Boek: Lauren Henderson - Fatale kus

Tienermeisjes hebben het maar zwaar met al hun onzekerheden. Ben ik niet te dik, ben ik niet lelijk, welke spijkerbroek moet ik aan, hoe gedraag ik me cool, hoe trek ik de aandacht van jongens? Genoeg om mee te worstelen dus, maar de hoofdrolspeelster Scarlett uit de nieuwste tienerchicklit van Lauren Henderson heeft er nog een extra zorg bij: heeft zij echt die knappe Dan McAndrew gedood door hem te zoenen? Was het echt een Fatale kus?

Femme fatale
De zestienjarige Scarlett Wakefield zit op een chique meisjesschool in Londen en behoort daar helaas niet tot het groepje van de elite. Dus wanneer op een dag één van de meisjes van het populairste groepje van de school vraagt of ze bij haar wil komen zitten, aarzelt Scarlett geen moment en loopt met haar mee. Al snel komt ze oog in oog te staan met haar heimelijke liefde Dan, die tot haar verbazing en vreugde ook in haar geïnteresseerd blijkt te zijn. Wanneer ze samen op een feestje zijn komt haar vurigste wens uit: Dan zoent haar. Maar wanneer ze terugzoent, sterft Dan in haar armen. Bedreigd door de meisjes van de school vertrekt Scarlett naar de strenge meisjesschool van haar grootmoeder. Daar ontmoet ze Taylor, die haar uiteindelijk zal helpen met het mysterie rondom de geheimzinnige brief die Scarlett ontving met de woorden ‘Het was jouw schuld niet’...

En stoere bakvis
Fatale kus is een spannende kruising tussen een chicklit en een detective, met een lekkere fel oranje en knalroze cover. Stoere Scarlett sleept je mee in haar gedachten en frustraties, waardoor tienermeiden zich zeker aan haar kunnen spiegelen. Henderson heeft speciaal de hulp ingeroepen van twee tieners om te zorgen dat het taalgebruik van de zestienjarige Scarlett overeenkomt met hoe de doelgroep denkt en praat. Daarnaast is het boek ook heel humoristisch en vlot geschreven. Wanneer Scarlett haar zoektocht naar de waarheid begint wordt het boek ook nog eens een pageturner. De eerst zo onzeker lijkende Scarlett blijkt ineens niet terug te deinzen voor stoere achtervolgingsacties en gevaarlijk speurwerk. Helaas heeft Fatale kus een open einde, maar Henderson heeft al aangekondigd dat er meer boeken komen over Scarlett Wakefield. Dit zou nog wel eens een hele spannende serie kunnen gaan worden.


Uitgever: Pimento ISBN: 978 90 499 2341 9 Pagina's: 256
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.