Elephone G2: 4.5" scherm en Lollipop voor 99 dollar

 

Prestaties

Qua prestaties is de Elephone G2 echt een competente telefoon te noemen, helemaal als je gaat kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. De ingebouwde 64 bitprocessor zorgt voor veel snelheid en biedt onder andere uitstekende ondersteuning voor multitasking. Dit is onder andere merkbaar bij het wisselen tussen de apps die je hebt openstaan. Wel merk je hier soms het werkgeheugen van 1 GB, waardoor je bij veel apps merkt dat er apps gesloten worden om geheugen vrij te maken. 

Benchmarks

  • Antutu: 31696
  • Geekbench: 1860 multi-core, 640 single-core
  • Vellamo: 1550 multi-core, 954 metal, 2256 browser
  • Quadrant: 9866
  • Ice storm extreme: 4557

Connectiviteit

De Elehone is een dualsim telefoon waarbij één van de simkaarten 4G ondersteunt, hiermee is het meteen één van de goedkoopste 4G-telefoons op dit moment. Maar de G2 heeft naast de simkaarten uiteraard ook gewoon WiFi, GPS, Bluetooth en ingebouwde ondersteuning voor het casten van je telefoonscherm met bijvoorbeeld een Chromecast.

Qua WiFi snelheid kom ik niets tekort, hier ga ik met de telefoon gewoon tegen het limiet van mijn internetabonnement aan en dus niet het limiet van de telefoon.

4G werkt ook prima op de telefoon, hoewel ik het niet goed heb kunnen meten omdat ik in de polder woon en de dekking niet perfect is. Op andere toestellen met dezelfde chip komen er wel gewoon goede resultaten uit dus ik verwacht dat dit ook het geval is op de G2. Zelf kom ik in de polder toch nog  op een nette 50 Mbps uit. 

(Foto: tokko1)

GPS

Binnen een aantal seconden is er een GPS-lock, wat dus prima werkt. Op dit gebied lijkt het dus ook steeds meer de standaard te worden bij Chinaphones dat dit gewoon goed werkt. 

(Foto: tokko1)

Gebruiksgemak

De overige ervaringen met het toestel zijn prima. De geluidskwaliteit tijdens het bellen is prima, zowel voor mij als voor de ontvangende partij. De geluidskwaliteit van de telefoon is prima in combinatie met goede oordopjes, in mijn geval de Xiaomi Piston V3 (review).

Bij het langer draaien van benchmarks en het kijken van films wordt de telefoon voelbaar warm maar niet echt heet. Mogelijk klokt de processor zichzelf naar beneden als hij te heet wordt, maar dit heeft bij het kijken naar films geen merkbare invloed op de framerate.