GSM Review: Samsung SGH-V200

Een fotootje dan maar?

Okee, de gesprekskwaliteit is dan weliswaar niet optimaal, maar slecht te verstaan is ook weer overdreven. Ook de ontvangst kan wat beter, maar dan weet ik ook weer meteen dat die antenne wel degelijk nodig was. Een minpuntje hier of daar mag de pret niet drukken, toch? Meteen na mijn eerste gesprek besluit ik de camera uit te proberen: foto's versturen!!

De camera werkt op zich prima, zoals je op een paar foto's hieronder kunt zien. De kwaliteit is niet slecht, maar met een maximale resolutie van 352 x 288 pixels hoef je je foto's niet naar het Kruidvat te mailen. Inzoomen moet je al helemaal niet doen, daar worden je foto's alleen maar kleiner van. Echt zoomen is het dus niet eens.



De Samsung software in het toestel dat wij ter review kregen aangeboden bevatte nog wel een vreemde fout. Regelmatig kwam het voor dat, na het gebruiken van de camera, terugkeren naar het bureaublad voor een vreemd beeld zorgde, zie de afbeelding hiernaast.

Een volgend nadeel, en een grote als je het mij vraagt, is dat de camera al na een paar dagen gebruik stroever begon te draaien. Ik zit echt niet de hele dag met m'n vingers aan dat ding en ik ben bovendien erg zuinig op telefoons, ik vraag me daarom nog steeds af hoe het is gekomen, maar het bevalt me niks. Het moet niet zo zijn dat je na een paar maanden een tang nodig gaat hebben om de camera nog te kunnen draaien, laten we hopen dat dit een uitzondering was en niet erger wordt naarmate de telefoon langer in gebruik is.

Uploaden, downloaden, tingeling!

Na het maken van een paar foto's wil je deze het liefst naar je PC kopiëren om ze te e-mailen. Versturen via MMS kan met de V200 uiteraard ook, maar dat kost meer geld.

De bijgeleverde software, EasyGPRS, werkt uitstekend. De installatieprocedure is redelijk eenvoudig, al moet het GPRS modem door de gebruiker zelf worden geinstalleerd.

Eenmaal in het programma wordt duidelijk dat Samsung ook hier aandacht aan heeft besteed. Met een layout die doet denken aan Microsoft Outlook zijn alle opties die je nodig hebt te vinden. Beltonen naar je telefoon uploaden (ook in MIDI), plaatjes naar je telefoon uploaden (om ze te verzenden of te gebruiken als achtergrond), plaatjes van je telefoon downloaden en uiteraard beheren van je telefoonboek en SMSjes. Heel compleet, eenvoudige werking, met ingebouwde update functie. Petje af.

Kantoorfuncties en games

De zakelijke gebruiker vind een aantal interessante functies terug in de V200, maar compleet zijn de office functies van de V200 niet te noemen. Zo kun je een afspraak in je agenda zetten, maar je kunt er alleen een tijd aanhangen als je er een alarm op zet. Ook aan acties (voor in de actielijst, jawel) is geen tijd toe te kennen.

Andere leuke functies, zoals de euro convertor, rekenmachine en kalender zien er leuk uit en werken naar behoren.

Over de spelletjes ben ik kort. Er zitten er drie op. Twee nieuwe uitvoeringen van hele oude spelletjes en een Tamagotchi kloon. De graphics zijn niet geweldig, het geluid is niet om over naar huis te schrijven, nee dat met die spelletjes gaat niet goedkomen.