CD: Turn up the bass - Hard Trance

Deze CD komt uit dezelfde serie als Turn up the bass presents: Club Classics, en heeft dus ook dezelfde uitstraling qua hoes. De CD begint eigenlijk best hard met "Orbiter" van Marzz. Om eerlijk te zijn kende ik dit nummer nog helemaal niet voordat ik de CD aanzette. Dit nummer loopt over in "Welcome Asteroid" van Innergy. Ook deze komt mij niet echt bekend voor. De nummers blijven in hetzelfde ritme zitten waardoor je na twee minuten eigenlijk wel zoiets hebt van "Jakkie wat eentonig." Ondertussen ben ik alweer aangekomen bij track 6 en daar begint het tempo en ritme iets anders te worden. Dit nummer is "Hard Spectrum" van Solar #7. Deze loopt over in mijn favoriet van dit album "You Can Run" van Biotek. Dit nummer kom je eigenlijk nog wel regelmatig tegen bij een groot feest. CD1 wordt afgesloten met "Velvet Star" van Marzz. Het tempo gaat aan het einde van CD1 weer omhoog. Eindelijk heeft CD1 continu hetzelfde tempo, op een aantal nummers na halverwege de CD.

CD2 begint een stuk rustiger met "Emerger" van Paradise 3001. Van dit nummer had ik net zoals van wat nummers op CD1 nog nooit gehoord. Het nummer ligt wel lekker in het gehoor, maar komt ook vrij eentonig op mij over. Voor je het weet zit je alweer bij "Loop 38" van 1000 Blinky Lights. Dit nummer is kort en loopt mooi over in "Mysty Tunelands" van Interface. CD2 lijkt wel meer een CD te zijn die zich richt op de "vriendelijke" kant van de Hardtrance. Bij track 5 aangekomen op de CD herken ik een plaat die aardig vaak gebruikt wordt in de set van bijvoorbeeld Don Diablo. Het is: "Don't You Want Me" van Rietveld. Er zit een aparte sound aan dit nummer en ligt bij mij zeer lekker in het gehoor. Dit is dan ook tevens mijn favoriet van CD2. Deze loopt heel toepasselijk over in "You Want It" van Innergy. CD2 wordt afgesloten met "Pain Machine" van Durango 95.

Conclusie
Ook deze CD ligt al een tijdje in de winkels. Ik vind dit geen super sterke CD. De tracks worden goed in elkaar over gemixt, maar de platenkeuze vind ik nogal onbekend en vreemd. Veel nummers lopen zo in elkaar over dat het eentonig op je over komt. Heel zonde, want dit had een goed album kunnen zijn. Dit album krijgt van mij een magere 5.5, en is zeker niet mijn favoriet uit de reeks van Turn Up The Bass presents...