DVD: Walker Texas Ranger seizoen 1

Er is de laatste tijd een stortvloed aan dvd-boxen van series uit de jaren tachtig en negentig. Één van deze series is Walker Texas Ranger. Deze actieserie met Chuck Norris in de hoofdrol werd tussen 1993 en 2001 gemaakt.



Cordell Walker (Norris) is lid van de Texas Rangers. Deze politiedienst, die zoals de naam zegt alleen in Texas bestaat, werkt vanuit Dallas. Samen met zijn partner James Trivette (Clarence Gilyard) moet hij proberen misdaden op te lossen. Andere veelvoorkomende personen zijn Walker zijn baas, openbaar aanklaagster Alexandra Cahill (Sheree J. Wilson) en oud-ranger C.D. Parker (Noble Willingham). Deze laatste heeft een bar annex restaurant waar een groot deel van de serie zich afspeelt.

Walker heeft in het verleden voor de mariniers in Vietnam dienst gedaan. Hij is grootgebracht door een Indiaan. Trivette is een voormalige NFL-speler van de Dallas Cowboys. In tegenstelling tot Walker past hij wat modernere methodes toe bij het pakken van de boeven.



Één van de opmerkelijkste dingen van Walker is het feit dat hij een expert is in de oosterse vechtkunsten. Haast ieder gevecht wordt beëindigd met een roundhouse schop die daarna één à twee keer herhaald wordt.

De verhaallijnen in Walker Texas Ranger zijn redelijk dun. Iedere aflevering wordt er door een boef iets verkeerds gedaan, hierna probeert Walker de boef te vangen door hem een paar rotschoppen en klappen te verkopen. Op zich zijn de afleveringen wel leuk om te kijken maar als je er twee gezien hebt heb je ze allemaal wel gezien.



De acteerprestaties zijn best goed en over het camerawerk valt weinig te klagen. Helaas is de beeldkwaliteit op de dvd's wel niet zo super. Ik had dit beter verwacht voor een serie die pas dertien jaar oud is.

Helaas zijn er geen extra's te vinden op deze dvd-set. Je zult het dus moeten doen met alle 31 afleveringen van het eerste seizoen. Sommige afleveringen die uit twee stukken bestaan zijn samengevoegd tot één deel.



Al met al is dit een redelijke box om zo af en toe een aflevering van te kijken. Dit kan je natuurlijk ook op televisie doen want de afleveringen worden nog regelmatig herhaald. De box krijgt van mij twee sterren omdat hij weinig toevoegt aan dat wat we ook nog steeds op tv kunnen zien.


Label: Paramount Releasedatum: 19 oktober 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!