FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 augustus 2005

Werknemer Japanse bank stal 9 miljoen

Een werknemer van de op een na grootste bank van Japan had 9 miljoen dollar gestolen en is er twaalf jaar lang mee weggekomen. Haar slachtoffers klaagden recentelijk over missend geld en dat heeft geleid tot de ontdekking van de diefstal.

De 54-jarige vrouw verkocht niet bestaande aandelen aan tien tot twintig klanten van 'the Bank of Tokyo-Mitsubishi'. Om niet ontdekt te worden betaalde ze geregeld 'rente'. Haar misleiding werkte twaalf jaar, maar werd helaas voor haar toch doorzien.

Ironisch is dat de bank juist deze vrijdag nog uitgeroepen was tot veiligste bank door Nihon Keuzai, een zakelijk dagblad. De bank is een voorloper op het gebied van veiligheid, biometrische identificatie is een van de veiligheidsmaatregelen van de bank. Deze hielpen alleen niet tegen diefstal van binnenuit.

Mens tentoongesteld in Londense dierentuin

In de dierentuin kun je tegen dieren praten, maar in de London Zoo heb je kans dat de dieren terugpraten. Daar zijn acht Britten als dieren achter tralies gezet en voor het publiek te bekijken. De bezoekers worden middels een informatiebord geïnformeerd over de verschillende soorten dieet, woonomgevingen, de verspreiding over de wereld en de gevaren.

Polly Wills, woordvoerder van de London Zoo, zegt over het doel van de actie: "Het laten zien van mensen in een andere omgeving dan normaal. Het toont het publiek dat de mens ook gewoon maar een dier is." De mensen zitten naast hun verre familieleden, de apen.

De tentoonstelling is deze vrijdag geopend en blijft geopend tot komende maandag.

De Mens
De mens tentoongesteld.

Uitslag ADO Den Haag - SC Heerenveen

Vandaag stond er één wedstrijd in de eredivisie op het programma. In het Zuiderpark openden ADO Den Haag en SC Heerenveen de derde speelronde. Hieronder vind je de uitslag van het duel.


ADO Den Haag – SC Heerenveen 1-0
90+2. Saeijs 1-0


Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 6.000
Geel: Seip, Pranjic (SC Heerenveen)


Opstellingen:

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard, Grujic, El Akchaoui, Saeijs, Rankovic, Van der Leegte, Rsaza, Stroeve ( 72. Mols), Den Ouden, Elia ( 80. Verhoek).

SC Heerenveen: Waterman, Bakkati ( 46. Seip), Hansson, Breuer, Drost, Bosvelt, Pranjic, Bruggink, Yildirim, Huntelaar, Samaras ( 80. Steur).

Bruyneel gelooft niet in 3de rondewinst

Na winst in de Giro d'Italia en in de Tour de France wordt ook in de Vuelta veel van Discovery Channel verwacht. Teambaas Johan Bruyneel verwacht echter dat het team in Spanje genoegen zal moeten nemen met ritzeges.

Nadat Paolo Savoldelli in de Giro wist te verrassen en Lance Armstrong zijn wielerloopbaan afsloot met een zevende zege in de Tour de France, gaat Discovery Channel nu zonder duidelijke kopman van start in de Vuelta. Tom Danielson en José Azevedo hebben een beschermde rol, maar teambaas Johan Bruyneel verwacht niet dat ze kunnen meedoen om de eindzege.

Bruyneel ziet in Roberto Heras, Aitor Gonzalez en Francisco Mancebo de grootste kandidaten voor de eindzege. Van Tom Danielson verwacht de ploegleider dat hij laat zien wat hij in zijn mars heeft. Een algemeen klassement wordt echter nog niet verwacht en daarom richt het team zich op het behalen van één à twee ritzeges.

RBC huurt Kpaka van RC Genk

RBC Roosendaal heeft zich versterkt met de Sierra Leonees Paul Kpaka. De 24-jarige aanvaller wordt één seizoen gehuurd van het Belgische RC Genk.

Kpaka zal morgen al meetrainen met RBC. De Afrikaan is dit weekend echter niet inzetbaar in de Brabantse kraker tegen Willem II, want hij is nog in afwachting van zijn tewerkstellingsvergunning. Wel hoopt RBC Kpaka over twee weken in te zetten als het naar de Alkmaarder Hout afreist.

Bij Genk werd Kpaka in 2003 binnengehaald als een grote aankoop, want in twee seizoenen Germinal Beerschot trof hij liefst 45 keer het doel in 59 wedstrijden. Maar in Genk kon hij met zes goals in 41 duels zijn faam niet waarmaken. Als Kpaka de draad van zijn periode bij Beerschot weer oppakt heeft RBC met ook nog Ali Elkhattabi een aanval die garant staat voor doelpunten.

Sport Bloopers

Sport bloopers zijn geweldige momenten om naar te kijken. Het is toch mooi om dingen te zien die gewoon helemaal verkeerd aflopen.
De sportbeoefeners zelf zullen flink balen maar de kijkers lachen zich helemaal kapot tenminste dat heb ik wel gedaan.

In het volgend filmpje zien we verschillende soorten bloopers van verschillende soorten sporten. Er zitten een paar oude tussen maar dat mag de pret niet drukken.

Vroemen loopt Europees record

Simon Vroemen heeft tijdens de Golden League wedstrijd in Brussel een Europees record gelopen op de 3.000 meter steeple-chase. Onze landgenoot liep een tijd van 8.04,95 en finishte achter de ongenaakbare Shaheen zelfs als tweede.

Vroemen profiteerde van de wereldrecordpoging van de Qatarees Saif Saaeed Shaheen. Shaheen zette een aantal Spaanse hazen op kop en daardoor lag het tempo aan het begin van de race erg hoog. Vroemen liep aanvankelijk achteraan, maar wist zich snel op te werken en eindigde als tweede. Shaheen won in een tijd van 7.55,52, bijna twee seconden boven het wereldrecord.

De 36-jarige Vroemen had al het Europees record in zijn bezit. Dat dateerde van 17 juli 2002, toen hij in Monaco een tijd van 8.06,91 klokte. Dat record moest hij echter wel delen met de Fransman Bouabdellah Tahri. De negenvoudig Nederlands kampioen op de steeple werd tijdens het WK in Helsinki twee weken geleden vijfde. Vroemen mikt volgend jaar op een gouden plak tijdens het EK in Göteborg.

Robben opnieuw geblesseerd

Chelsea zal het komend weekend moeten doen zonder Arjen Robben. De Nederlander liep op de training een voetblessure op.

Na een seizoen vol kleine en grotere blessures begon Robben dit seizoen topfit, maar ook nu kent hij tegenslag. Op de training bij Chelsea liep de aanvaller een blessure op, waardoor hij de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur moet missen. Over de ernst en de duur van de blessure is nog niets bekend.

Ook voor bondscoach Marco van Basten zal de blessure van Robben een onplezierige verrassing zijn. Robben, die twee maal scoorde tegen Duitsland, werd vandaag geselecteerd voor de WK-kwalificatieduels met Armenië (3 september) en Andorra (7 september).

Nieuwe hoofd ontwerper voor Williams

Williams heeft bekend gemaakt Jörg Zander te hebben benoemd als de nieuwe hoofd ontwerper. Daarmee voltooid het team de nieuwe organisatiestructuur die eerder werd opgezet.

Jörg Zander komt van BAR en werke daar als hoofd engineer, mechanica en transmissie. Bij Williams zal hij als hoofd ontwerper direct onder technisch directeur Sam Michael komen te werken. In de huidige structuur werd een soortgelijke rol vervuld door Gavin Fisher, die bij het team zal vertrekken. Zander deed eerder ervaring in de Formule 1 op bij Toyota en BAR. Bij Williams zal komend jaar de grootste uitdaging zijn om de Cosworth V8 optimaal te gaan benutten.

Directeur Engineering Patrick Head toont zich blij met de komst van Zander: "Ik ben blij dat Zander heeft besloten om zich bij Williams aan te sluiten als hoofdontwerper, waarmee de nieuwe structuur wordt geconsolideerd. Ik geloof dat we de basis hebben gelegd voor één van de sterkste technische teams in de Formule 1 en ik heb er vertrouwen in dat Jörg een aanzienlijke bijdrage zal leveren in het behalen van onze doelen voor volgend jaar en in de verdere toekomst."

Weakest Link

quote:
You Are the Weakest link, Goodbye ofterwel tot ziens u bent de zwakste schakel
Iedereen kent deze show wel van tv, er blijkt ook een soortgelijke show in Engeland te zijn. Deze show wordt gepresenteerd door een zogenaamde harde tante.
Ze maakt altijd botte opmerkingen en ze moet heel stoer overkomen. In een van de shows waren er alleen maar rappers aanwezig, namen zoals Nate Dogg, Da Brat, Young MC, Jermaine Dupri enz.

Het is een geweldige show vooral de opmerkingen die er tussendoor worden gegeven door de rappers en natuurlijk de harde tante zelf.

Fontein opvolger Van Eijden

Maarten Fontein (53) wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Hij volgt vanaf november Arie van Eijden op.

Fontein is geen bekende naam in de voetbalwereld, hij komt dan ook uit het bedrijfsleven. De nieuwe algemeen directeur van Ajax was 29 jaar werkzaam voor Unilever. Fontein is onder meer verantwoordelijk geweest voor het marketingbeleid van de ijsdivisie van Unilever. Fontein heeft wel enige affiniteit met sport, want hij is een voormalig cricketinternational.

Van Eijden besloot in april op te stappen bij de Nederlandse recordkampioen, nadat hij al maanden onder vuur lag. Dat was vooral te wijten aan het kort na elkaar opstappen van Louis van Gaal en Ronald Koeman. Van Eijden was vanaf 2000 werkzaam bij Ajax als algemeen directeur. Hij blijft nog tot 1 december om zijn opvolger wegwijs te maken binnen de organisatie.

Nederlandse springruiters gedeeld tweede in Aken

Tijdens de landenwedstrijd van het CHIO in Aken zijn de Nederlandse springruiters vrijdag op de gedeelde tweede plaats geëindigd. De equipe deelde die plaats met Frankrijk. De overwinning ging naar de Amerikaanse springruiters.

De landenwedstrijd in Aken telt mee voor de Super League. Door de tweede plaats pakt Nederland belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Beste man was Gerco Schröder, hij produceerde twee foutloze ritten op de rug van Monaco.

Heras start optimistisch in Vuelta

Roberto Heras kan vanaf morgen beginnen met het schrijven van geschiedenis. De 31-jarige coureur kan namelijk zijn vierde Ronde van Spanje winnen, hetgeen nog niemand eerder heeft gepresteerd. De klimmer is optimistisch na de voor hem zo tegenvallende Tour de France.

In de Grande Boucle eindigde Heras op een anonieme 45e plaats, ingeklemd tussen de Fransen Vasseur en Fedrigo. Vanaf morgen gaat de Bask jagen op revanche: ”Ik voel me goed en ben zeer optimistisch. De Vuelta is een andere koers. Het gaat veel beter dan een maand geleden. Op de training voelde ik me goed, en daarom kijk ik met vertrouwen vooruit naar de Ronde van Spanje. Ik ben de hele maand in Béjar geweest. Ik heb veel getraind in de bergen. Mijn gevoel over de hele lijn is positief.”

Heras, die de Vuelta in 2000, 2003 en 2004 op zijn naam schreef, vindt dat er een sterk deelnemersveld aan de start staat in Granada: ”Het niveau is niet zo hoog als tijdens de Tour, maar ik zal toch op een aantal renners moeten letten. Ik kijk vooral naar Mayo, Pereiro, Gonzalez, Landis, Mancebo en de coureurs van Comunidad Valenciana.”

Volgens de kopman van Liberty Seguros is het parcours in evenwicht: ”Qua beklimmingen is het dit jaar misschien wat minder zwaar, maar ook op dit traject kan een klimmer de eindzege pakken.” Naar Heras’ mening zijn er drie sleuteletappes: de rit met aankomst in Arcalis, die naar Lagos de Covadonga en de bergrit die eindigt in Valgrande. Dit jaar is de beruchte Angliru trouwens niet opgenomen in het routeschema.

Maaskant: "Een erg pittige loting"

Dat Willem II een zware tegenstander zou treffen in de eerste ronde van het UEFA Cup was voor de loting al bekend. Toch had de trainer van de Tilburgers, Robert Maaskant, liever een andere club dan AS Monaco uit de koker zien komen.

"Een heel pittige loting. Daar zijn we niet blij mee", aldus Maaskant. Willem II ontliep Brøndby, Austria Wien, RCD Espanyol en Hertha BSC.

In 2004 was de club nog verliezend finalist in de Champions League. Dit seizoen werden de Monegasken in de derde voorronde uitgeschakeld door Real Betis. "Ik probeer het maar van de zonnige kant te zien. We mogen spelen tegen een van de sterkere clubteams in Europa. Dat is de beloning voor de prijs die we vorig seizoen hebben gewonnen (Willem II verloor de finale van de Amstel Cup van PSV). We hebben hier bij Willem II al een paar vaantjes hangen van enkele topclubs. Nu komt er minimaal eentje bij," aldus Maaskant.

Man opgelicht door MSN-vriend

hbuurt had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 45-jarige man uit 's-Gravenpolder heeft wel een erg domme fout gemaakt. Daardoor is hij 20.000 euro armer geworden. Hij leende geld uit aan een zogenaamde MSN-vriend.

Hij leerde de man half juli kennen via internet. Ze bleven met elkaar praten via MSN-messenger. Na een aantal keer had de oplichter geld nodig. De man was wel bereid om hem geld te geven want hij vertrouwde hem. Het begon bij 170 euro maar de bedragen werden steeds groter. De man uit 's-Gravenpolder heeft uiteraard zijn geld nooit weer gezien.

Tomatenplukken te zwaar voor uitkeringsgerechtigden

Tomatenplukken is te zwaar voor uitkeringsgerechtigden, zo blijkt uit een proefproject gehouden in Den Haag. De Raad voor Werk en Inkomen (RWI) hoopte met het project honderden uitkeringsgerechtigden aan het werk te helpen. Alle 25 deelnemers zijn echter voortijdig gestopt met plukken.

Het project, dat in april dit jaar van start ging, moest het tekort aan seizoensarbeiders in de land- en tuinbouw terugdringen en tegelijk mensen met een uitkering van werkervaring voorzien. De bijstandsgerechtigden zouden er tevens financieel op vooruit gaan.

"Ze hadden vier weken nodig voor ze wisten hoe het hier zo'n beetje werkt. Maar ja, die mensen hebben jaren thuisgezeten. Wat mag je daarvan verwachten?", zegt Nico Duijvenstijn, een tuinder die meewerkte aan het project. Toch is projectcoördinator Arjan van Straten "zeer tevreden". "Er waren kinderziekten, maar het is een proefproject." De deelnemers vonden de dagen te lang, of vonden het werk niet leuk. Anderen hadden last van eczeem. "Met jeukende handen gaat het niet", aldus Van Straten.

Verkoper uit auto geduwd tijdens proefrit

Dunaghiri en psv hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een potentiële koper van een auto heeft de verkoper (21) woensdagavond tussen 19.30 en 19.45 uur op de carpoolplaats bij de Erica in Best tijdens een proefrit uit de auto geduwd. De man uit Zeist was samen met de koper een ritje gaan maken, toen de koper zei een verdacht geluid te horen aan de auto.

Op de parkeerplaats stapten ze allebei uit de auto. Toen de verkoper weer in wilde stappen, duwde de verdachte hem uit de auto reed met de wagen weg. Het gaat om een zilvergrijze Audi A4 met een Duits kenteken (AC-954C).

Schip gezonken bij aanvaring Noordzee

Op ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Den Helder zijn vanmorgen twee vrachtschepen tegen elkaar gevaren. Eén van de schepen is daarbij gezonken. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Rond 09.45 uur kreeg de kustwacht de melding van het ongeluk. De aanvaring gebeurde tussen het ms Kiefernwald en ms Michelle waarbij laatstgenoemde gedeeltelijk is gezonken. Hij ligt met het achterschip op de bodem en de boeg steekt nog ongeveer vijf meter boven water. De opvarenden van de Michelle konden via reddingsvlotten aan boord komen bij de Kiefernwald, waarbij alleen een scheur in de boeg ontstaan is. Hij kon nog wel doorvaren. De Kiefernwald had geen lading, het gezonken schip daarentegen was geladen met kolen.

Op dit moment zijn er een reddingsboot, een betonningsvaartuig, een kustwachtvaartuig, een oliebestrijdingsvaartuig en enkele bergers onderweg naar de plaats van het ongeval.

De boeg van het ms Michelle steekt nog boven water uit

Screens van Sparta: Ancient Wars

Sparta: Ancient Wars zal zich afspelen in de tijd van de Perzische Oorlogen. Verwacht dus onder andere de slag bij Thermopylae en andere beroemde veldslagen. De ontwikkelaar wil een historisch correct beeld geven van de Oudheid, dus alle eenheden en gebeurtenissen zullen waarheidsgetrouw nagemaakt worden. Daarnaast hoef je dus geen mythes en legendes te verwachten. Je kunt met drie volkeren spelen die allemaal hun eigen helden en tragedies voortbrengen.




Belgische krant dubt over roddelberichten

Icoon Media nieuwsMoet een serieuze krant wel of niet berichten over een buitenechtelijke relatie van een minister? Voor die vraag staat de Belgische kwaliteitskrant De Standaard. Veel lezers vonden een artikel over de relatie tussen minister Patrick Dewael en radiojournaliste Greet Op de Beeck te ver gaan, maar tegelijkertijd bleek het bericht op de website van de krant verreweg het meest gelezen.

Een poll waaraan 1200 stemmers meededen wees uit dat 73 procent van de respondenten vond dat de krant geen aandacht hoort te besteden aan dergelijk 'nieuws'. Ook in een forumdiscussie van De Standaard overheersten de afkeurende reacties. Dankzij internet is echter de populariteit van de verschillende berichten te meten. Zo leverde het artikel over Dewael en Op de Beeck ruim 50.000 views op. "Andere 'grote hits' in deze nieuwsarme dagen - zoals de terugkeer van de pianoman - waren 20.239 hits waard", aldus een woordvoerder van De Standaard.

Ohja, degenen die geïnteresseerd zijn in de relatie van de minister en de journaliste kunnen dat op De Standaard Online alleen nog terugvinden in het archief, waarvoor betaald moet worden. Ook andere Belgische mediabronnen berichtten echter massaal over de roddel.

Ter vergelijking: de best bekeken FOK!berichten van juli

Serie zware aanslagen in Londen [52.281 views]
Vier pogingen tot aanslagen in Londen [48.361 views]
Zoon Theo van Gogh in elkaar geslagen [47.979 views]
'Uw moeder is een hoer' op kassabon [39.557 views]
Winnaar 'lelijkste hond ter wereld' [34.579 views]
Wim Duisenberg (70) overleden [29.165 views]
Ontuchtige lerares 'te sexy' voor de cel [28.725 views]
Mogelijk jonge Britten achter aanslagen [28.657 views]
Veluwse poema bijna gevangen, maar nog niet helemaal [27.744 views]
Politie Londen schiet man dood in metro [27.690 views]
Amerikaan overleed na penetratie door paard [27.574 views]

Crèche moet dicht vanwege geluid

Kinderen maken herrie. En in een crèche zitten nu eenmaal kinderen. Twee buren van een kinderdagverblijf in het Duitse Hamburg konden echter niet langer meer tegen het lawaai. Ze klaagden het verblijf aan en kregen gelijk. De rechtbank erkende de klachten na zeven jaar procederen.

De klagers voelden niets voor de compromisvoorstellen zoals geluidswanden, beperking van het aantal kinderen en kortere openingstijden. De ouders van de kinderen pikken het nu ook niet meer, en gaan in beroep. Ze begrijpen vooral niet waarom de crèche de gebeten hond is, terwijl de huizen van de klagende buren aan een van de drukste straten van Hamburg liggen.

Thorpe maakt rentree in januari

Ian Thorpe maakt in januari zijn comeback in het zwembad. De 22-jarige Australiër zal zich dan proberen te kwalificeren voor de Gemenebest Spelen.

Na de Olympische Spelen van 2004 nam Thorpe een rustperiode in acht. De zwemmer, tijdens de Spelen in Athene goed voor twee gouden plakken, liet het WK in Montreal lopen. Nu richt Thorpe zijn pijlen op de Gemenebest Spelen die in maart 2006 in Melbourne worden georganiseerd. Om deel te nemen aan het evenement zal Thorpedo zich eerst succesvol door de kwalificaties moeten zien te loodsen. Volgens zijn manager Dave Flaskas heeft Thorpe de draad weer goed opgepakt: ”Hij heeft wat gas teruggenomen om zichzelf weer op te laden, maar hij traint nu weer heel hard om in vorm te zijn voor de Gemenebest Spelen."

Rodney Mullen Skater Dude

Op de weblog hebben we al veel skateboard-val-partijen gezien. Telkens waren het jongens die gewoon de stunts niet konden en daardoor hard op hun bek gingen.
Meeste mensen braken daarbij wel een armpje of een been. Nu is er een jongeman Rodney Mullen die het wel even wil voordoen hoe het allemaal moet. Ik heb nog nooit iemand zulke trucjes zien uitvoeren. Ik ben geen skateboard fan ofzo maar die trucjes die hij deed waren echt wel vet om te zien.
Met dank aan Sorcerers_Apprentice voor de link

Russische MiG zorgt voor onrust in Drenthe

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Russisch gevechtsvliegtuig zorgt voor onrust in het Drentse Schoonloo. Tuinbeeldenhandelaar Pieter Tooms kreeg de MiG cadeau van een kennis, en plaatste het uitgerangeerde toestel in zijn tuin. Tot ongenoegen van de gemeente, die eist dat Tooms de straaljager weg laat halen.

"Het object staat niet omschreven in het bestemmingsplan", zo stellen de ambtenaren van de gemeente Hunze en Aa, waar Schoonloo onder valt. "Als meneer weigert de MiG te verwijderen, zullen wij dat doen op zijn kosten. Hij heeft nog drie weken de tijd." Tooms zegt echter dat de overgrote meerderheid van de lokale bevolking hem steunt. "Niemand in ons dorp heeft problemen met dat vliegtuig. Het is een hartstikke gaaf ding, ik heb er twee keer in gezeten", zegt bijvoorbeeld buurman Jans Jansen.

Bewonderaars lopen ondertussen de deur plat bij de tuinbeeldenhandelaar. "Het is toch prachtig, zo'n gevechtsvliegtuig voor de deur?", meent Tooms. Hij was aanvankelijk op zoek naar een helikopter, voor kinderen van bezoekers van zijn tuinbeelden. Een kennis van Tooms stuitte echter in Rusland op de oude MiG, en stuurde de straaljager per vrachtwagen naar Drenthe. De beeldenhandelaar hoopt in een gesprek de gemeente te kunnen ompraten.

Russische MiG zorgt voor onrust in Drenthe
Pieter Tooms zorgt met zijn MiG voor onrust in Schoonloo

Over en uit voor MMORPG Asheron's Call 2

De servers van Asheron's Call 2 gaan tegen het einde van het jaar uit de lucht. De plannen voor het afsluiten van de MMORPG zijn gisteren bekend gemaakt door ontwikkelaar Turbine. 'Ondanks ons harde werk en het uitbrengen van de expansie Legions, heeft onze game het punt bereikt waarop het geen zin meer heeft om verder te gaan', aldus een woordvoerder.

De servers van het spel gaan officieel op 12/30/2005 sluiten. Tot die tijd zullen er nog wel live events worden georganiseerd, maar er zullen geen patches of nieuwe features komen. Volgens verschillende berichten bleek Asheron's Call 2 niet winstgevend genoeg. Het originele Asheron's Call blijft wel bestaan.



Zes wedstrijden verboden in Italiaanse Serie B

Het voetbalseizoen in Italië begint in totale chaos. Zes wedstrijden in de tweede liga, de Serie B, kunnen zaterdag niet doorgaan. De burgemeesters van de speelsteden hebben de wedstrijden verboden. Zij beweren dat ze onmogelijk de veiligheid in en rond de stadions kunnen garanderen.

De voorzitter van de voetballiga, Galliani, is woedend. "Het is ongehoord dat enkele burgemeesters de Serie B zo in de weg zitten. Zij kunnen een schadeclaim verwachten".

Door de afgelasting lopen de clubs belangrijke televisie-inkomsten mis. "Daar stel ik de burgemeesters voor verantwoordelijk", aldus Galliani.

De burgemeesters van Albinoleffe, Arezzo, Brescia, Cesena, Modena en Piacenza verzetten zich tegen voetbalwedstrijden op zaterdag, omdat het volgens hun dan veel te druk is hun steden met andere activiteiten en evenementen. In hun ogen is zondag de beste dag om te voetballen.

Parlement Colombia is een drugshandel

Het Colombiaanse parlementsgebouw in Bogota is een grote coffeeshop. Dat blijkt uit onderzoek van de vice-voorzitter van de Senaat. In het gebouw wordt volop drugs verhandeld en gebruikt. Politici snuiven zelfs cocaïne tijdens hun werk. "Ik ken namen van mensen die drugs verhandelen hier in het gebouw", zo zegt senator Edgar Artunduaga.

Uit het onderzoek blijkt verder dat geen enkele bewakingscamera werkt en dat duizenden mensen gewoon binnen kunnen wandelen met een valse toegangspas. Daardoor lijkt het parlementsgebouw wel op een gezellige markt waar allerlei 'producten' aan te schaffen zijn.

De vice-voorzitter van de Senaat zegt nu dat hij de drugshandelaren zal aangeven bij de autoriteiten.

SMS-alarm tegen fraude en overbesteding

Mainport herschreef en submitte het onderstaand nieuwsbericht naar ons, waarvoor onze dank:

IcoonDe ING-Bank brengt vandaag drie soorten creditcards uit die allen uitgerust zijn met een sms-alarm, dat fraude moet tegengaan en voor overbesteding waarschuwt. Het doel van ING is extra controle uitoefenen op uitgaven en kaartmisbruik sneller op te merken. De bank beweert dat de sms-kaart 'uniek' is in Nederland.

Wanneer gebruikers van de nieuwe creditcard 75 procent van de bestedingslimiet hebben gebruikt krijgen zij een sms toegestuurd. Tevens krijgen zij een sms bij een aankoop van boven de tweehonderd euro.

Lichaam aangetroffen in uitgebrande auto

Wackyduck had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonOp een parkeerterrein bij sportpark De Bongerd in Barendrecht heeft de politie donderdagavond in een uitgebrande auto het lichaam van een onbekende persoon aangetroffen. Een politiewoordvoerder kon vrijdagochtend nog niet zeggen of het slachtoffer een man of een vrouw betreft. Via sectie op het lichaam hoopt de politie de identiteit van het slachtoffer, alsmede de exacte doodsoorzaak te kunnen achterhalen.

Politie en brandweer kwamen rond 21.00 uur ter plaatse na een melding van voorbijgangers die de auto in brand zagen staan. Ondanks de pogingen van de brandweer om het vuur te blussen brandde het voertuig geheel uit. Bij de inspectie van het wrak troffen de politieagenten het lichaam aan. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Voetbal: Geen verrassingen in selectie Oranje

Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten heeft in zijn selectie nog steeds geen plaats ingeruimd voor Mark van Bommel en Edgar Davids. Wel werd Jan Vennegoor of Hesselink opgeroepen voor de kwalificatieduels tegen Armenië (3 september) en Andorra (7 september).

De 23-koppige selectie van het Nederlands Elftal telt weinig wijzigingen ten opzichte van het oefenduel tegen Duitsland. De enige veranderingen zijn de terugkeer van Jan Vennegoor of Hesselink (niet opgeroepen tegen Duitsland) en Giovanni van Bronckhorst, die wegens een kuitblessure de ontmoeting met die Mannschaft moest missen. In vergelijking met de voorselectie zijn Mark van Bommel, Olaf Lindenbergh, Mario Melchiot, Kiki Musampa, Oscar Moens en André Ooijer afgevallen. Voorafgaand aan de reis naar Armenië zal de selectie worden teruggebracht naar negentien spelers.

De selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Jan Kromkamp (Villarreal), Theo Lucius (PSV), Barry Opdam (AZ).

Middenveld: Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Nigel de Jong (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Nieuw: luchtwandelen in de Grand Canyon

Wile E. Coyote wandelpadEen indianenstam die een stuk land bezit in de Grand Canyon is van plan een bijzondere toeristische attractie aan te leggen. De Hualapai willen een wandelpad door de lucht, van waaruit 1200 meter de diepte in kan worden gekeken. Via een glazen constructie moet de 'Wile E. Coyote'-ervaring mogelijk worden.

Het luchtwandelpad zal 21 meter over de rand van rotsformaties uit gaan steken. De constructie; een glazen bodem en zijkanten, ondersteund door stalen buizen, kost de Hualapai 40 miljoen dollar (34 miljoen euro). 120 personen kunnen tegelijkertijd van het pad gebruik maken. De Hualapai-stam heeft een reservaat van 400 hectare en hoopt door de attractie daar toeristen naartoe te kunnen trekken.

True Crime: New York City trailer

Activion komt dit jaar met het tweede deel van True Crime. Het vorige deel speelde zich in Los Angeles af, maar dit deel vindt plaats in New York. Je speelt Marcus Reed die bij de politie werkt en je moet verschillende missies uitvoeren in de stad. Er zijn ook optionele missies te vinden, dus je kunt je eigen tijd indelen. Tijdens het spel kun je vele vaardigheden opdoen en alles wat je doet heeft invloed op je omgeving en de andere bewoners.

Volgens Activision is de stad New York tot in detail nagemaakt, zelfs de metrolijnen kloppen. Bekende gebouwen zoals het Empire State Building en ook de omgeving van Times Square en Chinatown zijn prima nagemaakt. Je zult ook de metro kunnen gebruiken en een taxi pakken behoort ook tot de mogelijkheden. Of ze New York goed hebben nagemaakt kun je zelf bepalen door deze trailer te bekijken. (25 Mb)

Loting Uefa Cup

Vandaag vond om 13:00 in Monaco de loting plaats voor de Uefa Cup. Voor Nederland komen dit jaar vier clubs in actie: Feyenoord, AZ, SC Heerenveen en Willem II.

Eerste ronde Uefa Cup 2005/2006:

Feyenoord - Rapid Boekarest (Roe)
Banik Ostrava (Tsj) - SC Heerenveen
Krylja Sovetov (Rus) - AZ
AS Monaco (Fra) - Willem II

HSV Hamburg (Dui) - FC Kopenhagen (Den)
Slavia Praag (Tsj) - Cork City (Ier)
Metalurg Donetsk (Oek) - PAOK (Gri)
Dinamo Boekarest (Roe) - Everton (Eng)
MyPa (Fin) - Grasshoppers (Zwi)

Rode Ster (S&M) - Braga (Por)
Germinal Beerschot (Bel) - Marseille (Fra)
Bayer Leverkusen (Dui) - CSKA Sofia (Bul)
CSKA Moskou (Rus) - Mydtjylland (Den)
Vitoria Setubal (Por) - Sampdoria (Ita)

Sevilla (Spa) - FSV Mainz (Dui)
FC Basel (Zwi) - Sirokij Bireg (Bos)
Hibernian (Sch) - Dnipro (Oek)
Stade Rennes (Fra) - Osasuna (Spa)
Vitoria Guimaraes (Por) - Wisla Krakow (Pol)

Stuttgart (Dui) - Domzale (Slw)
Valerenga (Nor) - Steaua Boekarest (Roe)
Grazer AK (Oos) - RC Strasbourg (Fra)
Lokomotiv Moskou (Rus) - Brann Bergen (Noo)
Palermo (Ita) - Famagusta (Cyp)

Halmstad (Zwe) - Sporting Portugal (Por)
Middlesborough (Eng) - Xanthi (Gri)
Petach Tikva (Isr) - Partizan (S&M)
Aris Thessaloniki(Gri) - AS Roma (Ita)
Besiktas (Tur) - Malmo FF (Zwe)

Litex Lovech (Bul) - Genk (Bel)
Hertha BSC (Dui) - Apoel Nicosia (Cyp)
Teplice (Tsj)- Espanyol (Spa)
Viking (Noo) - Austria Wien (Oos)
Brøndby (Den) - FC Zurich (Zwi)

RC Lens (Fra) - Groclin (Pol)
Tromsø (Noo) - Galatasaray (Tur)
Bolton (Eng) - Lokomotiv Plovdiv (Bul)
Sjachtar Donetsk (Oek) - Debrecen (Hon)
Zenit St.Petersburg (Rus) - AEK Athene (Gri)

Gerrard gekozen als waardevolste speler

Steven Gerrard is donderdag als beste speler van het afgelopen seizoen van de Champions League verkozen. De middenvelder had een groot aandeel in de overwinning van Liverpool in de finale van de Champions League.

Petr Cech van Chelsea ontving de prijs voor beste doelman, zijn ploeggenoot John Terry werd als beste verdediger verkozen. Kaka van AC Milan mag zich beste middenvelder van de vorige editie van de Champions League noemen.

Ronaldinho van Barcelona werd als beste aanvaller onderscheiden. De Catalaanse club van trainer Frank Rijkaard werd al in de achtste finales van de Champions League door Chelsea uitgeschakeld.

Clijsters denkt al aan afscheid

Kim Clijsters heeft nu al haar afscheid aangekondigd. De pas 22-jarige Vlaamse wil eind 2007 haar laatste professionele wedstrijd spelen.

Clijsters acht de Olympische Spelen van 2008 in Peking een brug te ver: ”Tegen die tijd ben ik al lang versleten. Ik denk dat ik aan het eind van 2007 ermee stop. Misschien speel ik in 2008 nog een afscheidstoernooi in Antwerpen, maar dan is het voorbij.” Gedurende haar loopbaan won de Belgische nog nooit een Grand Slam, maar was wel de nummer één van de wereld. Momenteel is ze bezig aan een uitstekende comeback na een jaar van blessureleed. Clijsters geldt zelfs als topfavoriete voor de US Open. ”Mijn grootste tegenstander wordt de vermoeidheid en de kleine blessures die de vermoeidheid verergeren. Op een slechte dag kan ik van iedereen in de top-50 verliezen,” aldus de tennisster.

Weinig verrassingen in selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft in zijn selectie nog steeds geen plaats ingeruimd voor Mark van Bommel en Edgar Davids. Wel werd Jan Vennegoor of Hesselink opgeroepen voor de kwalificatieduels tegen Armenië (3 september) en Andorra (7 september).

De 23-koppige selectie telt weinig wijzigingen ten opzichte van het oefenduel tegen Duitsland. De enige veranderingen zijn de terugkeer van Jan Vennegoor of Hesselink (niet opgeroepen tegen Duitsland) en Giovanni van Bronckhorst, die wegens een kuitblessure de ontmoeting met die Mannschaft moest missen. In vergelijking met de voorselectie zijn Mark van Bommel, Olaf Lindenbergh, Mario Melchiot, Kiki Musampa, Oscar Moens en André Ooijer afgevallen. Voorafgaand aan de reis naar Armenië zal de selectie worden teruggebracht naar negentien spelers.

De selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Jan Kromkamp (Villarreal), Theo Lucius (PSV), Barry Opdam(AZ).

Middenveld: Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Nigel de Jong (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Worm ondergaat schouderoperatie

NEC-speler Rutger Worm moet een schouderoperatie ondergaan, die hem drie maanden aan de kant zal houden.

De schouder van de speler is instabiel, waardoor de schouder regelmatig uit de kom kan springen. Deze kwetsuur is vorig seizoen begonnen op een training en in de voorbereiding op het huidige seizoen schoot de schouder wederom uit de kom.

Met krachttraining heeft de medische staf van NEC geprobeerd de schouder stabiel te maken, maar deze week schoot de schouder weer uit de kom. Een operatieve ingreep is nu noodzakelijk voor de speler die afgelopen weekend tegen FC Twente nog in de basis startte.

Hiddink: "Een lastige groep"

De trainer van PSV, Guus Hiddink, had het na de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League over een 'lastige groep'.

De landskampioen, die vorig jaar nog de halve finale wist te halen, ontmoet AC Milan, Schalke 04 en Fenerbahçe. De club kijkt vooral uit naar de confrontatie met Milan, die ploeg wist PSV vorig seizoen uit de finale te houden.

"Milan is voor mij de grote favoriet en Schalke 04 is natuurlijk top in Duitsland", aldus Hiddink. "Het is een club die zich heel sterk manifesteert, ze zijn gegroeid tot een structurele topclub."

De wedstrijden tegen Fenerbahçe zullen een speciaal tintje voor Hiddink hebben. In het seizoen 1990/1991 was de trainer werkzaam bij de Turkse topclub. "Er is sindsdien natuurlijk wel het één en ander veranderd. Ze hebben zoveel economische power, dat ze veel goede spelers aangetrokken hebben. Al met al een lastige groep".

Leeuwen in strijd tegen criminaliteit

Mainport stuurde ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht:

Icoon economisch nieuws De politie van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh denkt een nieuw middel tegen criminelen te hebben. Leeuwen moeten in een nieuw natuurpark de bandieten afschrikken en tegelijkertijd de toeristen aantrekken.

Natuurbeschermers vrezen echter dat de dieren ten prooi vallen aan stropers. Eerder dit jaar bleek de volledige tijgerpopulatie in een natuurpark uitgeroeid te zijn, waarschijnlijk om de huid. Ook de Indiase media reageerde cynisch op het plan. "Men is compleet en gemakshalve vergeten dat wilde beesten in deze dagen alleen nog in de zoetste dromen van natuurbeschermers op mensen jagen", zo schreef de Times of India.

Uttar Pradesh is berucht om de hoge criminaliteitscijfers. In de afgelopen vijf jaar werden er in de moeilijk toegankelijke regio, waar het natuurpark moet komen, ongeveer 180 mensen vermoord en 4000 mensen gekidnapt. Door de vele autodiefstallen zijn de oostelijke delen van de staat praktisch ontoegankelijk voor mensen met een dure wagen. En de patrouillerende agenten zien er met hun automatische wapens uit als zwaarbewapende militairen.

Van der Meyde akkoord met Everton

Andy van der Meyde heeft een akkoord bereikt met Everton. De rechtsbuiten ondergaat vanmiddag een medische keuring en zal dan een vierjarig contract tekenen.

Naar verluidt bedraagt de afkoopsom zo’n drie miljoen euro. Van der Meyde kon bij de nerazzuri in twee jaar tijd nooit een basisplaats veroveren. In 2003 kwam hij bij Inter terecht na een succesvol seizoen met Ajax in de Champions League. Van der Meyde kon eerder in de zomer naar AS Monaco, maar prefereerde een club uit het Premiership. Champions League-voetbal zit er dit jaar echter niet in voor Van der Meyde, want Everton sneuvelde in de voorronde tegen Villareal.

Vierhouten op zoek naar nieuwe wielerploeg


Aart Vierhouten zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe ploeg voor aankomend seizoen. Deze week kreeg de 35-jarige wielrenner te horen dat er bij Davitamon - Lotto geen plaats meer voor hem is. Dat was echter geen verrassing, het nieuws gonsde al een tijdje rond.

Vierhouten, die op een plaats in de WK-selectie aast, wist zelf tot deze week officieel nog niets. "Ik heb nu van Marc Sergeant te horen gekregen dat ik op zoek moet naar iets anders", aldus Vierhouten. Sergeant is de manager van de ploeg van Davitamon-Lotto. Vierhouten heeft nog geen contact met andere wielerploegen maar hij hoopt volgend jaar ook bij een ProTourteam te kunnen rijden. "Ik weet van mezelf dat ik dit niveau nog aankan."

Vierhouten begon zijn profloopbaan in 1996 bij Rabobank en in 2002 stapte de Nederlander over naar Lotto.

Ben jij de nieuwe Char?

Wanneer je al een tijdje twijfelde of je wel de juiste partner had gekozen dan wordt het misschien tijd om dat eens bespreekbaar te maken. De kans is namelijk groot dat je partner er net zo over denkt. Zo valt tenminste te lezen in het Psychologie Magazine.

Op de site van dit tijdschrift vond ik echter iets veel leukers. Via een eenvoudige test kan je kijken of je paranormale vermogens hebt. Nou dat is wel handig om te weten natuurlijk. Doe dus hier even het testje en laat even weten of we de nieuwe Char hier onder de FOK!weblog bezoekers hebben.

'Homeopathische middelen werken niet'

Homeopathische geneesmiddelen kunnen naar de vuilnisbelt, want ze werken niet. Het toonaangevende Britse medische tijdschrift The Lancet meldt op basis van uitgebreide studies dat homeopathie echt niet werkt en dat de discussie daarover voor eens en voor altijd afgelopen moet zijn.

Wetenschappers bekeken 110 onderzoeken naar het effect van homeopathische middelen en therapieën opnieuw. Ze vonden géén enkel bewijs dat de pillen en druppeltjes beter werken dan een placebo. Onderzoek naar reguliere medicijnen leverde wel 'sterk bewijs op voor specifieke effecten'.

The Lancet vindt dat artsen patiënten moeten vertellen dat homeopathische middelen slikken een zinloos tijdverdrijf is. Overigens krijgt ook de moderne geneeskunde ervan langs in het blad. Artsen moeten namelijk meer in contact treden met hun patiënten in plaats van hen uitsluitend medicijnen voor te schrijven, ze stelt The Lancet in een commentaar.

Zeeuwse voetballer getroffen door bliksem

Mainport herschreef voor ons onderstaand bericht en ook Aka-Zigor tipte ons via de nieuws-submit:

Tijdens het bekerduel tussen het Zeeuwse Wolfaartsdijk en Kloetinge is gisteravond een 20-jarige speler van de laatstgenoemde voetbalclub getroffen door de bliksem. De speler heeft het voorval overleefd, maar verkeert nog steeds in kritieke toestand, nadat hij met een hartstilstand naar het ziekenhuis in Goes is gebracht.

In Nederland sterven gemiddeld elk jaar drie mensen door de bliksem, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Volgens het KNMI is het bij bliksem het beste om plaatsen met veel ijzer, water en open gebieden te vermijden. Een 35-jarige vrouw uit het Zeeuwse Walsoorden stierf vorige week nadat ze door de bliksem getroffen was.

Historische zege Nederlands dressuurequipe

De Nederlandse dressuurploeg heeft donderdag bij het CHIO van Aken voor een historische prestatie gezorgd door voor de eerste maal de landenwedstrijd te winnen. Op 's werelds meest aansprekende concours was tot nu toe altijd gastland Duitsland de beste.

De formatie van bondscoach Sjef Janssen bestond uit Anky van Grunsven (Keltec Salinero), Edward Gal (Geldnet Lingh), Laurens van Lieren (Hexagon's Ollright) en Kirsten Beckers (Broere Jazz).

Het was ook voor het eerst dat Nederland op een internationale topwedstrijd de Duitsers voorbleef. Tijdens EK's, WK's of Olympische Spelen was dit nog nooit gelukt. De landenwedstrijd dressuur in Aken staat sinds 1977 op het programma.

Schijt aan de Mac Mini

Veel mensen geilen op zoiets als een Mac Mini. Ze aanbidden Apple sowieso al, maar nu ook het mooie design, de vette functies en de prijs.
Máár je hebt ook mensen die wat minder gecharmeerd zijn van Apple en haar Mac Mini. Vaak zijn dat trouwe Microsoft-fans, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn.
Hier zie je iemand die een schijthekel heeft aan de Mac Mini.
Wel handig, trouwens!

Met dank aan sizzler voor de submit

Band Brothers naar Europa?

De muziek game Band Brothers (Jam with the Band) voor de DS komt zeer waarschijnlijk binnenkort naar Europa. Deze game staat namelijk op een Europese persschijf die Nintendo heeft uitgedeeld.

Officieel is er nog niets aangekondigd en een richtdatum is er ook nog niet.

Een ander nieuwtje met betrekking tot Band Brothers is dat dat tracklist voor de Japanse uitbreiding bekend is:

'Gewone' tracks:

Rewrite (Asian Kung-Fu Generation)
Smily (Ai Ootsuka)
Onegai! Senorita (Orange Range)
Love Parade (Orange Range)
Koko ni Shika Sakanai Hana (Kobukuro)
Gekkou Hana (Janne Da Arc)
Sekai ni Hitotsu Dake no Hana (SMAP)
Tentai Kansoku (Bump of Chicken)
Neo Mello Dramatic (PornoGraffitti)
Happy Material (Maho Ryou Gakuen Chuutoubu 2-A)
Tsubasa (Undergraph)
Dragostea Din Tei (O-Zone)
Hana (Orange Range)
Sakura (Ketsume)
Aoi Bench (Sasuke)
Zenryoku Shounen (Sukima Switch)
Starry Heavens (Day After Tomorrow)
Days (Flow)
Matsuken Samba Part 2 (Ken Matsudaira)
Eikou no Kakyou (Yuzu)
Azusa Ni-Gou (Karyuudo)
Nihon Break Kougyousha Uta (Yorozu Z)

Game Songs:

Catch! Touch! Yoshi! Tokotoko Yoshi
Sawaru Made in Wario: Ashley's Theme
Star Fox 64: Star Wolf Theme
Animal Crossing +: Title Theme
Yoshi's Island: Athletic
Super Mario 64 DS: Slider
Donkey Kong Jungle Beat Theme
Shin Onigashima: Yama e no Michi
Famicom Tantei Club: Ayumi's Theme


Bedreiger raadslid pleegt zelfmoord

Een 38-jarige inwoner van Roermond die begin juli werd veroordeeld wegens het bedreigen van het Enschedese raadslid Hans Hofte van de Stadpartij, heeft zelfmoord gepleegd. De man blijkt 10 dagen lang dood in zijn woning te hebben gelegen.

De overleden Roermonder startte zijn bedreigingen vorig jaar, nadat Hofte in het nieuws kwam omdat hij campagne voerde tegen de extravagante Gay Parade op Roze Zaterdag. Hofte deed dat op een dusdanig hetzerige wijze per e-mail, dat hij een half jaar geen e-mails meer mocht versturen via het gemeentelijke computernetwerk van Enschede.

Hofte werd door de Roermonder belaagd via telefoontjes, emails en een poederbrief. De rechter nam het in juli hoog op dat het raadslid anoniem bedreigd werd, en dat de man geen berouw toonde. De nu overleden Roermonder werd daarom veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Tegen de Gay Krant liet hij na zijn veroordeling weten aan depressiviteit te lijden, en geen spijt te hebben. Hij ging dan ook gewoon door met het bedreigen en zei dat Hofte boven aan zijn dodenlijst stond. Hierdoor belandde hij wederom in een Enschedese politiecel. Na verhoor werd hij heengezonden.

Overigens loopt in het forum van FOK! een discussie over de Roermonder, naast een condoleance-topic. De man zou een regelmatige bezoeker van FOK! zijn geweest (mineo39-76) en had een lange posthistorie op het forum opgebouwd. Hij mengde zich vooral in discussies over homofilie. Af en toe meldde hij ook homogerelateerde nieuwsberichten voor de frontpage via de nieuws-submit, waarvan er het laatste jaar 7 werden geplaatst.

Tamagotchi DS update

Bandai heeft Tamagotchi DS nu officieel aangekondigd onder de naam Tamagotchi: Corner Shop. Het is in deze game de bedoeling om een winkel/zaak te starten en deze zo succesvol mogelijk te maken.
"[...]
Tamagotchi fans will love opening shops, playing mini games with the DS stylus, and working alongside their favorite characters. Tamagotchi: Corner Shop is easy to pick up and play for fans of all ages, and the touch screen creates a unique and interactive experience
[...]"


Aldus Laura Yoshioka, Product Manager bij Bandai Games.

Features:

Selection of different shops - bakery, dentist's office, beauty salon and more
Colorful, hand-drawn visual style
Choice of three Tamagotchi business partners - Mametchi, Memetchi and Kuchipatchi
Shop-specific mini games that utilize the Nintendo DS stylus
Cute non-playable characters from the world of Tamagotchi
Shop customization options
Fun sound effects for each mini game, from cake cutting to filling cavities!

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen voor Japan zijn weer binnen. Deze week liep van 15-08 t/m 21-08.

ConsoleDeze weekVorige week2005 Totaal
Nintendo DS80.945103.0951.462.985
Playstation 233.32937.0411.322.681
PSP23.92325.1001.175.254
GBA SP16.72119.958483.336
GameCube3.9603.799148.345
GBA82270817.219
Xbox2632029.847

We zien de DS nog steeds aan de leiding gaan en de Xbox draagt nog steeds de rode lantaarn. Goed nieuws voor de Xbox-fans is dat hij volgende week waarschijnlijk de 10.000 unit grens voor 2005 gaat verbreken!

Smokkelaar stopt dvd's tussen billen

Icoon opmerkelijk nieuws De douane in Singapore trof maandag op een wat ongewone plek een viertal porno-dvd's aan. De aangehouden motorrijder wilde deze het land binnen smokkelen en had de schijfjes daarom maar tussen zijn billen gestoken.

De man werd grondig gefouilleerd, nadat hij betrapt werd met gesmokkelde sigaretten. Daarbij kwamen de schijfjes boven water. De dvd's zijn in beslag genomen 'voor nader onderzoek', aldus de officiële website van de douane in Singapore.

Het is ten strengste verboden in Singapore om porno te verhandelen of te bezitten. Wie pornografisch materiaal importeert, kan maximaal een jaar achter de tralies belanden, als het om een eerste vergrijp gaat. Het bezitten van porno kan een celstraf van zes maanden opleveren.

Zinloos Geweld 2

Vechten is nergens nodig voor, maar in sommige gevallen kun je niet anders. In zulke gevallen waarbij je het niet meer kunt ontwijken moet je niet 3 tegen 1 gaan vechten ofzo, maar gewoon 1 tegen 1 en als je die persoon tegen de vlakte slaat dan moet je ook niet op zijn kop gaan verder stampen als hij KO op de grond ligt.

Dit is nergens nodig voor, als de jongen waarmee je ruzie hebt gehad bewusteloos ligt dan heb je bij wijze van gewonnen, dus heb je geen reden om op zijn hoofd te gaan stampen vooral niet met z'n 3en.

Eis 4 jaar tegen dronken doodrijder

Tegen een 55-jarige loodgieter uit Alkmaar is woensdag 4 jaar cel geëist wegens het dronken veroorzaken van een dodelijk ongeval. Volgens de officier van justitie is er sprake van doodslag, omdat de verdachte al twee keer eerder is veroordeeld voor drankrijden en nu weer bewust met drank op achter het stuur kroop. Ze beschuldigde de loodgieter van voorwaardelijke opzet.

De 55-jarige man stapte in de nacht van 25 op 26 februari na de inname van minstens dertien grote glazen bier, in zijn Chrysler om van de kroeg naar huis te rijden. Op de Schagerweg reed hij dwars door het rode licht heen en ramde een auto die groen licht had. De 22-jarige chauffeur van die auto raakte ernstig gewond aan lever, long, hart en benen. Hij overleefde de botsing, maar of hij nog volledig zal genezen is de vraag. Zijn 24-jarige passagier vond de dood, toen de wagen maar liefst vijf keer over de kop sloeg. Beiden droegen overigens geen gordels.

De verdachte zei zich niets te kunnen herinneren, omdat hij een black-out had. De openbaar aanklaagster geloofde daar echter niets van. Ze wil dat de man, die nu nog vrij is, bij de uitspraak op 7 september onmiddellijk vast wordt gezet. Bovendien moet hij voor 5 jaar zijn rijbewijs kwijt raken.

Newcastle United heeft Luque bijna binnen

Alberto Luque tekent hoogstwaarschijnlijk vandaag een vijfjarig contract bij Newcastle United. Deportivo la Coruna en Newcastle bereikten gisteravond een akkoord over een transfer van de 27-jarige aanvaller.

Vandaag reist Luque naar Newcastle voor de laatste details en de medische keuring. Eerder in de week leek de transfer af te ketsen toen Deportivo een ‘laatste bod’ van Newcastle afwees. Een nieuw bod van the Magpies van veertien miljoen euro is door Deportivo gisteravond geaccepteerd. Luque speelde drie seizoenen bij Depor, altijd als basisspeler. De international is blij met zijn nieuwe club: ”Ik ben zeer gelukkig dat de deal rond is. Het Premiership is een uitstekende competitie. Om naast Alan Shearer in één elftal te staan, is voor mij een grote persoonlijke genoegdoening.”

Newcastle maakt ook nog steeds jacht op Michael Owen. De Engelse ploeg is niet voor niets geïnteresseerd in aanvallers: in drie wedstrijden wist de ploeg van Souness niet één keer het net te vinden.

'Marokkanen vaak stage geweigerd in bouw'

GroenLinks wil dat begeleiders van allochtone leerlingen extra aandacht geven aan de stage. Uit een onderzoek dat de partij heeft laten verrichten, blijkt dat met name Marokkaanse leerlingen maar moeilijk een stage-plek kunnen vinden in de bouw omdat werkgevers liever geen Marokkanen willen hebben.

Volgens GroenLinks werden jongeren met een Nederlandse achternaam die naar een bedrijf belden, veel vaker uitgenodigd voor een gesprek dan jongeren met een Marokkaanse naam. In de bouwsector hebben Marokkanen maar liefst 63% minder kans op een stage-plek. In de horeca en detailhandel daarentegen is er nauwelijks verschil.

Verder wil GroenLinks dat bedrijven die allochtonen een stage-plek weigeren, worden aangegeven bij de politie en de brancheorganisatie.

Van Scheppingen onderuit in kwalificaties

Dennis van Scheppingen doet niet mee aan het hoofdtoernooi van de US Open. Onze landgenoot verloor in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de Thai Danai Udomchoke:
7-5, 7-6.

Van Scheppingen startte uitstekend door snel uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Udomchoke herstelde zich echter snel en brak de Nederlander twee keer om de eerste set binnen te slepen. Udomchoke leek niet meer te stuiten toen hij in het tweede bedrijf naar een 3-1 voorsprong snelde, maar Van Scheppingen wist er toch nog een tiebreak uit te slepen. Daarin was Udomchoke de betere: 7-4.

Door de nederlaag van Van Scheppingen is Peter Wessels de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van de US Open. Ook Melvyn op der Heijde kwam namelijk niet door de kwalificaties. Wessels speelt in de eerste ronde op Flushing Meadows tegen de Belg Christophe Rochus.

'Allochtone ondernemer meer steunen'

Crusty2004 en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De grootste ondernemingsorganisatie van Nederland, VNO-NCW, wil met het ministerie van Economische Zaken en de banken gaan overleggen over meer steun voor allochtone ondernemers. De werkgeversorganisatie is van mening dat deze ondernemers makkelijker geld moeten kunnen lenen.

Allochtonen beginnen in verhouding met autochtonen relatief vaak een eigen bedrijf. Ze gaan echter drie keer zo vaak failliet als Nederlandse starters. VNO-NCW wil dat de overheid garanties geeft voor kredieten aan ondernemers van buitenlandse komaf. Nu kunnen ze meestal maar moeilijk geld lenen. Tevens wil VNO-NCW samen met MKB-Nederland de voorlichting aan én de begeleiding van allochtone ondernemers verbeteren.

UT-studente zuipt zich ziekenhuis in

In Enschede is gisternacht een studente opgenomen op de intensive-care van het ziekenhuis met een alcoholpromillage van 2,6. Het betreft een eerstejaars die buiten westen raakte tijdens een introductieweekfeest. Ze kwam pas uren later bij in het ziekenhuis.

De vrouw was aanwezig op een feest van studentensociëteit Taste van de Universiteit Twente (UT), in De Pakkerij. Volgens een woordvoerster van de studentenvereniging is er géén sprake van een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel.

Paniekvoetbal Donner

Dat minister Donner zo zijn eigen opvattingen heeft over de TBS-problematiek was al bekend, maar zijn nieuwste plannetje tart weer elke verbeelding. Donner wil het aantal TBS-plaatsen volgend jaar met 120 uitbreiden, een uitbreiding die jaarlijk 30 tot 40 miljoen Euro gaat kosten. Ik kan niet echt rekenen maar dat is volgens mij zo'n 300.000 Euro per TBS'er per jaar. In plaats van de uikomst van het parlementaire onderzoek naar de opzet van het TBS-systeem af te wachten begint Donner dus vast met geld te smijten. De uitbreiding met 120 plaatsen volgend jaar komt bovenop de reeds geplande uitbreiding met 140 zogenaamde "long-stayplaatsen" voor onbehandelbare TBS'ers. Die plaatsen zijn weliswaar goedkoper, maar goed we hebben het dan ook over onbehandelbare TBS'ers. Misschien een heel vreemd idee maar kunnen we onbehandelbare TBS'ers niet gewoon in de gevangenis zetten, de kans op terugkeer in de samenleving is toch nihil.

In ieder geval zou het wel zo netjes zijn om even de uitkomst van het parlementaire onderzoek af te wachten. Het huidige TBS-stelsel heeft zijn waarde de afgelopen tijd zeker niet bewezen en al deze plotselinge acties doen toch sterk denken aan paniekvoetbal.

Een betere opvoeding begint bij jezelf

Overheidscampagnes. Jaarlijks gaan er miljoenen in om en communicatieadviesbureaus verdienen er dikke en dik belegde boterhammen aan. Soms zijn ze bedoeld om de bevolking te informeren over de één of andere maatregel of over nieuwe wetgeving. Denk aan de spotjes rondom de nieuwe zorgwetgeving of de niet aflatende neiging van de Belastingdienst om ons op het hart te drukken dat ze het iedere keer weer gemakkelijker kunnen maken. Vaker hebben de campagnes echter de intentie de houding of het gedrag van de burger ten aanzien van het één of ander te veranderen, uiteraard in een richting die de overheid wenselijk acht.

Wubbo Ockels in coma

Wubbo Ockels is afgelopen dinsdag in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het universiteitsblad Delta van de Technische Universiteit Delft gisteren bekend gemaakt. De 58-jarige Ockels werd onwel in de kantine van de afdeling Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU. De eerste Nederlandse astronaut ligt aan de hartbewaking en is niet bij kennis.

De hoogleraar duurzaamheid werd dinsdag rond half twee bij het verlaten van de faculteitskantine onwel. Hij moest ter plekke worden gereanimeerd. Afgelopen zaterdag was Ockels nog te gast op het Lowlands-popfestival in Biddinghuizen. Hij hield daar een voordracht over de noodzaak van duurzame energie.


Russel Crowe schikt met hotelmedewerker

Russel Crowe moet 100.000 dollar betalen aan hotelmedewerker Nestor Estrada uit New York. Hiermee wil de Australische filmster voorkomen dat Estrada een civielrechtelijke zaak tegen hem wegens mishandeling doorzet. "Beide partijen zijn tevreden met deze oplossing", zo laten ze allebei weten in een reactie.

Crowe smeet in juni in woede een telefoon en een schaal naar het hoofd van de medewerker van het Mercer Hotel. Op 14 september moet hij zich nog wel melden bij de rechtbank voor een strafrechtelijke aanklacht die tegen hem loopt. Er hangt hem een maximale gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd als hij schuldig wordt bevonden.

Nestor Estrada (met snee) wil 11 miljoen dollar
Nestor Estrada zei eerder 11 miljoen dollar schadevergoeding te willen

Veel doden door brand in Parijs

Bij een grote brand in Parijs zijn zeker zeventien doden gevallen. Daarnaast raakten 21 mensen gewond. Het vuur woedde in een oud, vervallen gebouw in het dertiende arrondissement, in het zuiden van de binnenstad. Onder de doden zouden zeker vier kinderen zijn.

De brand ontstond in het trappenhuis op de tweede verdieping en breidde zich snel uit tot aan de zevende etage. De oorzaak is nog niet bekend. 210 brandweermannen waren nodig om de brand te blussen. Volgens het Parijse stadsbestuur woonden er vooral Senegalezen en Malinezen in het gebouw. Voor honderd van hen zal nieuwe woonruimte moeten worden gezocht.

In april werd Parijs ook al getroffen door een grote brand. In een hotel vlakbij het beroemde warenhuis Galeries Lafayette kwamen 22 mensen om het leven. Ook toen waren de slachtoffers vooral Afrikanen.

Het Dolfinarium Groningen

Zijn jullie daar al eens geweest? Okee het is wat anders dan Harderwijk geen walrussen en lasershows of wat dan ook. Wel zeemeeuwen natuurlijk, maar die vogels zitten overal waar vreten op straat ligt.

Okee, ik geef het toe, ik ben ook nooit echt in Groningen geweest, ik heb alleen eens gebeld, na door het keuze menu gelopen te zijn krijg je dolfijnen aan de telefoon en dat is geen grapje. Je gelooft het niet? Proberen? 050 - 599 77 55 (9.00-18.00u) De mensen die inmiddels gebeld hebben hebben gehoord met wat voor organisatie we hier van doen hebben.

Een paar duizend studenten maak je niet blij met wat dolfijngeluiden, de telefoniste was ook zwaar verontwaardigd dat uitgerekend ik, de dolfijngeluiden niet leuk vond, "anderen vinden het wel heel leuk!" Of de betreffende organisatie hiermee de BUMA/SENA regels wat betreft telefoonmuziek probeert te onderduiken weet ik niet. Een andere niet nader te noemen kabelinternetprovider liet tijdens het wachten op de helpdesk van die 'meesterlijke' internet muziek horen. (Voor de insiders: Star Trekking across the universe...)

Maakt de betreffende organisatie nu eigenlijk een juiste keuze? Het geluid van de zee, meeuwen en dolfijnen, zo'n halve minuut op je oren waarna een mannenstem je wat zegt, het klinkt al bijna rustgevend. Ik kan er niet vanuit gaan dat iedereen de moeite heeft genomen om even te bellen, gelukkig kunnen er dan nog mensen objectief kunnen reageren. Zou de betreffende organisatie mensen kunnen manipuleren met het geluid alvorens ze een gesprek aangaan?

Gemiddeld genomen, drie uit drie keer bellen hang je drie minuten te wachten op een medewerker, dat word je ook netjes gezegd. Of de organisatie het voor elkaar krijgt om binnen die drie minuten een moodswing op gang te brengen?

Het is ver gezocht, maar ik denk dat het wel zou kunnen werken. Waarom het dan zou kunnen werken kun je zelf op Google zoeken of wachten op een volgend WWKW'tje.

Downloadable Content SC: Chaos Theory werkt niet

Waren veel mensen gisteren nog blij met de nieuwe co-op maps die door Ubisoft ter beschikking werden gesteld; vandaag zijn de meeste vrolijke berichten wel verdwenen.

Ubisoft heeft namelijk downloadable content aangeboden die niet te spelen is. Wanneer de maps naar de Xbox worden gedownload verschijnen ze niet in het lijstje van te spelen co-op maps, maar als "Unknown" tussen de single player maps (waar ze ook niet werken).

Volgens de berichten op het Ubisoft forum is dit probleem niet gevonden tijdens het testen door Ubisoft zelf en ook niet door Microsoft. Ze zijn bezig met een oplossing te zoeken, maar voorlopig werken de maps dus nog niet.

Voorlopig geen goedkopere PS2

Sony heeft aangekondigd dat er voor de feestdagen geen prijsverlaging van de PS2 komt. In de afgelopen jaren was er vlak voor de feestdagen een prijsverlaging van elke console, ook de PS2. Op deze manier probeert elke fabrikant een voordeel te behalen ten opzichte van de concurrent.

Microsoft komt in november met de Xbox 360 en de verwachting was dat Sony de prijs van de PS2 zou verlagen om te concurreren met Microsoft. Sony hoopt met het uitbrengen van speciale games de aandacht af te leiden van de andere consoles. Deze speciale games zijn gericht op mensen die zichzelf niet als gamers zien, het gaat om de games 'Buzz' (een muziekquiz) en de fitness-game 'Kinetic'.

De reden dat Sony niet lager kan met de prijs van de PS2 is dat de huidige prijs al op het laagste punt zit. De PS2 kan op dit moment gewoon niet goedkoper geproduceerd worden. Binnenkort zal het wel mogelijk zijn om de hardware-prijzen te verlagen, maar dat zal niet voor kerst zijn. De directeur van Sony Engeland, Ray Maguire, verwacht dat er na de kerst nog steeds vraag zal zijn naar de PS2. Dit omdat 7,5 miljoen Engelsen een PS2 in huis hebben, wat betekent dat 70% van Engeland nog geen PS2 thuis heeft staan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.