CD: The Magic Numbers - The Magic Numbers

Tijdens de eerste luisterbeurt van de debuutplaat van The Magic Numbers krijg je echt het idee dat dit een stelletje verdwaalde hippies zijn die de hele wereld als pais ende vree beschouwen. Edoch, als je je wat meer verdiept in de nummers kom je achter het 'duistere' tintje van de band.

De huidige single, 'Love Me Like You', is daar een perfect voorbeeld van. Blije zanglijnen, inclusief vrolijke ge-'doo-bie-doo' van de lieftallige dames, maar als je dan beter luistert hoor je dat het eigenlijk een triest liefdesliedje is: "All my life I've hurt the ones I love!" Nu klinkt dat erg emo-achtig, maar door het vrolijke ondertoontje krijgt het geheel een heel aparte lading.

Het hele album is overigens doorspekt met dat soort subtiele dingetjes, zoals het heerlijke 'Forever Lost'. Door een kippenvel opwekkende bridge slaat de toon volledig om, en mede door de engelachtige zang van de 'zusjes van de grote broers' klinkt het ineens depri. Maar op een vrolijke manier. Noem het vrolijke triestheid.

The Magic Numbers

Het enige nadeel vind ik dat aan het einde het tempo van het album een beetje inkakt. Normaliter heb ik dan de grootste moeite om mijn concentratie op het album vast te houden, zeker omdat het een paar minimalistische nummers zijn die gedragen worden door de zangstemmen. Maar dat is alleen een probleem tijdens de eerste, bij mij altijd vluchtige, luisterbeurten. Als je de band inmiddels hebt geapprecieerd geniet je er alleen nog maar van.

Na alle disco-funk-new-wave-rock-achtige bandjes die op dit moment uit Groot-Brittanië komen is The Magic Numbers een ware verademing; eindelijk weer eens een band die niet alleen maar een nummer schrijft rondom een pakkende hook, maar echt aandacht besteedt aan het liedje zelf. Alleen al daarom kun je dit meteen één van de meest geslaagde albums van dit jaar noemen.


Label: EMI Releasedatum: 13 juni 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!