Film: Personal Velocity

Drie verhalen, over drie vrouwen. Vrouwen met een probleem. Delia (Kyra Sedgwick), Greta (Parker Posey) en Paula (Fairuza Balk) hebben verder nog wel wat overeenkomsten, zo komen ze uit dezelfde stad, uit een gebroken gezin en hun verhalen spelen zich alle af rond de tijd van een ongeluk, waar alleen Paula bij is betrokken. Dat was het… Drie verhalen, zonder begin, zonder een echt einde.


Delia is al jong volwassen. Op seksueel gebied althans. Ze merkt in haar puberteit dat ze mannen om haar vinger kan winden door haar lichaam te gebruiken. Maar ze blijft toch een beetje een buitenbeentje en haar leventje is alles behalve normaal. Uiteindelijk trouwt ze met de eerste de beste die haar vraagt, maar dan blijkt deze net als haar vader ook losse handjes te hebben en Delia besluit weg te gaan.


Greta wordt overspoeld door onzekerheid. Haar vader had haar moeder aan de kant gezet voor een ander en gaf haar alleen maar kritiek. Niets was goed genoeg, een gewoon leven en een gewone baan totaal onacceptabel. Greta blokkeerde hierdoor en stopte met schrijven en werd redactrice van kookboeken, en trouwde de saaie, maar lieve man Lee (Tim Guinee). Maar dan krijgt ze de kans van haar leven, het redigeren van een nieuw boek van een succesvol schrijver. Nu heeft ze het succes dat haar vader eiste, en daar past Lee niet bij.


Paula liep al vroeg thuis weg en werd geholpen door de Haitiaan Vincent (Seth Gilliam). Niet alleen nam hij haar in huis, ze vormden ook een koppel. Maar dan raakt Paula zwanger en ze raakt een beetje de weg kwijt door de opborrelende moedergevoelens. Door twijfel overmand vlucht ze weg en pikt onderweg een weggerende tiener op. Deze blijkt onder de wonden te zitten als gevolg van een mishandeling en Paula gaat hem verzorgen. Een teken? In elk geval komt Paula er nu achter wat ze echt wil.