Apple krijgt patent op buigbare iPhone

Onder het kopje 'ironie ten top', heeft Apple een patent gekregen op 'buigbare en flexibele elektronische apparaten', aldus iCulture. Het gaat in dit geval niet om slechts een buigbaar scherm, maar de hele telefoon zou moeten kunnen buigen. Apple heeft dit patent al een jaar geleden ingediend, maar het is onlangs pas toegekend door de US Patent & Trademark Office.

Een buigbare iPhone kan meerdere toepassingen hebben. Uiteraard is een buigbare telefoon minder schadegevoelig in de broek van de hipster, maar er zijn ook nog andere toepassingen te bedenken. Zo zou je de telefoon bijvoorbeeld kunnen ontgrendelen door deze simpelweg open te vouwen.

De ironie van dit patent zal vele mensen niet ontgaan. Kort na de release van de iPhone 6 en 6 Plus kreeg Apple last van het zogeheren 'Bendgate'. De telefoons, en dan vooral de 6 Plus, zouden in de broeken van mensen snel buigen. Het filmpje dat dit aan zou moeten tonen ging binnen no-time viral op het internet. Dat dit later ontkracht is door de Amerikaanse consumentenbond, houdt vele Apple-haters en fAndroids niet tegen om het bewuste filmpje alsnog veelvuldig aan te halen.


Ook een manier om je telefoon te buigen