Revolution: Ghosts

RT Screen 1
Charly blijkt koelbloedig te zijn tegen haar moeder

De twaalfde aflevering is opvallend. De serie was tot op dit moment enkel een 'guilty pleasure'. Het was goed noch slecht, maar o zo fout en het kijkt heerlijk weg. Dit is echter de eerste aflevering die oprecht goed is. De aflevering bevat twee verschillende verhaallijnen en dat maakt hem net dat beetje meer intrigerend.

In de eerste verhaallijn gaat het om de relatie tussen Charly en haar moeder die, na elkaar jaren niet gezien te hebben, nieuw leven ingeblazen wordt. Charly is nogal verbitterd door de dood van haar broer en gaat vol mee in de strijd van het verzet. Koelbloedig berooft ze menig militia van het leven. Rachel maakt zich uiteraard nogal zorgen. Het blijkt echter dat ze haar terugwillen. Charly's koelbloedigheid is uiteindelijk doorslaggevend om Rachel opnieuw uit de handen van Monroe te houden. Leuke verhaallijn, waarin we ook via flashbacks meer te weten komen over de black-out en waardoor Rachel gedwongen wordt de waarheid op te biechten. Uiteraard vinden wij als kijker nog niks uit, maar de toon is gezet.

REVT screen 2
Zwaarden tegen geweren is heel gewoon in een wereld zonder stroom

In de andere verhaallijn gaat Miles een oude strijdmakker (Jim) opzoeken. Hij is vastberaden om Monroe te doden en zoekt iemand op die dit eerder met hem geprobeerd heeft. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, aangezien Miles vorige keer het plan ook niet doorzette. Op de één of andere manier komt de militia hierachter, en dit mondt natuurlijk uit in een ... zwaardgevecht! Bad-ass Miles en Nora, met hulp van nieuwkomer Jim, winnen zonder problemen. Door de komst van Miles is de geheime identiteit van Jim onthuld. Dat betekent problemen met Jim's vrouw, die van niks wist! Het is maar beter om die ruzie te voorkomen, dus Jim sluit zich uiteraard aan bij Miles.

Al met al wordt de serie iets beter in dit tweede deel van het 1e seizoen. Er blijven genoeg plotholes en cheesy dialogen over voor het vermaak van de mens, maar de 40 minuten vliegen steeds sneller voorbij!