Lips

Muziekgames zijn absoluut helemaal hot te noemen. Vele mensen rammen nu al een geruime tijd op plastic gitaartjes en drumstellen om heerlijk mee te jammen met allerlei soorten rockmuziek. Hoewel deze games steeds uitgebreider worden, zijn er ook muziekgames die lekker bij de basis blijven. Zo heeft Sony al sinds jaar en dag de Singstar-serie waar al menig dronken gamer zijn longen mee uit het lijf heeft geschreeuwd. De games zijn dan ook altijd behoorlijk succesvol te noemen. De Xbox 360-gamers moesten het tot nu toe nog doen zonder Karaoke-game, maar nu is er Lips!

De game wordt geleverd met twee draadloze microfoons, dit is zeker een pluspunt aangezien ik tijdens het zingen met rockband met het snoer van de microfoon nog wel eens achter een glas op tafel bleef hangen. Beide microfoons bevatten echter slechts één knop en hier moeten we het mee doen. Even kort drukken en hij gaat aan en als je wat langer drukt kun je hem laten synchen met je xbox 360 zodat hij herkend wordt. Dit werkt allemaal super, is het even te moeilijk dan heb je zo\'n drie gebruikershandleidingen waarin vermeld staat hoe het wel moet. Beide microfoons zitten gekoppeld aan één controller en dus ook op één Xbox Live account. Wil je dus snel achievements scoren dan kun je dit lekker doen door andere mensen voor je te laten zingen, best sneaky. De microfoons gaan direct in stand-by modus en om ze voor een liedje te activeren, moet je er even mee schudden. Als je het goed doet gaan de led-lampjes vrolijk knipperen en ben je klaar om te zingen, schreeuwen, grunten, blazen, fluiten of wat je dan ook maar bedacht hebt.

Lips herkende direct het land waar ik verbleef en het menu was dan ook geheel in het Nederlands. Terwijl ik door het menu heen bladerde om te zien wat allemaal mogelijk was, vlogen de eerste achievements me al direct om de oren. Nou nou, wat een prestaties die ik daar voor heb moeten leveren. Je begint met veertig nummers waar je op los kunt gaan, op dit moment is er echter al één nummer gratis extra te downloaden, namelijk \'Take on me\' van A-ha. Er zijn nog meerdere nummers op de marketplace beschikbaar, maar hier zul je wel voor moeten betalen. De veertig reeds beschikbare nummers variëren zeer sterk. Zo kun je van een recent nummer van Duffy, zo overschakelen naar een gouwe ouwe als \'The Ring of Fire\' om af te sluiten met een ruiger nummer als \'In Bloom\' van Nirvana. Je kunt kiezen tussen popsongs, wat rocknummers, oude en nieuwe muziek en zelfs wat rap (wat voor mij persoonlijk echt onmogelijk bij te houden was). Deze variatie is wel erg fijn omdat er altijd wel wat nummers tussen zitten die je leuk vindt. Het nadeel is dan wel gelijk dat er om diezelfde reden ook een heleboel nummers tussen zitten waar je absoluut niets aan vindt. Gezien veertig nummers er met gemak doorheen gaan op een avondje met wat vrienden/vriendinnen zul je veel nummers zingen die je helemaal niet liggen.

Per nummer kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Zo kun je meezingen met de originele videoclip, een virtuele clip starten of wat minigames doen zoals een spel waarbij je de lont van een bom moet blussen met glazen water voordat de bom kan ontploffen. De glazen water vul je dan door goed te zingen. Een andere modus is \"Kusje\" waarbij je begint met 2 personen die tegenover elkaar staan en op elkaar af rennen. Door goed te zingen komen jullie steeds dichterbij en door op hetzelfde moment op het juiste moment een beweging te maken met je microfoon geef je elkaar dan een kusje. Dit is over het algemeen niet echt een modus voor de stoere, ruige, zwaarbehaarde bikers onder ons dus. Het maken van bewegingen met de microfoon levert je een soort overdrive op, zoals we deze uit bijvoorbeeld Guitar Hero en Rockband kennen.