Tijdschrift: Chip

Er zijn zoveel tijdschriften dat je af en toe geen idee hebt waar je nu iets over zou schrijven. Toen we echter het aanbod kregen om een drietal computertijdschriften te reviewen dacht ik mooi iets te pakken te hebben dat in mijn straatje als it-consultant past. Gisteren, vandaag en morgen zal ik mijn mening geven over de Computer Easy, de Chip en C'T Magazine.

Van alle drie de tijdschriften ontvingen we het mei-exemplaar. Aangezien computer tijdschriften al snel verouderde info bevatten zal ik niet veel op de daadwerkelijke artikelen ingaan. Wel zal ik kijken naar voor welke soort gebruikers het tijdschrift is en waar het nu eigenlijk daadwerkelijk over gaat.


De Chip is duidelijk een tijdschrift dat met name draait om hardware en techniek. Er staan veel hardwaretests in die vaak weer voorzien zijn van vrij diepgaande cijfers. Waar andere bladen het vaak bij een paar kolommen houden in de tests heeft de Chip er al snel vijftien. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan software maar veel minder dan bij de concurrentie.

Qua niveau ligt de Chip duidelijk een flink eind boven de Computer Easy. Er wordt een stuk dieper op onderwerpen ingegaan en niet iedere stap wordt in hapklare blokken aangeleverd. Hierdoor wordt het voor de beginner dus vaak te moeilijk maar de meer ervaren mensen krijgen ook de kans om op eigen houtje dingen te leren. De editie die ik toegestuurd kreeg had bijvoorbeeld een diepgaande uitleg over de werking van het bios en een aantal tips hiervoor.

Natuurlijke eindig ik met een beoordeling van de Chip. Naar mijn mening voegt een te groot deel van dit tijdschrift niet veel toe. Dit wordt met name veroorzaakt doordat hardwarereviews snel verouderen. De kans dat er een nieuwer en beter iets op de markt is op het moment dat dit tijdschrift in de schappen ligt is gewoon te groot. Sommige items blijven natuurlijk langer courant maar door de grote focus op hardware is de houdbaarheid vrij kort: 2 1/2 ster.

Meer informatie over dit blad vind je op de bijbehorende site.