My body Coach

My body Coach biedt echter meer dan alleen een fitnessprogramma. De titel doelt namelijk op meer dan alleen dat. Zo geeft de \'game\' bijvoorbeeld ook voedingstips. Voor elke dag in de week wordt een voedingssuggestie gedaan die past bij de work-out waar jij je op aan het concentreren bent. Zowel voor het ontbijt, de lunch als het diner krijg je van dag tot dag een nieuwe variatie. Voor iemand die meer dan alleen een work-out zoekt is dit een absolute plus. Dit is dan ook direct een extra voordeel ten opzichte van de sportschool. De kans dat één van de kleerkasten aldaar jou wil helpen met je voeding is nihil, tenzij je een hoop extra knaken wil neerleggen voor een persoonlijke coach.

De game bevat echter ook wat minpuntjes, al zijn deze wel te overzien. Het meest jammere is dat de bewegingen van de dumbbells niet altijd even goed geregistreerd worden. Je ziet tijdens een oefening hoe Valerie alles voordoet en je ziet je eigen figuurtje dat reageert op de bewegingen die jij maakt. Ik had echter geregeld dat ik gewoon goed met een oefening in de weer was, terwijl ik op het scherm zag hoe mijn digitale evenbeeld (groot, gespierd en verdomde sexy) halverwege de oefening ineens stopte of haperde.
Een tweede nadeel is wel dat de dumbbells een vast gewicht hebben en niet zijn uit te breiden met extra gewicht. Je kunt er uiteraard zelf wel extra gewicht aan vast tapen, maar een officiële uitbreiding is er op dit moment niet. Op zich is dit minpunt te overzien aangezien alle oefeningen lang genoeg duren om daadwerkelijk effect te voelen.
Een persoonlijke gemis is wel het niet ondersteunen van het Wii Balance Board. De oefeningen zijn goed en uitgebreid, maar er blijft een gevoel hangen dat er iets meer mee gedaan kon worden. Zeker aangezien je ook oefeningen kunt doen waarbij de dumbbells weinig toegevoegd effect hebben.

Conclusie:

My body Coach is zeer zeker een aanvulling op het fitness-game aanbod op de Wii, het gebruik van de dumbbells is namelijk iets wat ik bij eerdere games wel miste. De oefeningen zijn gevarieerd en hebben daadwerkelijk effect. Ondergetekende heeft enkele dagen met spierpijn rondgelopen dankzij deze game. Het feit dat de game niet slechts oefeningen biedt maar bijvoorbeeld ook voedingstips, maakt deze game een mooi allround trainingsprogramma voor mensen die wel graag wat willen sporten maar hiervoor niet naar de sportschool willen gaan.

Wil je op een niet onsubtiele manier bij je vriendin aangeven dat ze het afgelopen jaar toch wel een dikke kont heeft gekregen, dan zou dit best wel eens een mooi tactisch cadeau voor onder de kerstboom kunnen zijn!