World of Soccer Online

Bram (BramPowert)
World of Soccer Online is een online voetbalspel, waarbij je je eigen team creëert (bestaande uit niet-bestaande spelers). Je kan nieuwe spelers, kleding en trucs \'unlocken\' door middel van kaarten die je moet kopen. Op deze kaarten moet je een grijs vakje openkrassen, de code die tevoorschijn komt invoeren in de game en de speler, kleding of truc is klaar voor gebruik.

De game (StarterDeck) bevat drie pakjes met ieder zes kaarten, maar deze pakjes met kaarten zijn ook in de winkel te koop. Vrees niet, elke kaart is goed te gebruiken dus je zult (bijna) nooit een teleurstellend gevoel hebben. Wat wel een \'gevaar\' van dit concept is, is dat je snel dubbele kaarten zal hebben. Hier is aan gedacht bij iSports, want nu kan je ook kaarten ruilen in het spel.


Het idee om kraskaartjes te gebruiken is leuk, en werkt ook prima. Het is handig te gebruiken en dit is, aangezien de tieners als doelgroep zijn gekozen, erg handig. Het menu is te overzien, uitleg is niet echt nodig (behalve dan hoe je de spelers moet besturen), en eigenlijk kan je meteen aan de slag. Het idee is dus aardig... maar wordt het ook goed uitgewerkt?