Virtua Tennis 3

In het begin van je carrière is het spel wel heel erg makkelijk en binnen no-time zit je binnen de top 200. Maar vanaf daar begint het toch wel iets moeilijker te worden en biedt de computer toch aardig wat tegenstand. Dit maakt het gelijk ook veel leuker, ondanks het feit dat je wel hele korte wedstrijden speelt die meestal maar tot de drie games gaan. In de tournament-mode kun je dit wel verhogen naar zes games, maar dus niet in de carrière. Ook jammer is dat je niet kunt meedoen aan de \\\'hogere\\\' toernooien omdat je ranking daar te laag voor zou zijn. Wanneer je gewoon goed genoeg bent zou je daar aan mee moeten kunnen doen, desnoods via een qualifying toernooi. Nu ben je dus vooral in het begin verplicht om ook de \\\'lagere\\\' toernooien helemaal uit te spelen.

Het spelen zelf zit goed in elkaar. Het is makkelijk om te leren, maar redelijk moeilijk om het echt goed te beheersen. Met de normale knoppen kun je verschillende soorten slagen slaan, zoals slice, top-spin en een lob. Als je de knop gewoon even indrukt sla je de bal normaal terug, maar hoe langer je de knop ingedrukt houdt (en je wel uiteindelijk in de positie staat om hem te slaan) hoe harder je de bal in de hoek kan slaan. Deze timing is wel eventjes wennen, maar zodra je hem door hebt kun je hem ook goed gebruiken. Maar je kunt de bal ook redelijk makkelijk terug slaan, waardoor er vaak lange rally\\\'s ontstaan die erg leuk zijn. Helaas zijn de services ook erg makkelijk om te retourneren waardoor je als ontvanger vaak in het voordeel bent. Dit klopt niet helemaal met de werkelijkheid, maar doet niks af aan het plezier.

<\/center>

Mocht je even geen zin hebben om aan je carrière te gaan werken dan kun je ook gewoon een los toernooi gaan spelen, of een losse wedstrijd. Het is ook mogelijk om als man tegen een vrouw te spelen, en er zo achter te komen of Venus Williams echt kan meekomen bij de mannen. Dubbelen is ook mogelijk, en dit is zelfs mogelijk online. Hierdoor kun je dus met zijn tweeën op de bank zitten en zo het opnemen tegen twee andere vrienden. Heb je geen vrienden in het echte leven, of die willen niet tennissen, dan kun je ook via Xbox Live een dubbelwedstrijd spelen. De wedstrijden via Xbox Live gaan gewoon hetzelfde als in de off-line mode, alleen heb je nu echter echte tegenstanders. Zoals met elk spel is het even wennen in het begin, maar na een paar wedstrijden zul je al goed kunnen meekomen online. De mogelijkheid tot het organiseren, en het meedoen aan, toernooien is ook aanwezig online.

<\/center>

In Virtua Tennis 3 heb je nog veel andere leuke, maar verder nutteloze, opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de statistieken van je speler te bekijken. Dit is een flinke lijst waaruit je allerlei leuke cijfers kunt halen, zoals bijvoorbeeld de afstand die je hebt gelopen of het aantal slice-ballen dat je hebt geslagen. Daarnaast is het ook mogelijk om, net als in Project Gotham Racing 3, andere spelers te zien tennissen via V-TV. Hier kun je kiezen uit een All-star channel waar je alleen de besten kunt zien spelen, het live-channel waar je een willekeurige wedstrijd kunt bekijken en een highlight-channel waar je alle hoogtepunten kunt bekijken. Een nadeel van het spel is de erg vervelende muziek, maar gelukkig kun je die ook gewoon uitzetten en je eigen muziek gebruiken.