Details en eerste trailer Life is Strange 2

Dontnod Entertainment heeft de eerste details van Life is Strange 2 naar buiten gebracht, na eerder deze maand al een mysterieuze teaser te hebben vrijgegeven.

Life is Strange 2 zal gaan over twee broers: de zestienjarige Sean en de negenjarige Daniel. De broers ervaren in Seattle een tragische gebeurtenis, waardoor zij moeten vluchten van de politie. Samen proberen ze naar Mexico te vluchten waar enkele familieleden wonen. Langs de westkust van de Verenigde Staten komen Sean en Daniel vele gevaren tegen, die hun broederschap zal gaan testen.

Je zal spelen als de oudere broer Sean. Onderweg naar het zuiden zal Sean natuurlijk moeilijke keuzes moeten maken, en moeten leven met de gevolgen van zijn keuzes. De focus qua keuzes in Life is Strange 2 ligt op het opvoeden van je kleine broertje, terwijl je zelf nog worstelt met het volwassen worden.

Het originele Life is Strange had met Max Caulfield een bovennatuurlijke kracht: het kunnen terugdraaien van de tijd. Life is Strange 2 zal ook zo'n soort kracht bevatten, maar wat het precies is wil Dontnod vooralsnog nog in het midden laten.

De eerste van vijf afleveringen van Life is Strange 2 komt 27 september naar PlayStation 4, Xbox One en pc.