DVD: Futurama - Into The Wild Green Yonder

Het groene ruimteschip uit Futurama mag (voorlopig) voor de laatste keer de melkweg onveilig maken. Into The Wild Green Yonder is de laatste uit de serie 'direct-2-dvd-films' en neemt ons mee naar nieuwe uithoeken van ons universum!


Fry en zijn vrienden bevinden zich op Mars. Daar bezoeken zij de steenrijke ouders van Amy, die bezig zijn met het herbouwen van de stad Mars Vegas. De gokstad wordt opgeblazen en herbouwd, maar dan nog groter en moderner dan het al was. Dat leidt tot weerstand bij een groep ecologische feministen. Zij proberen in te grijpen maar de vader van Amy, Leo Wong, weet ze tegen te houden. Hierbij wordt Fry geraakt door een stuk van het juweel van de leidster van de groep.


Vervolgens hoort Fry stemmen in zijn hoofd. Hij ontmoet Hutch, die verteld dat Fry gedachten kan lezen. Ondertussen werkt Bender zichzelf weer in de nesten door een affaire te beginnen met het liefje van de robotgangsterbaas. Ook Leo Wong blijft bezig: hij besluit een golfbaan te bouwen van de melkweg. Dat is een stap te ver voor Leela, daarom sluit ze zich aan bij de feministes om Wong tegen te houden. Wat zij niet weet is dat Fry de enige is die het probleem op kan lossen, maar daarvoor moet hij wel infilitreren in de organisatie van Wong. En dat leidt weer tot onderlinge spanningen en is het begin van een reeks (grappige) wendingen in het verhaal en een einde waarin alles weer op zijn plek valt.

De voorgaande delen uit deze serie waren van een hoog niveau, maar Into The Wild Green Yonder overtreft ze stuk voor stuk. Het is allemaal nèt wat grappiger, nèt wat origineler en nèt wat mooier gemaakt dan de drie voorlopers. De bekende droge humor spat van het scherm af, een waar genot om naar te kijken en even flink te lachen!


Ook met de extra's wordt er op deze dvd uitgepakt. Wederom te veel om op te noemen! Hoogtepunten zijn toch wel de 'Behind the scenes', het filmpje waarin Bender laat zien hoe je jezelf moet gedragen in een bioscoop en de liefdestips van Zapp Branningan. Uiteraard in Futurama-stijl!

Een dikke vette voldoende voor deze dvd dus. Jammer genoeg is het voorlopig het laatste wat we van Futurama gaan horen. Bedenker Matt Groening heeft laten weten dat er geen nieuwe afleveringen gepland staan. Hopelijk komen die alsnog. Zo niet, dan is Into The Wild Green Yonder een meer dan waardige afsluiting van één van de grappigste animatieseries die de tv-geschiedenis rijk is.


Label:Fox Releasedatum: 13-05-2009 Kijkwijzer:

Waardering Film: Waardering extra's: