Red Faction: Guerrilla multiplayer

Eerder deze week gaven we jullie reeds een een review van deze game. SocialDisorder was echter door netwerkproblemen niet in staat om de multiplayermodus uitvoerig te checken. Om die reden is er nu deze aanvulling die puur en alleen de multiplayermodus van de game beslaat.

De multiplayermodus van de game komt in twee verschillende formats. Zo kunnen we de standaard bekende varianten spelen, zoals bijvoorbeeld Team Deathmatch, King of the Hill en Capture the Flag. Net zoals bij de singleplayer kan ook online alles maar dan ook alles met de grond gelijk gemaakt worden. Met deze mogelijkheid is daarom nog een ander soort modus geïntroduceerd, namelijk Wrecking Crew.
In Wrecking Crew is het in principe eigenlijk puur de bedoeling om binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk schade toe te richten, doe je meer schade dan je tegenspelers? Dan win je, simple as that!
Als varianten is het mogelijk om bepaalde restricties op te leggen tijdens de Wrecking Crew matches, zoals het gebruik van slechts één type wapen of een langere, dan wel kortere tijd waarin je helemaal los kunt gaan op de gebouwen op de map.

De normale multiplayermodes spelen toch ook wel wat anders dan dat we normaal gewend zijn. Uiteraard kun je elkaar afknallen met geweren, opblazen met granaten of mijnen etc. Een toevoeging is het gebruik van diverse \"backpacks\". Er staan door de map verspreid verschillende standaarden waar je zo\'n backpack kunt oppakken of verwisselen. Ja, heel leuk, mat wat kan ik daar dan mee? Elk type backpack heeft zijn eigen functie. Zo heb je bijvoorbeeld een jetpack, een concussion-pack waarmee je een schokgolf kunt genereren, een rhino-pack waarmee je een soort korte sprint kunt trekken waarmee je alles in je pad omver ramt (zelfs gebouwen), een stealth-pack waarmee je slechter zichtbaar wordt en een pack waarmee je sneller kunt rennen.

Doordat alles kapot kan heeft het weinig nut om dekking te zoeken achter een muurtje, dit heeft als gevolg dat de gameplay snel, maar soms ook wat chaotisch is. Je bent nergens veilig, want alles om je heen valt omver met grote explosies en als je al beschutting hebt gevonden, vliegt er wel iemand over je heen met een jetpack, waarna je al snel enkele raketten of kogels kunt verwachten. Dit alles zorgt ervoor dat je zeer actieve potjes zult spelen, zonder dat je bang hoeft te zijn te worden gesniped door een camper.

Het is erg leuk om online te spelen, omdat het toch net weer iets anders is als alle andere games die beschikbaar zijn. Het is wel zo dat er in de multiplayer geen voertuigen voorkomen, dit zal sommige mensen aanspreken terwijl anderen dit misschien toch wat jammer vinden. Over het algemeen biedt het vele uren plezier en is het een zeer goede aanvulling op de al net zo sterke singleplayer ervaring.