Boek: Petra Kruijt - lieve ik

Petra Kruijt - Lieve ikAls je nu een brief zou schrijven aan de persoon die je over tien jaar bent, wat zou je er dan in zetten? Waarschijnlijk een hoop verwachtingen die je nu voor jezelf hebt en waarvan je hoopt dat ze tegen die tijd uitgekomen zijn. Hanneke en Polly ontvangen in de nieuwste chicklit van Petra Kruijt zo’n brief, die ze vroeger aan zichzelf schreven. Of hun dromen van toen uit zijn gekomen lezen we in Lieve ik.

Als ik later groot ben...
Wanneer ze de brief van hun tien jaar jongere ik ontvangen zijn Polly en Hanneke helemaal niet waar ze destijds dachten te zullen zijn. Polly is na een afgekapte studie mode ontwerpen nu schoonmaakster van kantoorpanden en haar appartement wordt binnenkort gesloopt. Hanneke werkt al jaren voor hetzelfde kantoor als secretaresse zonder uitzicht op promotie en kampt met een emotioneel afhankelijke moeder. De brieven maken een kettingreactie los bij de voormalige vriendinnen. Ze zoeken elkaar weer op en besluiten nog dezelfde dag hun droom van toen te verwezenlijken: het opzetten van een eigen modezaak. Polly verhuist naar Zwolle, ze vinden daar een geschikt winkelpand met atelier voor Polly en de business is meteen booming. Met het hervonden zelfvertrouwen trekken ze heel wat meer aan dan alleen enthousiaste klanten, waardoor ze tien jaar na het schrijven van de brief meer meemaken en hebben dan ze destijds durfden te dromen.

Feel good
Kruijt is een meester in het schrijven van chicklits waar je blij van wordt. Ze heeft een sterk gevoel voor charmante humor en de herkenbare vrouwendingetjes (zoals de horror van het ontdekken van je eerste grijze haar) maken haar boeken toegankelijk en luchtig. Het gaat Hanneke en Polly vanaf dat ze elkaar weer ontmoeten voor de wind, wat niet altijd even geloofwaardig is maar wel zorgt voor een stroomversnelling van feel good-gebeurtenissen waar de lezeres bij weg kan dromen en zwijmelen. Met Lieve ik heeft Petra Kruijt wederom een charmant verhaal geschreven met een originele insteek.