World of Soccer Online

Zodra je je team ingedeeld hebt en je al je kaarten hebt ingevoerd kun je beginnen. Een wedstrijd is niet moeilijk gevonden door het makkelijke, overzichtelijke menu en de aardig grote database van spelers. Wat je niet kan zien is hoe goed je tegenstander is, waardoor je soms in erg oneerlijke wedstrijden terecht komt en dus veel mensen tegen zult komen die je compleet wegspelen, of die voortijdig de wedstrijd afsluiten. Ikzelf heb nu dus ook al aardig wat wedstrijden verloren of gelijk gespeeld, omdat ik niet wist hoe sterk mijn tegenstander was.

Dit kan ook komen door de mateloos irritante besturing. Je bestuurt je spelers met de muis, je switcht tussen spelers door op diegene te klikken of het nummer op je toetsenbord in te toetsen. Dit werkt totaal niet goed en heeft ook aardige frustraties opgeleverd. Wil je een bal onderscheppen, dan is dat (bijna) niet te doen. Je klikt wel, maar de speler blijft eerst nog even staan waarna hij gaat lopen. De spelers reageren dus erg traag op wat jij wilt en om een speler lopende te houden moet je blijven klikken.

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat ik het woord \\\'rennen\\\' nog niet in mijn digitale mond heb genomen, omdat de animatie hiervan ver beneden peil is. Een speler met één ster (van de vijf) zal niet harder lopen dan een 80-jarige met een kunstbeen, terwijl een speler met drie sterren (of hoger) over het veld heen vliegt alsof hij een stel raket-aangedreven rollerskates draagt. Dit alles leidt tot enorm veel frustratie waardoor je ook de zin verliest om deze game verder te spelen.

<\/center>

Wat jammer is aan dit spel is dat je met fictieve spelers speelt. Je kunt de namen van je spelers wel veranderen, maar dit maakt natuurlijk niks goed. Je speelt met mensen als \\\'Urby Orby\\\', \\\'Alex de Tank\\\', \\\'George the Minister of Defence\\\' en \\\'Franky de Salsadanser\\\'. Het zou toch leuk(er) zijn als je met échte spelers kon voetballen.

Grafisch is het spel een regelrechte verschrikking. Een blik op de screenshots zegt genoeg. Dit spel had in de line-up van de PSOne moeten staan, terwijl het spel nu op de PC uitkomt.
Op de doos staat dan wel dat het een online 3D-voetbalspel is, en daar kan ik ze geen ongelijk over geven, maar veel stelt het niet voor. De animaties zijn net zo oud, gedateerd en lelijk als die van Fifa 97 (zo mogelijk nog slechter), er lopen geen scheids- of grensrechters, het publiek is te erg voor woorden en het veld is niks meer een motion-capture studio in aanbouw: de groene platte grond ligt er al.

De game bevat nada, noppes, nul geluid. In de instellingen kan je het volume van de SFX en de Muziek aanpassen, maar beide heb ik nergens gehoord.

Er zijn 5 divisies waar je in kan spelen:
- Amateur
- 1e divisie
- Ere divisie
- Internationaal
- Elite League
Elke divisie heeft zijn eigen spelers, dit zorgt dus wel voor wat afwisseling.

De acties in de wedstrijden zijn aardig beperkt. Je kunt lopen, pasen, schieten en je kaarten gebruiken. De kaarten bevatten nieuwe acties en trucjes, zoals een sliding, kopstoot, steal of sprinten.

Er zijn wel kaarten te \\\'verkrijgen\\\' in het spel, en dan heb ik het over de gele en rode kaart. Dit is wel een beetje vreemd uitgewerkt, want als je je kopstoot-kaart gebruikt zul je bijna nooit een kaart krijgen, terwijl er soms voor een normale steal wel gefloten wordt.