DVD: The Prince and Me 2: The Royal Wedding

Als een film een succes is, dan kun je er donder op zeggen dat er een tweede deel van komt. Het eerste deel werd flink opgefleurd door de aanwezigheid van Julia Stiles, maar in het tweede deel wordt haar rol door een nieuwe ster aan het firmament vertolkt: Kam Heskin. Is het tweede deel de moeite waard of een slap aftreksel van het origineel?

In The Prince and Me zagen we hoe de Amerikaanse studente Paige Morgan (toen nog gespeeld door de charmante Julia Stiles) op de universiteit kennis maakt met de innemende Deense student Edvard. Ze worden verliefd en Paige komt er achter dat Edvard niet zomaar een Deen is; hij is de kroonprins van Denemarken. Ondanks wat moeilijkheden vinden de twee elkaar definitief aan het einde van de film. Nu is er dus het vervolg met The Prince and Me 2 - The Royal Wedding, waarin we zien hoe Paige (nu gespeeld door Kam Heskin) inmiddels bij Edvard in het paleis in Kopenhagen woont. Ze gaan binnen enkele dagen trouwen en zijn druk met de voorbereidingen, tot de berooide Noorse koning Haraald opeens op de stoep staat. Hij tovert een 700 jaar oude Scandinavische wet tevoorschijn waaruit blijkt dat Edvard alleen met een dame van adel kan trouwen of afstand moet doen van de troon. Haraald heeft een doel met zijn actie, want zijn dochter Kirsten moet nog aan de man. Kirsten en Edvard zijn al van jongs af aan bevriend en dat lijkt het aanstaande huwelijk in problemen te brengen. Kirsten probeert Paige zoveel mogelijk voor paal te zetten om zo zelf naar de hand van Edvard te kunnen dingen. Kan Paige een list bedenken om toch de nieuwe koningin van Denemarken te worden of moet ze het zonder blauw bloed stellen?



In het eerste deel werd je als kijker volledig ingepakt door de chemie tussen Julia Stiles en Luke Mably. Alhoewel de film natuurlijk een romantisch tussendoortje was, vooral geliefd bij het jongere vrouwelijke publiek, was The Prince and Me eigenlijk een behoorlijk leuke film. In deze vervolgfilm is de chemie helaas veel minder. Luke Mably lijkt er helemaal geen zin meer in te hebben (hij speelt de film volledig op de automatische piloot). Volgens geruchten had hij ook geweigerd mee te spelen in het vervolg, maar werd gehouden aan een overeenkomst waarin hij had toegezegd mee te spelen in een tweede deel. Alhoewel Kam Heskin een prima Paige neerzet valt het geheel toch uiteen door de gebrekkige inzet van Luke. Ook het verhaal is een beetje magertjes, zeker door het wat ongeloofwaardige plot en het einde is wat dat betreft al helemaal 'over the top'.

De release op dvd is qua beeld en geluid dik in orde, maar zoals zo vaak bij RCV ontbreken de extra's. RCV vindt de hoofdstukselectie wél een extraatje, naast een aantal trailers van onder andere Tristan and Isolde.

The Prince and Me 2 - The Royal Wedding kan niet tippen aan het eerste deel. Zowel qua verhaal als qua chemie tussen de hoofdrolspelers is deze film een stuk minder. Gelukkig is er nog genoeg te zwijmelen en is de film binnen zijn genre nog best goed te doen; zeker voor het 'Tina publiek' zal deze release echt genieten zijn. Rest nog te zeggen dat het bijzonder slordig is dat het paleis van het Deense koningshuis versierd is met de Tsjechische vlag; niet verwonderlijk, want de hele film is opgenomen in Tsjechië.


Label: RCV Releasedatum: 15 november 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!