Game Review: A Dog's Life

Heel opvallend en bepalend in het spel is de smell-o-vision. Je kan kiezen of je Jake vanuit derdepersoons perspectief wilt besturen of vanuit eerste persoons perspectief. Het eerste persoons perspectief heeft als speciale feature het zogenaamde Smell-o-vision. Je kijkt dan langs het puntje van Jakes neus de wereld in: de omgeving verliest veel kleur; de wereld wordt grijzer, maar daarvoor in de plaats komt Jakes reukzin. De geuren worden verbeeld met kleurflarden. In elk veld zijn telkens vier verschillende kleuren. Door de geurtjes op te snuiven en te verzamelen kun je een bot verdienen, of toegang krijgen tot een minispelletje. Tot slot kun je er mensen, dieren, voetsporen en voorwerpen mee opsporen.



Belangrijk in het spel is het verzamelen van botten. Jake kan op allerlei manieren aan botten komen. Hij kan ze bijvoorbeeld opgraven, er om bedelen of ze verdienen door mensen te helpen. De botten heeft hij hard nodig om de hond van de hondenvanger af te kopen en om voorbij andere honden in het spel te komen.

Joeri: "Als je niet door een level komt, is het handig in dat level toch zoveel mogelijk botten te zoeken. In sommige locaties is een hondenvanger. Als de hond op je afkomt moet je keihard wegrennen. Als je wordt gepakt moet je een bot afgeven."



De besturing is soepel. Ook een beginner zal er geen moeite mee hebben. Er verschijnt tijdens het spel uitleg op het scherm en je kunt er ook voor kiezen om een overzichtje in beeld te hebben van de functies van de vier actieknoppen (rondje, kruisje ed).



Volgens de brochure staat Dog's Life garant voor zo'n 40 uur speelplezier. Joeri speelde het in 11 uur uit, maar dat ligt meer aan Joeri dan aan het spel. Als je het spel eenmaal hebt uitgespeeld, dan nodigt het niet echt uit om het nog een keer overnieuw te spelen, daarvoor zijn de minispelletjes té mini en ligt het spelverloop teveel vast.

Conclusie

Dog's Life is een leuk, vrolijk spel dat de jongere spelers zeker kan boeien. Hier en daar wordt wat kattenkwaad uitgehaald, maar er komt geen geweld in voor. Het is uitdagend en afwisselend en vraagt op allerlei gebieden wat van de speler. Oriëntatie, probleemoplossend vermogen, behendigheid, het komt allemaal aan bod op een niveau dat past bij kinderen vanaf een jaar of acht.



A Dog's Life
PluspuntenMinpunten
  • Smell-o-vision
  • Goede besturing
  • Uitleg tijdens het spel
  • Afwisselend
  • Echt gemaakt voor de jongere gamers
  • Soms lastig om van de ene locatie naar de andere te komen
  • Eenmaal uitgespeeld nodigt het niet uit tot verder spelen
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore7