Boek: Schrijven kreng! - Lisette Jonkman

Schrijven kreng cover
'Schrijven kreng!'
is opgebouwd in korte maar duidelijke hoofdstukken, waarbij het ontwerp van het boek ook een grote rol heeft gespeeld. Het boek heeft namelijk niet alleen handige tips, maar ziet er ook nog eens heel gaaf uit. Er is zeker gedacht aan een leuke opmaak, want de tips die in het boek staan, geven je zeker een schop onder je kont om te gaan schrijven. Een boodschap die je graag wilt horen, maar die ook wel heel eng kan zijn.

Lisette Jonkman geeft niet alleen tips over het schrijven van je verhaal maar ook het belang van karakterdossiers, het gebruik van stopwoordjes en het vloeken in boeken. Daarnaast is ze ook nog eens heel eerlijk over wat een schrijver nou daadwerkelijk overhoudt aan een boek (niet heel veel), maar deelt ook haar ervaringen met negatieve recensies, omgaan met jaloezie en mensen die allerlei vragen stellen over het schrijver-zijn.

Ben je op zoek naar een boek dat tips geeft over schrijven en dat op een eerlijke manier doet, dan is 'Schrijven kreng!' het perfecte boek. Lisette Jonkman heeft ervaring als schrijver, ze is auteur van de boeken 'Glazuur', 'Verkikkerd' en 'Verslingerd'. Dit boek heeft ze geschreven omdat ze, toen ze net begon met schrijven, geen leuke en informatieve boeken kon vinden over het schrijven zelf. In het boek deelt ze haar ervaringen met schrijven op een hilarische en eerlijke manier.

'Schrijven kreng!' is een humoristisch boek (ik heb een aantal keer hardop gelachen) met het uiterlijk van een tijdschrift. Maar dit houdt niet in dat het boek niet serieus bedoeld is, integendeel! Als je het boek uit hebt, wil je gelijk beginnen met schrijven. Dat is geen probleem want de tips die Lisette Jonkman geeft, helpen je in elke fase van je verhaal schrijven - in welk genre dan ook. Een perfect boek, niet alleen voor de beginnende schrijver. Ik denk dat iedereen die schrijft, op welke manier dan ook, hier wel wat van op kan steken.