Boek: Het meisje met alle gaven - M.R. Carey

Cover 'het meisje met alle gaven'

De wereld is veranderd, de zombieapocalyps is werkelijkheid geworden en de mensheid moet vechten voor haar bestaan. Melanie zit opgesloten in een gevangenis. Hier wordt door een team van onderzoekers gezocht naar een medicijn om de ziekte die verspreid wordt door zombies, tegen te houden. In een poging de mensheid te redden zijn wetenschappers bijna wanhopig en doen ze er alles aan om te zoeken naar het medicijn. Echt alles, of zijn er toch nog wetenschappers met gevoelens?

'Het meisje van alle gaven' is boeiend, maar om nou te zeggen dat er vaart in zit, nee dat niet. Je ontdekt door middel van Melanies gedachten wat er in de wereld aan de hand is. Op de een of andere manier zat ik zo in haar wereld dat ik gewoon niet doorhad wat haar gave nou precies is. De hint in de flaptekst zou genoeg moeten zijn, maar bij mij duurde het even. Een thriller zou ik het niet noemen, daar is het boek me niet spannend genoeg voor. Het zit dan ook tussen een thriller en roman in, want de spanning is op sommige momenten zeker wel zo hoog dat je door blijft lezen.

Mijn conclusie is dan ook dat ik niet weet wat ik van het boek moet denken. Het intrigeerde me tijdens het lezen en de ontknoping vond ik bijzonder, maar het was me te kalm om constant geboeid te blijven.

M.R. Carey ken je misschien wel van diverse graphic novels, hij schreef onder meer afleveringen van X-Men en Fantastic Four. 'Het meisje met alle gaven' is niet zijn eerste roman en zijn bibliografie is echt niet mis. Dit was voor mij wel het eerste boek van zijn hand dat ik las en ondanks dat het me heel erg intrigeerde (of was dat gewoon goede marketing?) weet ik niet of ik in de toekomst nog een boek van hem zal gaan lezen.