Elephone G2: 4.5" scherm en Lollipop voor 99 dollar

 

Scherm

De resolutie is, met 854 bij 480 pixels (wat neerkomt op 218 PPI), matig te noemen voor een 4.5 inch scherm. Dat is misschien wel het allergrootste minpunt van de telefoon. Maar wat kan je verwachten voor een telefoon van $100. Het is in ieder geval duidelijk dat hier minder geld aan is uitgegeven door Elphone. Het is wel een IPS-paneel wat zorgt voor een prima helderheid. Bij de hoogste helderheid spatten de kleuren van je scherm, ga je wat lager in de brightness wordt het al snel minder. Door het IPS-paneel zijn de kijkhoeken uitstekend, dus ook bij extreme hoeken zie je enkel een minimale verkleuring.

Bij het testen van het scherm heb ik geen dode pixels kunnen ontdekken. Ook de multitouch test heeft hij prima doorstaan (5 punten).

(Foto: tokko1)

In de praktijk heb ik niet veel van de relatief lage resolutie gemerkt. Bij het laten zien aan anderen werd er zelfs een aantal keer geroepen, 'oh wat een scherp scherm'. Of ze dit nou zeiden om aardig over te komen of omdat het echt zo fel/scherp was, weet ik niet. Maar voor mij heeft het geen problemen gegeven in het dagelijks gebruik.