Boek: Nicci Gerrard - In het maanlicht

De boeken van Nicci French zijn overal ter wereld bekend. De boeken zijn alom geprezen en staan dan ook regelmatig in de bestsellers lijsten. Toch schrijven Nicci Gerrard en Sean French ook zonder elkaar boeken, zeer populaire boeken zelfs. Nicci Gerrard heeft weer een nieuw boek uit, In het maanlicht. Een boek over familiebanden die met elkaar verweven raken op hele nieuwe niveaus als de hoofdrolspeelster Claire een geheim uit het verleden ontdekt dat haar en de levens om haar heen in één klap op hun kop zet. Een boek over familie, vriendschap, vergeven en jezelf vinden.

Nicci Gerrard is geboren in 1958 in Worcestershire, Engeland. Ze studeerde in Oxford en is vervolgens gaan werken met moeilijk opvoedbare kinderen. Vervolgens studeerde ze verder en begon ze te schrijven als freelancer en startte ze een tijdschrift, later breidde ze haar carrière uit met journalistiek en het schrijven van boeken. Ook trouwde ze in de tussentijd met de andere helft van het schrijversduo Nicci French, Sean French. Eerder schreef ze "De onderstroom", "Soham: het verhaal achter een gruweldaad" en "Het voorbijgaan".

Ik had tot mijn grote schaamte nog nooit een Nicci French boek gelezen alhoewel ik er veel over had gehoord. Het genre trok mij nooit zo. Toch besloot ik dat ik me maar eens moest wagen aan een Nicci French, Nicci of French boek en ik besloot het nieuwe boek In het maanlicht te gaan lezen. In eerste instantie leek het mij een dramatisch vrouwenboek over familie, liefde en jezelf vinden. Ik kwam er na twee bladzijdes al achter dat ik een compleet verkeerd beeld had van de boeken van Nicci Gerrard. Dit boek is namelijk prachtig geschreven, spannend en intrigerend tegelijkertijd. Een boek dat je, als je eenmaal begint, niet meer neer kunt leggen.


Ondanks dat het een dramaboek is, is het niet overtrokken dramatisch, maar juist heel nuchter en realisitisch, wat dit boek ook geschikt maakt voor mannen en niet alleen voor vrouwen. Het boek gaat eigenlijk over de dingen in het leven waar niemand liever aan wil denken, maar die je toch overkomen. Kleine scheurtjes in perfecte levens, hoop, verwachtingen en vooral ook teleurstellingen. De verhaallijnen in het boek zijn perfect met elkaar verweven, de karakters zijn realistisch en het verhaal is aangrijpend.
Er zijn echter wel twee storende puntjes. Ten eerste wordt het woord ironisch gebruikt als synoniem van cynisch, waardoor ze soms spreekt over ironische momenten die niet ironisch zijn, maar vervelend, neerslachtig, ongelukkig etc. Een tweede punt is dat Nicci Gerrard soms wel heel erg in details vervalt, zoals wat de hoofdrolspeelster allemaal in haar koelkast heeft staan of heeft meegekregen van haar man. Niet relevant voor het verhaal en langdradig. Toch doet het niets af aan het geweldige verhaal en de heerlijke schrijfwijze.

In het maanlicht is een pareltje zoals je ze maar weinig tegenkomt.



Uitgever: Boekerij ISBN: 9022543749 Pagina's: 304
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!