FOK!ker van de week: Insomaniac

Inconsequent, nieuwsgierig, sensueel, sexy, bijdehand, ad rem, ambitieus, gepassioneerd, perfectionistisch en temperamentvol. Het hoort allemaal bij Insomaniac. Tijd dus om deze dame eens aan de tanden te voelen.

Insomaniac
"Iedereen moet een IQ-test krijgen voordat je postrechten krijgt op de FP en in NWS en POL"

FOK!
  • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
    Ik zit al heeeeeeeeeeel erg lang op internet en dan kom je FOK! vanzelf wel een paar keer tegen. Af en toe las ik eens wat mee, maar registreren vond ik nooit nodig. Tot Idols voor het eerst op de buis kwam en FOK! echt een oneindige bron van spazier werd. Toen heb ik toch maar de stap gewaagd en krap drie maanden later werd ik moderator van het Onzin-forum (ONZ).

  • Je bent meer dan eens moderator geweest op het forum. Je was erg geliefd, ondanks dat je zeer streng was. Hoe komt dat denk je?
    Wie het weet mag het zeggen. Sommige users bleven me aanbidden, hoe vaak ik me ook denigrerend opstelde en ze soms ronduit vernederde.

  • Waarom was je eigenlijk zo streng als Onzin-mod?
    Ik had (en heb) gewoon een grafhekel aan hersenloos gebagger. Niet elke post of topic hoeft à la Croupouque hoogwaardige intelligente humor te bevatten, maar sommige users komen niet verder dan 'poep', 'Fipo', 'Sterf', 'Neuken?' en 'foto'? Inmiddels heb ik door dat juist dat voor sommige mensen ontspanning is, al vind ik het nog steeds zonde om te zien hoe sommige topics met potentie compleet kapot gebaggerd worden.

  • En je bent ook twee keer opgestapt. De eerste keer was dat omdat er grapjes gemaakt werden over Gellarboy's (Dirk) chlamydia. Was dat nou echt zo erg?
    Nee, zo ontzettend erg was het niet, ik vond het voornamelijk slordig dat de crew zo druk aanwezig was in dat beruchte topic. ONZ was destijds een redelijke bende en nu deed de crew alles wat we de users trachtten te verbieden. Dat vond ik gewoon genadeloos dom. Natuurlijk snap ik dat het een stukje payback was, maar Dirk kwam toen al best wel lang niet meer op FOK! en voor mij was het mosterd na de maaltijd.

    De crew had gewoon lekker moeten lurken en gniffelen en dan was het ook leuk geweest. Ik moet eerlijk toegeven dat ik die rel ook wel een beetje heb opgeklopt omdat ik het een mooi moment vond om mijn modschap aan de wilgen te hangen en lekker de verzuurde ex-crew uit te hangen. Maar om terug te komen op je vraag, ik denk dat Gellarboy de chlamydia wel erg vond ja. (Oh, en waar 'crew' staat moet je natuurlijk lezen 'de crewleden die deelnamen aan het topic' anders krijg ik daar weer gezeik over)

  • Je bent met 'de grote staking' uit de crew gestapt. Hoe kijk je daar nu op terug?
    Gestapt? Getrapt bedoel je! Ik kijk er eigenlijk niet zo vaak op terug, maar ik heb een leuke avond gehad en viel van de ene verbazing in de andere. Er waren een aantal bevlogen mods die de hele boel in gang hadden gezet, zij wilden echt iets veranderen en iets betekenen. Ik had gewoon zin in een rel. Daarom vind ik het ook zo zonde dat de groep als één wordt gezien, terwijl het gros echt alleen maar de beste intenties had, voor het forum en voor de users. Het is nooit de insteek geweest om Danny lekker te treiteren en FOK! kapot te maken, zoals later werd beweerd. Er waren al dagen verhitte discussies achter de schermen en sommige mods raakten zo gefrustreerd dat deze actie is ontstaan.

    Maar goed, ieder zijn waarheid en het echte verhaal zal toch nooit boven tafel komen, want er is steeds maar een kant op het forum geplempt.

  • Heb je er nog spijt van?
    Nee. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik zo naïef was om te geloven dat ik de discussie met Danny aan kon gaan ten tijde van de bans. Ik wilde hem graag laten inzien dat het niet zo slecht en kwaad bedoeld was als hij voelde en beweerde. Maar dat had niet zoveel succes geloof ik. .

    Maar ik zat ook heel anders in het verhaal dan de rest van de mods. Dr. Daggla en ik waren pas net weer crew, minder bevlogen, wel leuk om weer eens te modden, dus voor ons was het verlies van onze 'functie' ook minder erg dan enkele andere mods.

  • Wil je niet weer terug de crew in?
    Zolang Danny aan het roer staat heb ik niet zoveel te willen!

  • Welke users mogen er van jou per direct een ip-ban krijgen, en waarom?
    Hmmm, moeilijke vraag. Ik zit niet meer zo vaak op FOK!, dus ik weet ook niet wie momenteel de hoogste ergernis-factor hebben. Sowieso mogen alle baggernewbies door een bushokje getieft worden en hun internetverbinding kwijtraken. Silmarwen zou ook een goede kandidaat zijn in verband met verregaande stupiditeit, maar haar posts zijn ergens ook wel weer vermakelijk om te lezen.

  • Stel: morgen word je gevraagd om rood te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
    'Vroeger' was een tag zeldzaam, nu loopt elke baggerjosti met een tag rond. Alle tags weg, behalve de crewtags en de [@@@]-tags. Daarnaast een IQ-test voordat je postrechten krijgt op de FrontPage en in het Nieuws-forum (NWS) en Politiek-forum (POL). FOK! heeft toch redelijk vaak scoops en uitgebreidere achtergrondinfo, maar veel reacties zijn zo diep triest dat ik niet weet hoe snel ik het topic dicht moet klikken.

    Ook zou ik dan de forumcrew even goed opschonen, ik zie nu users in het blauw voorbij komen die echt compleet ongeschikt zijn voor wat voor functie dan ook.

  • Waar hang je tegenwoordig rond op FOK!?
    Tegenwoordig ben ik niet meer zo vaak op FOK!, dus via de Actieve Topics en de Mijn Actieve Topics klik ik wat rond en plemp ik her en der een reactie neer. Het Feedback-forum (FB) blijft toch favoriet, als verzuurde ex-crew ben je verplicht daar minimaal een keer per week een rel uit te lokken. Staat allemaal in het contract dat je tekent als je crew wordt.

  • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
    Niet aanwezig. Ik maak niet echt deel meer uit van de community, mis alle rellen, weet niet welke newbies leuk zijn en wat de running gags van nu zijn. Toch kom ik nog steeds af en toe even kijken, oude liefde roest nu eenmaal niet.

  • Wat heeft FOK! je opgeleverd?
    Best veel! Meetings vond ik altijd voor die hard nerds die in het echte leven geen vrienden hadden, tot ik samen met NiNi de eerste [@@@]-meet had georganiseerd. Dat heeft me hele fijne vrienden opgeleverd, vooral NiNi en PrivateRyan spreek ik veel. Dr. Daggla spreek ik helaas bijna dagelijks. Die dikke parasiet heeft zijn weerhaken in mijn leven geslagen en weigert me los te laten. Even nog dreigde hij serieus familie te worden, maar gelukkig heeft mijn zusje, die ook veel te sexy voor hem is, hem snel gedumpt.

    Bij de laatste [@@@]-meet heb ik zowel de tong van Jogy als die van JohnnyKnoxville in mijn oor gehad, zonder FOK! had ik dat nooit meegemaakt. Daggla heeft een echte Magic 8-ball voor me meegenomen uit New York, en die bal maakt nu alle moeilijke beslissingen voor me. Zonder FOK! had ik nu zelf nog mijn beslissingen moeten nemen en da's kut.

    Nog los van de mensen die ik nu in het echt zie en spreek heeft FOK! me ook dagen en nachten vol virtueel plezier opgeleverd, huilend van het lachen achter m'n PC zitten doe ik niet meer zo vaak.

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    In het dagelijks leven ben ik 25 winters jong, ben ik niet zo goed in opleidingen (zowel mijn atheneum als mijn HBO heb ik niet afgemaakt, maar met een beetje mazzel ga ik over anderhalf jaar Literatuurwetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam en dat wil ik wel afmaken. Mijn assurantie B-diploma heb ik voor de helft binnen, da's dus toch iets) en werk ik fulltime bij een verzekeraar en parttime voor een website.

  • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Wat maakt jou anders dan andere mensen? Ofwel, waarom ben jij uniek?

  • Heb je een relatie momenteel?
    Ja! Met een kleine pauze alweer zeven jaar. Afgelopen zomer hebben we ons eerste huis gekocht en we zijn trotse 'ouders' van twee Dobermanns.

  • De vraag van Tackleberry: Welke bands, die niet of minder bekend zijn bij het grote publiek, verdienen meer aandacht volgens jou?
    Heb je even? Mijn muzieksmaak is redelijk bizar: ik ben vooral dol op foute muziek. Zoals Lior Narkis, de Israelische versie van Ricky Martin. Maar ook Eva de Roovere mag wel wat bekender worden, net als Mecano. No Name, Mika, Grup Tekkan, Lacrimosa, Boris (die van Idols ja, heeft een geweldige non-Idolesque plaat uitgebracht) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • Wie moet er zeker nog een keer voor een userinterview gevraagd worden en waarom?
    Bioslock omdat ik maar geen genoeg kan krijgen van deze blonde engelachtige zoon van Lucifer en verder nog JohnnyKnoxville, Croupouque, Teknomist, Dr.Daggla, Private Ryan, NiNi, Anosmie, Jogy, AudreyHepburn, Lithion, Jarno, Mike en IR baboon. Waarom? Omdat ik ze leuk vind, daarom.

  • Met wie zou jij nog wel eens in Boe's lijstje willen staan?
    Ik sta er al een keer in, is dat niet genoeg? Toch zou ik best nog wel eens geheel nakend vleselijke liefde willen bedrijven met Bioslock, zeven dagen en zeven nachten lang, terwijl we elkaars ingewanden uiteen rijten en hij me net zolang berijdt tot ik out ga. Puur en sereen.

  • Heb je er spijt van ooit r2ckson geneukt te hebben?
    Nou jaaaa, wat is dat nu voor impertinente vraag, Nolius jij kleine vieslak! Natuurlijk heb ik daar geen spijt van! Mijn vriend en ik waren destijds uit elkaar en R2cksson is een intelligente, grappige en lieve jongen met een grote lul, dus waar zou ik spijt van moeten hebben? Van zijn forum-imago?