Boek: Steffen Jacobsen - Trofee

Cover Trofee Steffen Jacobsen
In de erfenis van de zeer rijke en machtige industrieel Flemming Caspersen wordt een dvd gevonden, met daarop een gruwelijke film. De opnames van een jacht, maar niet op dieren, op mensen. Flemmings dochter, Elizabeth Caspersen, huurt privédetective Michael Sander in om uit te zoeken wie de persoon is waarop jacht wordt gemaakt, maar ook wie degenen zijn die meedoen aan de jacht.

Elizabeth Caspersen heeft een hoop in te brengen in het bedrijf van haar vader. Haar moeder is dement en daardoor heeft zij het grootste aandeel in het bedrijf. Zou dit een reden kunnen zijn waarom haar leven wordt bedreigd?

Politie-inspecteur Lene Jensen onderzoekt de vermeende zelfmoord van veteraan Kim Andersen. Lene vermoedt dat hij vermoord is. Als dan Lene's dochter in gevaar wordt gebracht omdat Lene iets ontdekt wat niet ontdekt had mogen worden, bijt Lene van zich af en gaat in op Michael's aanbod om samen te werken. Ze zijn allebei bereid om tot het uiterste te gaan om de zaak op te lossen.

Steffen Jacobsen woont in Denemarken en wordt vergeleken met Henning Mankel en Stieg Larsson. Als je dat leest, neemt je verwachting van 'Trofee' toe.

Gelukkig weet Steffen Jacobsen je vanaf het begin te boeien. Soms met afschuwelijke beschrijvingen over de oorlogen in Afghanistan en Irak, maar ook over de verveling die toeslaat als je zo rijk bent dat je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen. Of mensenjacht dan de juiste stap is, zou ik niet weten, maar dat zorgt wel voor een verrassende kijk op de mensheid en brengt gelijk een hoop spanning en sensatie met zich mee.

Het deel van de wereld waar 'Trofee' zich afspeelt wordt door Steffen Jacobsen prachtig verwoord, op sommige momenten waande ik me zeker weten in de prachtige natuur van Denemarken en Zweden. Het verhaal en de personages zijn goed opgezet. Aan het einde van het boek weet Steffen Jacobsen je toch nog te verrassen. Terugkijkend op het boek had je het zeker kunnen zien aankomen, maar tijdens het lezen merk je hier niks van. De spanning spat van de bladzijden af en dat maakt de verwachtingen helemaal waar.