Life is Strange 2 - Rules

Deze review bevat lichte spoilers voor de eerste aflevering van Life is Strange 2 en The awesome adventures of Captain Spirit. Heb je deze twee nog niet gespeeld, lees dan maar niet verder.

Na het einde van aflevering één, waarin Daniel erachter kwam dat zijn vader was overleden en hij bijzondere krachten bezit, draait aflevering twee om slechts één ding: regels. Daniel's oudere broer Sean voelt zich verantwoordelijk om Daniel om te leren gaan met de krachten, maar ook hoe en waar hij ze mag gebruiken. Dit levert uiteraard frictie op tussen de twee broers.

Life is Strange 2 - Rules

Voor je de tweede aflevering opstart word je geattendeerd op het feit dat The Awesome Adventures of Captain Spirit relevant is voor het verhaal en word je aangeraden deze eerst te spelen. Zo gezegd zo gedaan. Deze introduceert een aantal personages, waaronder Chris en zijn vader, die relevant worden in 'Rules'. Dit is ook één van de redenen waarom ik minder heb genoten van de tweede aflevering. De nieuwe personages interesseren me niet zoveel. Captain Spirit is echt heel erg suf geschreven en zijn vader is erg standaard geschreven. Geen leuke dynamiek, geen bijzonderheden.

Ook andere personages in 'Rules' zijn minder interessant dan in de eerste aflevering. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar voor mij kwamen de leukste personages pas aan het einde en hebben in deze aflevering een veel kleinere rol. Een game als Life is Strange staat of valt bij de personages voor mij, dus dat was een tegenvaller.

Life is Strange 2 - Rules 2

Dat gezegd hebbende heb je wel weer een flink aantal keuzes om te maken en zitten er zeker keuzes in die je weer hevig doen twijfelen. Wat zou jij doen in de situatie als je in het echte leven in die situatie stond? Over sommige keuzes moest ik dan ook gewoon nadenken, omdat je de potentiële impact kunt voelen. Helaas zijn er wel een aantal gebeurtenissen die aanvoelen alsof je ze niet kan beïnvloeden, wat je ook doet en kiest. Dat is jammer, want 'Rules' voelt hierdoor meer aan als een geforceerde 'chain of events' dan de eerste.

Life is Strange 2 - Rules liet lang op zich wachten, maar als losstaande aflevering vond ik het het wachten niet waard. Weinig aantrekkelijke nieuwe personages en geforceerde gebeurtenissen maakten het een beetje een 'drag' om doorheen te komen. Hopelijk biedt de derde aflevering weer wat beters en dient 'Rules' in een doorgaande playthrough meer als schakelstuk.