Blu-ray: Edge of Tomorrow

Wat als je nadat je ergste doodsangsten werkelijk worden en je daadwerkelijk sterft, erachter komt dat je helemaal niet echt dood kan gaan? Hoera! Een oneindig leven, zou je denken. Maar wat als dat oneindige leven betekent dat je voortaan elke keer weer die doodsangsten verplicht zal moeten doorstaan? Dan nog steeds hoera?

Majoor Bill Cage is dit lot toebedeeld en hij zal de mensheid moeten gaan redden van de ondergang, die zich uit in de vorm van de Mimics: een gevaarlijk alienras met een vernietigende set aan krachten. Wanneer hij erachter komt dat daar geen beginnen aan is, probeert hij hulp in te schakelen en de enige die hem lijkt te begrijpen is Rita Vrataski, ook wel The Full Metal Bitch.

Wat opvalt aan Edge of Tomorrow, zijn de uiterst realistische special effects en het goede acteerwerk. Dat is te danken aan het goede team van mensen dat aan deze film heeft meegewerkt. Allereerst wordt de film geregisseerd door Doug Liman, een ervaren producer die in de regisseursstoel kroop voor onder meer Mr. & Mrs. Smith en The Bourne Identity. Ook het team van second-unit regisseur Simon Crane, dat verantwoordelijk is voor de actie in de film, levert een puik werkje af met Edge of Tomorrow

Het acteerwerk van Tom Cruise is opnieuw van een hoog niveau. De ervaren topacteur geeft met zijn rol als Majoor Cage een uitermate goede performance. Dit komt mede omdat blijkt dat hij zich in de voorbereiding op een nieuwe film inleeft in zijn personage en voor Edge of Tomorrow zelfs in de bewegingen van het pak dat zijn personage draagt. Maar ook Emily Blunt laat zich weer van haar goede kant zien. De Britse schoonheid ''kicks some ass'' in de vorm van Rita Vrataski, een rol die Blunt op het lijf geschreven lijkt te zijn en waar ze zichzelf helemaal in kwijt kan.

FOK!film bekeek deze indrukwekkende actietopper op blu-ray en op dat schijfje zijn ook wat mooie extra's te vinden.

Extra's:

  • (00:11:33) Operation Downfall: featurette die verdeeld is in 2 onderdelen. Alleerst de Adrenaline Cut van de scène en daarna volgt Storming The Beach, dat een making-of is van deze actiescène. Altijd leuk om te zien hoe een scène als deze wordt opgebouwd en uiteindelijk in praktijk wordt gebracht. 
  • (00:08:25) Weapons of the Future: hoe worden de exo suits, die eigenlijk in de gehele film een grote rol spelen, nou ontwikkeld en gebouwd? En hoe gaan de hoofdrolspelers om met zo'n gevaarte om hun lichaam? Deze featurette laat het allemaal zien.
  • (00:42:37) On the Edge with Doug Liman: documentaire die de regisseur volgt in zijn opmars naar de film. Erg leuk om nou eens niet te zien hoe de acteurs zich voorbereiden, maar meer hoe de regisseur omgaat met de druk en de stress van het maken van een bioscoopfilm.
  • Ook nog een aantal verwijderde scènes.

De blu-ray van Edge of Tomorrow bevat dus in totaal bijna anderhalf uur aan extra's die ook werkelijk iets toevoegen aan de kijkervaring. Ook bij deze film is weer een ''view it anywhere'' code toegevoegd, zodat er overal genoten kan worden van dit spektakel. En genieten geblazen wordt het zeker weten.