Boek: Opium - Marian Mudder

Opium cover
De spanningen in het boek lopen hoog op, want Laura moet immers kiezen. Maar kan ze dat wel? Als Laura de man opnieuw ontmoet, wil ze van hem de waarheid horen. Maar ze voelt zich ook tot hem aangetrokken en dan moet ze kiezen. Wil ze de waarheid achterhalen of kiest ze voor de liefde? Het gevoel van lust voor die mysterieuze man is zo hoog, dat ze dat niet los kan laten. Ondertussen zorgt haar gevoel van nieuwsgierigheid en de vriendschap met Tim, die bij de politie werkt, ervoor dat ze niet los kan laten wat er met het meisje gebeurd is.

Marian Mudder is als actrice bekend van onder ander Vrouwenvleugel en Baantjer. Opium is haar vierde boek, maar haar eerste thriller. Aan niets uit het boek is te merken dat dit haar eerste thriller is. Vanaf het eerste hoofstuk giert die spanning al door je lijf heen. Je wilt weten wat er met het meisje is gebeurd, maar dat niet alleen. Het boek verwoordt ook een seksuele spanning waar Marian Mudder zeker niet voor terugdeinst. De seksscènes zijn pittig, maar passen goed in het verhaal waardoor het nergens storend is.

Opium is sensueel en spannend. Een boek dat je niet neer kunt leggen. De schrijfstijl van Marian Mudder is prettig, het verhaal goed opgebouwd met een verrassende plottwist aan het einde. De hoofdpersoon Laura heeft een zeer scherp observatievermogen en dat wordt al duidelijk vanaf de eerste pagina. Dat past perfect bij haar beroep als fotograaf, wat haar boeiend en menselijk maakt. Laura wordt iemand, naarmate je meer in het verhaal komt, die je door elkaar wilt schudden, maar tegelijkertijd ook bewondert, omdat ze behoorlijke risico's neemt om achter de waarheid te komen.

De combinatie van spanning en opwinding zorgen ervoor dat Opium een bijzonder spannend boek is dat je zeker zal verrassen.