Tomb Raider: Legend

Tomb Raider Legend verschijnt op zowel de PC, PS2, Xbox als de Xbox 360. De primaire ontwikkelconsole was echter de PS2. Je zou dus verwachten dat de Xbox 360 versie slechts een opgepoetste versie van de versies op de “oude” consoles zou zijn. Dat is het in principe ook, maar er is zoveel moois toegevoegd dat Tomb Raider Legend op de 360 echt aanvoelt als een next gen titel.



<\/center>

Allereerst draait het spel uiteraard in een hogere resolutie en ziet alles er mooi scherp en gedetailleerd uit. Daarnaast is het lichtgebruik in het spel ook geweldig mooi. Of het nu de neonverlichting in Tokyo is of zonlicht dat zich een weg baant door kieren in een oude tempel, het oogt realistisch en werkt enorm sfeervol. Ook kan in sommige levels mijlenver gekeken worden, de horizon is niet in mist gehuld maar bevat bergen, gebouwen, etc. Dit draagt enorm bij aan het gevoel van plaats.

Tenslotte zijn er nog wat kleine dingen die niet meteen opvallen maar die duidelijk maken dat de makers gebruik hebben gemaakt van de kracht van de 360. Bijvoorbeeld hoe Lara langzaam stoffig en vuil wordt wanneer ze een ruïne verkent. Duikt ze in het water dan is ze weer schoon en duurt het ook een tijdje voordat ze is opgedroogd.

Wat het geluid betreft is Tomb Raider Legend ook prima in orde. Het spel bevat een mooie, sfeervolle soundtrack. De voice-acting is door professionele acteurs gedaan en de dialogen zijn gelukkig niet tenenkrommend. Tenslotte de geluidseffecten, deze zijn ook gewoonweg goed te noemen. Van neerstortende rotsblokken tot watervallen, het klinkt allemaal realistisch. Alleen hadden de wapens wat krachtiger mogen klinken, maar dat is echt een kleinigheid.



<\/center>