Gran Turismo

Ik denk dat voor velen Gran Turismo op de PSP een teleurstelling is geworden. De game waar we vier jaar op hebben moeten wachten zit vol met tracks en auto’s maar helaas zit er totaal geen progressie in de game door het weg laten van de careermode waardoor het rijden al snel een simpele grind naar meer credits wordt. De focus ligt op het verzamelen van de vele auto’s wat naar mijn mening de plank een beetje misslaat. Het is daarnaast vervelend dat je niet alle auto’s altijd kunt kopen maar overgeleverd bent aan de willekeurigheid van het garage-systeem.

Het racen zelf voelt echt aan alsof je een Gran Turismo-game aan het spelen bent, wat knap is voor een game op de PSP. Grafisch is de game mooi al zal je soms wel eens wat slechte textures tegenkomen en is de cockpit-view erg lelijk. Auto’s zijn met veel liefde en detail vormgegeven en het is knap dat de makers dit uit de PSP hebben kunnen krijgen. Helaas ontbreekt het de game aan een online multiplayer-mode en is alleen een ad-hoc-mode beschikbaar.

Al met al is Gran Turismo voor de PSP een leuke race-game maar slaat het op sommige punten de plank helemaal mis en hadden de makers misschien minder tijd moeten besteden aan de 800 prachtige auto’s en meer aan andere dingen.