DeTulps Direct-to-DvD Dinsdag


Elke maand komen er talloze films uit op dvd. Veel van deze films zijn volkomen onbekend bij het grote publiek en zijn expres nooit uitgebracht in de bioscoop. In deze maandelijkse review, elke tweede dinsdag van de maand, maak je kennis met een aantal zogenaamde 'direct-to-dvd' releases. Deze maand de tweede reeks met drie dvd's; de eerste van Paradiso Home Entertainment, de andere twee van Indies Entertainment.

Extreme Movie
Als je de term Movie ziet staan in de titel van een film, dan is het al vrij snel duidelijk wat de doelgroep is van desbetreffende rolprent. Zo kennen we Not Another Teen Movie, Epic Movie, Scary Movie, Date Movie en nog vele anderen. Als je deze aanname combineert met de American Pie-achtige cover, dan wordt alleen maar duidelijker dat we hier hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met een 'komedie' met een slecht verhaal, boordevol onderbroekenlol voor tieners. Dat is bij Extreme Movie echter niet helemaal waar, want deze film bevat namelijk vrijwel geen verhaal. Het geheel is een aaneenschakeling van korte scènes, waarin we tieners zien worstelen met hun seksualiteit. En aangezien de doelgroep bestaat uit tieners, betekent dit dat er zaken als dildo's, schapen en dwergen voorbijkomen. Tsja, je moet er van houden en het zal wellicht alleen wat nerdachtige brugklassers aanspreken.

Quote: "A Film With Many Happy Endings", gelijk op de cover.
Hoogtepunt: Frankie Muniz (de hoofdrolspeler uit Malcolm in the Middle)
Dieptepunt: Grappen over dwergen.
Everybody Wants to be Italian
Bijna iedereen kent de beroemde scène uit Mickey Blue Eyes, waarin Hugh Grant een idioot Italiaans accent nadoet. Hij bracht vooral de criminele kant van de Italianen naar voren, maar in deze film wordt de romantische kant van het Italiaan zijn behandeld. In Everybody Wants to be Italian lijkt de regisseur een beetje leentjebuur te hebben gespeeld bij My Big Fat Greek Wedding, maar toch zijn er genoeg verschillen te benoemen.
Door een misverstand denken Jake en Marissa van elkaar dat ze Italiaans zijn. Dolverliefd als ze zijn en bang om afgewezen te worden door de ander, besluiten ze onafhankelijk van elkaar om hun valse Italiaanse identiteit tegenover elkaar vol te houden. Dit originele plot biedt genoeg mogelijkheden om alle clichés betreffende romantiek uit de kast te trekken. Gelukkig zijn de karakters en de originele invalshoeken sterk genoeg om van de film een lekker tussendoortje te maken; ideaal voor de koude winteravonden.

Quote: "Charlie, me in the back of the motor with my asthma?"
Hoogtepunt: Romantische smoes: visboer met vis bij dierenarts.
Dieptepunt: Wel erg Greek.
Bait Shop
Bill Dugan heeft een hengelsportwinkel, maar het wil niet echt vlotten met de verkoop. Bill heeft een achterstand bij de bank en moet snel $15.000 op tafel leggen, anders verkoopt de bank zijn winkel. Gelukkig is er een grote viswedstrijd in het dorp en Bill besluit een poging te wagen de hoofdprijs in de wacht te slepen. Het wordt wel moeilijk, want hij heeft concurrentie van Hot Rod Johnson, een professionele hengelaar die de term 'fair play' nou niet bepaald in zijn woordenboekje heeft staan.
Het vervelende van Bait Shop is dat de film nergens echt jammerlijk faalt, maar evenmin ergens in uitblinkt. Het resultaat is een 100-in-een-dozijn sportverhaal, waarin de loser het op moet nemen tegen een irritante valsspelende badguy en het niet lijkt te gaan redden. Het geheel is behoorlijk 'over de top' en typisch Amerikaans, maar als je echt niets anders hebt om te kijken -en wel om te drinken-, nog best te pruimen.

Quote: "Get Reeel"
Hoogtepunt: De *kuch* onverwachte wending aan het eind..
Dieptepunt: Hoe serieus is de hengelsportwereld in de VS?.