK! nou ook weer niet, dus het volgende forum is zo gevonden. Ik zou bepaalde users gaan missen, maar ik zou vooral een heleboel niét missen.

 • Wat heeft FOK! je opgeleverd?
  Een paar goede vrienden, veel PHP kennis en het talent om over het internet een diagnose te stellen over iemands geestelijke gezondheid. Het antwoord is namelijk altijd "knettergek met een randje".

  Buiten FOK!

 • Wat doe je in het dagelijkse leven?
  Ik studeer Informatica aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en ik werk bij een glasvezelprovider. In mijn vrije tijd spring ik nog weleens op een mountainbike maar op zich doe ik weinig spannends.

 • Heb je een relatie?
  Yep. Sinds oud & nieuw vorig jaar, dus ik vergeet zelden dat we precies een jaar hebben. Scheelt weer een ruzie.

 • De vraag van Bioslock: Lijkt de vraag 'Hebben deze woorden zin?' niet op: 'Is dat een werktuig?' als je, laten we zeggen, een hamer laat zien? Ik zeg 'Ja, dat is een hamer', maar hoe zou het zijn, wanneer dat wat wij allemaal als een hamer beschouwen, ergens anders bijvoorbeeld een projectiel of een dirigeerstok zou zijn? En hoe pas je dit toe?
  Die sla ik over. Bioslock 'humor' is niet aan mij besteed. Twee jaar geleden was het nog leuk, maar de rek is er wel een beetje uit.

 • Met wie zou jij nog wel eens in Boes lijstje willen staan?
  Sowieso ijsmeis , maar verder durf ik eigenlijk geen namen te noemen. Dan vergeet ik iemand en dan wordt het weer een drama. En ja, dat is arrogant. Bite me.

 • Op welke vraag zou je nooit antwoord geven?
  Wat een kutvraag... deze vraag vind ik een goeie.

 • Schrijf je nog scriptjes voor het FOK!forum?
  Ja, maar niet zoveel meer als vroeger. Ik heb eigenlijk alles wel ontdekt en experimenteren met FOK! is niet zo spannend als je de broncode op je harde schijf hebt. Sinds ik meeprogrammeer aan Replique is het niet zo spannend meer om een formuliertje te hacken of geheimzinnige features te zoeken. Ik bedoel, ze staan toch al op mijn scherm .

  Het enige dat ik nog wel doe is het tellen van bezoekers via mijn webicoontje. En ik post elke ochtend (geheel automatisch) de Whatpulse statistieken in Digital Corner. Maar zoals Jera nu bijvoorbeeld bezig is met die statistieken, dat doe ik allemaal niet. Toch geen tijd voor.

 • Is het nog altijd mogelijk om als niet-crew toegang tot de crew-fora te krijgen?
  Ja, die mogelijkheid zal er altijd wel zijn. Het wordt alleen wel steeds lastiger. Kijk, het is nooit mogelijk geweest om zomaar in de crew-fora te komen. Laten we dat in ieder geval rechtzetten. Er zijn weleens gewone gebruikers in de verkeerde rechtengroep gezet. Of iemand jatte een sessionID en deed alsof ie crew was, zoals laatst met Danny. En Xebro heeft weleens gedreigd om de crewfora openbaar te maken. Niet dat hij erbij kon, maar het leverde leuke paniek op.

  De methode die nog steeds het beste werkt is crew worden, want elke mongool wordt tegenwoordig crew. En als dat je niet lukt neuk je er gewoon eentje, of je slijmt bij modjes die makkelijk dingen loslaten. Tip van Flip: Zoek een mod die ruzie heeft met een andere mod. Of bedel rond om notes, daar begint het mee.

 • Wat is de grootste BUG in Replique?
  Op het moment? Als je een root-user bent (de admins) kan je geen statussen verwijderen (de tagjes dus). Klinkt nogal triviaal hè? Klopt, want de meeste bugs die er nu zijn zijn eigenlijk erg simpel. Klein dingetje zus gaat mis. De code daar-en-daar klopt nog niet. Dat soort dingen. De grootste bugs zijn in de regel geen dingen waar gebruikers echt last van hebben, want dan is het forum down.

  Luister ook naar de uitzending van FOK!radio met Slarioux.