Boek: Leven of dood - Michael Robotham

Cover leven of dood
Cover leven of dood

Morgen mag Audie naar huis, hij heeft dan een gevangenisstraf van tien jaar uitgezeten. Hij werd verdacht van een gewapende overval. Hierbij kwamen vier mensen om het leven en zou zeven miljoen dollar buitgemaakt zijn. Het geld is nooit gevonden en Audie lijkt de enige te zijn die weet waar het geld is.

De dag voordat hij vrijkomt ontsnapt Audie uit de gevangenis. De eerste vraag die iedereen zich stelt is 'waarom vandaag?'. Waarom zou je vandaag uit de gevangenis ontsnappen, terwijl je morgen vrijkomt? Wat heeft Audie te verbergen?

Op de achterkant van het boek 'Leven of dood' van Michael Robotham staat een quote van Stephen King: 'Een zenuwslopende thriller vol bezieling en karakter. Robotham is een absolute meester'. Dit schept hoge verwachtingen, hele hoge verwachtingen. En jammer genoeg heeft Michael Robotham die niet waargemaakt. 'Leven of dood' is een prachtig boek, waarbij je vanaf de eerste pagina geintrigeerd bent. Als lezer wil je ook graag weten waarom Audie in vredesnaam ontsnapt uit de gevangenis, de dag voordat hij vrij komt. Het verhaal is knap opgebouwd, de situatie waarin Audie verkeerd is verschrikkelijk en aan het eind van het boek heb je bewondering voor hem.

Maar het is geen zenuwslopende thriller. Ja, het einde is erg spannend en de spanning wordt al vanaf de eerste pagina opgebouwd, maar zenuwslopend? Nee, dat is het niet. Jammer, want door die quote had ik meer van het boek verwacht.

Vergeet dus de quote en ga met een open mind het boek in, dan weet ik zeker dat je gaat genieten van 'Leven of dood' van Michael Robotham. Hijzelf vindt het een van de beste boeken die hij ooit heeft geschreven, dus dat klinkt veelbelovend. Hij noemt het zelf een liefdesverhaal, een thriller en een verhaal over aflossing. Dat klopt veel beter.

'Leven of dood' is een roman waarbij je Audie aan het eind van het verhaal in je armen wilt sluiten, gewoon om wat hij heeft meegemaakt. Een vleug romantiek en de opgebouwde spanning zorgen ervoor dat je dit boek niet wilt loslaten.