Viewtiful Joe 2

Waar deel 2 meer de nadruk op lijkt te leggen zijn de puzzels. In het eerste deel zijn deze ook wel te vinden, maar in dit deel zijn ze iets pittiger en ook meer aanwezig. Om de puzzels op te lossen zul je gebruik moeten maken van de powers die Joe en Sylvia bezitten, en deze powers zul je ook moeten combineren om tot de oplossing te komen. De puzzels zitten wel logisch in elkaar, maar het duurt soms wel even voordat je door hebt wat je nu precies moet doen om verder te komen. Het zorgt wel voor een leuke uitdaging en variatie in het spel.

<\/center>

Een nadeel in deel 1 was soms de onoverzichtelijkheid, waardoor je op goed geluk ergens heeft moest springen. Dit hebben ze opgelost door op sommige momenten de camera een stuk te laten uitzoomen waardoor je een beter overzicht krijgt, en dus beter je eigen moves kunt bepalen. Een ander ‘nadeel’ was het saven, maar dit systeem is iets aangepast: je hebt vaste punten waar je kan saven, maar als je doodgaat hoef je niet heel een level opnieuw te spelen omdat er automatische mini-saves zijn in het level. Wanneer je echter je PS2 uitzet dan zul je wel weer vanaf je laatste echte save-point moeten beginnen. Gelukkig zijn er genoeg save-points en werkt het nooit echt frustrerend. Een echt nadeel kun je dit systeem niet noemen, want het hoort bij dit type games. Wat ook nieuw is in het tweede deel zijn de extra functies van de Six Machine, net als deel 1 kun je hierin vliegen maar
deze keer kan hij ook veranderen in een drilboor of juist als gevechtsvoertuig.

<\/center>

Wanneer je het spel na een uurtje of 15 hebt uitgespeeld dan kun je je nog vermaken in de 36 chambers. Zoals de naam al zegt gaat het hier om 36 verschillende kamers die je kunt unlocken in het spel. In deze kamers vind je een hele hoop vijanden en per kamer heb je een verschillende opdracht. In de eerste kamer moet je zoveel mogelijk vijanden afmaken binnen een bepaalde tijd. Een ander voorbeeld is kamer vier, waar je maar één leven hebt om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Dit onderdeel van het spel is erg leuk en zorgt voor nog meer uitdaging. Je kunt elke keer weer proberen om je record te verbeteren en het zorgt ook voor een langere levensduur van het spel.