Sacred 2: Ice & Blood

Een paar maanden geleden was het aan SpankmasterC de eer om de game Sacred 2: Fallen Angel te reviewen. Een prima game die voor veel mensen als opmaatje voor Diablo III zou dienen. In Sacred 2 liepen we rond in prachtige grote wereld vol met uitdagingen. Talloze quests en items lagen er voor je klaar om ontdekt te worden. De graphics waren dik in orde, dialogen waren interessant en Sacred 2 is een game die niet heel erg succesvol was, maar die de echte RPG-fans een tijdje zoet kon houden. Onlangs is voor deze game een uitbreiding verschenen: Ice and Blood. Aan mij de taak om te bepalen of deze uitbreiding de game ten goede komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ice and Blood doet eigenlijk precies wat je van een uitbreiding zou verwachten, niets meer en niets minder. Met een shitload aan nieuwe quests wil het ervoor zorgen dat je avontuur in Ancaria met een paar dozijn aan uurtjes verlengd kan worden. Naast nieuwe quests staan er ook twee gebieden voor ons klaar: Cursed Forest en Crystal Planes. Cursed Forest is een donkere en mistige omgeving met een onheilspellend sfeertje. Een beetje een inspiratieloze geheel met wat enge monsters en bloedende bomen. Crystal Planes is een omgeving met een koude look. Overal zien we lichtblauwe kristallen en ook onze onvriendelijk gemuteerde vijanden zijn vergroeid met deze kristallen. Eveneens een niet zo speciale omgeving welke in het eerste opzicht best aardig oogt, maar uiteindelijk als wat leeg en ook inspiratieloos aanvoelt.

 

Je hoort het al, ik ben niet zo heel erg positief over de game. Naast de twee nieuwe omgevingen is er eigenlijk niet echt iets wat echt nieuw aanvoelt. Het nieuwe personage, de Dragon Mage, is geen goede reden om alle content weer opnieuw te gaan spelen. Met de kracht van de draken probeert deze meneer zijn vijanden van zich af te houden, en zelf zo min mogelijk schade op te lopen door minions te gebruiken. Op zich speelt het wel leuk weg met dit personage, als je op Sacred 2: Fallen Angel bent uitgekeken geloof ik best dat je er even plezier mee kunt hebben. Maar dit zal sowieso bij ‘even’  blijven aangezien je al snel weer precies hetzelfde aan het doen bent als in de originele game. Questen, puzzelen en verzamelen. Dit is natuurlijk waar deze RPG in de eerste plaats op draaide, maar toch had ik graag meer toevoegingen gezien.

 

Sacred 2: Ice and Blood

 

Sacred 2: Ice and Blood is een uitbreiding die niet veel speciaals doet met de game-ervaring die je in het eerste deel had. Zoals het woord het al gezegd maakt het alles wat uitgebreider, maar daar blijft het bij. De twee nieuwe omgevingen zijn leuk voor een tijdje, maar al snel gaat dit vervelen. Je zou je lust naar Diablo-achtige RPG’s met deze uitbreiding nog kunnen vergroten als je van het origineel kon genieten. Maar of deze game de 30 euro waard is betwijfel ik ten zeerste. Tevens is deze uitbreiding alleen beschikbaar voor de PC, helaas pindakaas voor de mensen die de console-versie van de game bezitten.

 

Waardering 5/10