Evenement: Mysteryland 2006

ID&T heeft dit jaar erg zijn best gedaan om een geweldige line-up te krijgen. Isis, Dimitri, Marcello, Yves de Ruyter, The Prophet, Sven Väth, Dave Clarke, Steve Rachmad, Ricky Rivaro, Mark Norman, Junkie XL, Roog, Dana, Pavo, Felix da Housecat, The Darkraver, en nog veel meer geweldige DJ's. Maar of het feestje dan goed wordt, is natuurlijk altijd nog maar de vraag.

Niet alleen de line-up was top, het weer was ook goed, en dat terwijl er bakken met regen voorspeld waren. Je kon het zelfs warm noemen. Het scheelt natuurlijk ook dat het enorm druk was, waardoor het al snel warm aanvoelt, maar er viel geen spatje regen. De dag ervoor had het wel enorm geregend. De velden waren drassig, wat opgelost werd door met houtsnippers te strooien waar uiteraard een geweldige stank vanaf kwam. Overal lag modder en het water liep over de oevers. Dat mocht de pret echter niet drukken. Zeker niet met de zelfmaak Grolsch stoeltjes die je kon krijgen, waardoor je in ieder geval een droge kont behield.

Ook het parkeren en het vervoer naar Mysteryland toe was goed geregeld, wat andere jaren weleens anders is geweest. Als je wat later op de dag kwam, moest je helaas nog wel een eindje lopen. Eten en drinken was er in overvloed, en goed betaalbaar. Vooral het fruit, dat werkelijk overal te vinden was. Ik hoorde echter wel overal klachten over het bier. Geen idee hoe het smaakte, maar van wat ik hoorde (en zag) was het niet van geweldige kwaliteit.


Een minpunt was dat er zoveel podiums waren. Nu is de hoeveelheid muziek natuurlijk nooit een minpunt, maar wel als alles op elkaar gepropt staat. Doordat er zoveel podiums vlakbij elkaar stonden, hoorde je al snel het geluid van het andere podium. Je hoorde enkel de muziek van het podium waar je was als je echt vlakbij stond. Dat zorgde er voor dat je nergens even lekker kon zitten, zonder twee muziekstijlen door elkaar te horen.

Dat de muziekkwaliteit soms zo slecht was, lag in ieder geval niet aan de DJ's die draaiden. Er waren overal verschillende stijlen te vinden waaronder zelfs hiphop, iets waar ID&T nu al een tijdje mee experimenteert. Er was echte oldskool, keiharde terror in de thunderdome bus, club, techno; eigenlijk bijna alles wel wat je op dancegebied kunt zoeken. Ikzelf heb niet iedereen kunnen zien, en dit komt vooral omdat er zoveel was. Bovendien was het terrein zo groot dat je er de tijd niet voor had. Sven Väth, Dana, Mark Norman en Junkie XL draaiden in ieder geval de sterren van de hemel, en wat ik voor de rest heb gehoord, klonk ook niet slecht. Ook heb ik even Opgezwolle gezien, en ondanks dat het niet mijn muziek was, was zelfs dat wel aardig om aan te horen.

Moe maar voldaan keerden we weer huiswaarts met een geweldige dag achter de rug. Een warme, droge dag met veel goede muziek, lekker eten en drinken, en een ontzettend leuke en relaxte sfeer.


Organisator: ID&T Releasedatum: 26 augustus 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!

Lees de userreview over het Bacardi Breezer Watercamp op de volgende pagina!